Zaken doen met Eneco

Eneco is een sterk, geïntegreerd, onafhankelijk en groeiend energiebedrijf, actief in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Gedreven door onze missie ‘duurzame energie van iedereen’, ontwikkelen we producten en diensten en investeren we samen met partners in groene elektriciteit om onze klanten in staat te stellen de overstap te maken naar duurzamer en slimmer energieverbruik.
Vrouw met tablet

Digitale inkooptransformatie​

Als Eneco willen we de energietransitie versnellen, iets wat we alleen kunnen bereiken samen met klanten, partners en natuurlijk onze leveranciers.

Onze inkoopstrategie hierbij is om onze supply chain op een duurzame, veilige en transparante manier verder te integreren.

Bekijk de video van onze CPO hiernaast.

Afspraken die we maken

Supplier Code of Conduct (SCoC)Om onze duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren, vinden we het belangrijk om samen te werken met leveranciers die dezelfde waarden hebben op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).


Beleid Maatschappelijk Verantwoord InkopenDe duurzame strategie van Eneco vormt het uitgangspunt voor alle inkooptrajecten en deze is vertaald in beleid waarin de uitgangspunten voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI) zijn vastgelegd.


MVI criteriaKeuzes zijn niet alleen gebaseerd op prijs en kwaliteit, maar ook op maatschappelijke en ecologische criteria.

Ondersteunende documenten​

Eneco gebruikt SAP Ariba en SAP Ariba Netwerk voor de communicatie met leveranciers. Een Ariba Netwerk-account is essentieel voor leveranciers die willen deelnemen aan aanbestedingen, bestellingen van Eneco willen ontvangen en facturen willen versturen. Als u geen Ariba Network-account heeft, dan kunt zich hiervoor registreren op het Ariba Netwerk.

Ariba Netwerk & registratieproces

Het SAP Ariba Netwerk is een platform waarop inkopende en verkopende partijen documenten kunnen uitwisselen.Man met smartphone
Vrouw met boek in haar handen

Transacties doen met Eneco​

Om een efficiënt en foutloos document uit te wisselen met Eneco hanteren we de volgende richtlijnen.Voor opdrachten waarvoor Eneco een bestelling heeft verstuurd, ontvangen we bij voorkeur de facturen via SAP Ariba Business Network. Indien dit niet mogelijk is, of in geval van niet-bestellingsgerelateerde facturen, dan kan een PDF-factuur worden ingediend via invoices@eneco.com.Deelnemen aan een event​​

Gebruik onderstaande documenten als u ondersteuning nodig heeft bij het deelnemen aan een inkoop event of tekenen van een contract.Vrouw met tablet in hand
Medewerker klantenservice

Contact

We kijken ernaar uit u te ontmoeten en te zien hoe we kunnen investeren en samenwerken richting een duurzame toekomst.

Als u vragen heeft over SAP Ariba of over zakendoen met Eneco, stuur dan een bericht naar procurement@eneco.com.