Zonnepark Tholen

Aan de Ceresweg in Tholen ligt een zonnepark dat bestaat uit circa 44.000 zonnepanelen die voldoende energie leveren voor zo’n 5.500 huishoudens. Zonnepark Tholen is een gezamenlijk initiatief van grondeigenaar Aad Geluk en Eneco.
Zonnepark Tholen
Een tractor naast een zonnepark in Tholen

Ontwikkeling natuur

In het zonnepark is naast de ruimte voor het opwekken van duurzame energie ook ruimte voor de natuur. Er is aan de Noord-, Oost- en Westzijde van het park beplanting geplaatst. Dit zorgt ervoor dat het zicht vanaf de provinciale weg grotendeels is afgeschermd. Aan de Zuidzijde van het park is een dijk met nieuwe natuur gerealiseerd. Dit zorgt een inpassing van het park in de bestaande natuur. Daarnaast wordt in het park 6 hectare (van de totaal 23 hectare) ingeruimd voor de ontwikkeling van natuur. Samen met de Provincie Zeeland en gemeente Tholen wordt hier nog invulling aan gegeven.
In de zomer van 2020 heeft de natuur voor het eerst goed de ruimte gehad zich te ontwikkelen in en om het zonnepark. Een mooi voorbeeld zijn de bloemranden die tussen de zonnepanelen zijn ontstaan. Deze bloemen maken het gebied ook weer aantrekkelijk voor andere flora en fauna.
Een bloemenveld naast zonnepanelen

De realisatie van zonnepark Tholen

Benieuwd naar de realisatie van het zonnepark? Bekijk dan deze video van Ecorus, partner bij de bouw en installatie van zonnepark Tholen.

Veelgestelde vragen

Feiten en cijfers

Zonnepanelen
  • Ca. 44.000 stuks (17 hectare)
  • Vermogen: 17 MWp
Jaarlijkse opbrengst
  • 16.150 MWh (16 GWh)
Medewerker klantenservice

Contact

Wil je meer weten over Zonnepark Tholen? Klik op de knop hieronder en stuur ons een mail.

Gerelateerde pagina's

Kijk ook wat we verder al tot stand gebracht hebben om onze missie ‘duurzame energie van iedereen’ waar te maken.
Man met helm staat tussen zonnepanelen

Zonnepark Ameland

Rennende mensen naast een zonnepark

Zonnepark Ouddorp aan Zee

Zonnepark Kabeljauwbeek

Zonnepark Kabeljauwbeek