Wind farm Windpark Hogezandse Polder Numansdorp

Samen investeren in groene energie

Eneco loopt voorop in de energietransitie. Wist je dat we één van de grootste investeerders zijn in het ontwikkelen van duurzame energieprojecten, zoals windparken en grote zonnedaken? We realiseren deze projecten samen met partners of in opdracht van klanten.

Onze kracht: duurzame partnerships

Met ondernemers, strategische, duurzame business partners en experts maken we betaalbare producten en diensten en investeren we in meer duurzame opwekcapaciteit. Eneco wil bij de ontwikkeling, bouw en beheer van duurzame installaties een goede buurman zijn en daarbij spelen de stakeholders een belangrijke rol. We betrekken hen daarom in een vroeg stadium omdat dit ervoor zorgt dat het project beter wordt. Zo zorgen we er samen voor dat heel Nederland om kan schakelen naar slimme, schone en duurzame energie. We versnellen niet alleen de energietransitie, maar dragen actief bij aan de duurzame ontwikkeling.
Monteurs Kingspan

Wind

In Nederland waait het bijna altijd. Eneco investeert daarom volop in HollandseWind. HollandseWind is 100% groene stroom met 0% CO2-uitstoot, opgewekt in Nederlandse windparken met een Garantie van Oorsprong Certificaat. Daarmee garanderen we dat de stroom volledig wordt opgewekt in Nederlandse wind- en zonneparken en in welke verhouding. Dit wordt gecontroleerd door de overheid.
Bosruitertocht topview

Windpark Bosruitertocht

Windpark Tweede Maasvlakte

Windpark Tweede Maasvlakte

Windpark Luchterduinen

Windpark Eneco Luchterduinen

Windpark Kabeljauwbeek Windmolen

Windpark Kabeljauwbeek

Zon

Zonneparken en zonnedaken leveren een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van onze energievoorziening. Ook hierbij betrekken we graag de omgeving tijdens het proces.

Zonnepark Berenplaat

Drijvend zonnepark Berenplaat

Zonnepark in Nederland met blauwe lucht

Zonnepark de Wildert

Zonnepark Tholen

Zonnepark Tholen

Man met helm tussen zonnepanelen

Zonnepark Ameland

Rennende mensen naast een zonnepark

Zonnepark Ouddorp aan Zee

Rijnenburg

Opwerk duurzame energie Rijnenburg en Reijerscop

Warmte

Gemeenten en bewoners zijn op zoek naar andere manieren van verwarmen. In 2040 willen we al onze klanten van 100% duurzame warmte voorzien.
Man pleegt onderhoud aan ijzeren buis

Startmotorkader

Elektrodeboiler WKC Ypenburg

Elektrodeboiler WKC Ypenburg

Warmtepomp Utrecht

Warmtepomp RWZI Utrecht

Overige projecten

Eneco is actief in de hele keten. Van opwek tot en met levering. We zetten ons ervoor in om al onze activiteiten steeds slimmer en duurzamer te maken.
Walstroom Heerema

Walstroom

Otto Basten

BiedOptimaal

Enecogen

Enecogen