Walstroom Rozenburg

Op Landtong Rozenburg liggen de vaste aanlegplaatsen voor de schepen van Heerema Marine Contractors. Heerema voorziet vanaf begin 2022 de grote offshore kraanschepen van duurzame stroom als ze zijn aangemeerd in het kanaal. Om dit mogelijk te maken hebben Heerema, Havenbedrijf Rotterdam en Eneco een walstroomaansluiting voor het Calandkanaal gerealiseerd.
Walstroom Heerema

Duurzame energie voor kraanschepen

Deze aansluiting voorziet de grote offshore kraanschepen van duurzame stroom als ze zijn aangemeerd in het kanaal. De stroom is afkomstig van de windmolens op de Landtong. Als de dieselgeneratoren van de schepen worden uitgezet wanneer een schip op walstroom aangesloten is, zullen vrijwel alle emissies en fijnstoffen verdwijnen. Dit komt ten goede van de luchtkwaliteit en de CO₂-reductie. Ook wordt de geluidsoverlast gereduceerd, door het uitschakelen van de motoren.

Landschappelijke inpassing

Onder leiding van landschapsarchitect Marius Ballieux is er met de gebiedscommissie en betrokkenen uit Rozenburg een participatieproces geweest voor de inpassing van de walstroominstallatie, op een manier die past bij het groene karakter van de Landtong.
Walstroom Rozenburg

Feiten en cijfers

Technische specificatiesVermogen: 20MW
Frequentie: 50 en 60Hz
Medewerker klantenservice

Contact

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over Windpark Landtong Rozenburg? Klik op de knop hieronder en stuur ons een mail.

Gerelateerde pagina's

Kijk ook wat we verder al tot stand gebracht hebben om onze missie ‘duurzame energie van iedereen’ waar te maken.
Windpark Rozenburg

Windpark Landtong Rozenburg

Windpark nieuwe waterweg

Windpark Nieuwe Waterweg

Een vrouw laat drie honden uit en twee vrouwen wandelen met windpark Nieuwegein op de achtergrond.

Windpark Nieuwegein