Maak van jouw huis
de ultieme smart home

Een handleiding in 7 stappen

6. Ontwerp je eigen slimme droomhuis

Kun je het huis van je dromen laten bouwen? Maak er dan meteen een slim droomhuis van. Haal alles uit de kast en zorg dat het ontwerp smart is vanaf de eerste schets.

Technologie is misschien wel op z’n mooist als je het niet kunt zien. In een nieuw huis dat je naar jouw smaak laat bouwen wil je geen wirwar van kabels en gadgets. Liever heb je dat alle slimme technologie op een onopvallende manier verwerkt is in het ontwerp. Bespreek je wensen in een zo vroeg mogelijk stadium met de architect, als de plannen nog op tafel liggen. Steven Koudijs van elektrostyling.nl is een ‘electrostylist’, die met architecten meedenkt bij het ontwerpen van smart homes.

“Wie zijn huis slim wil maken, moet daar tijdens het ontwerp al rekening mee houden,” zegt hij. “Zo wil je van tevoren weten waar je welke netwerkaansluitingen nodig hebt. Wil je ingebouwde geluidsboxen? Dat komt op de tekentafel al aan de orde.” Dat geldt ook voor een in de muur weggewerkt stofzuigsysteem of verstopte beveiligingscamera’s. Wil je je tv vanachter een schilderij tevoorschijn kunnen toveren, of liever van onder je bed? Alles is mogelijk als je je huis erop gebouwd hebt.

Stap 5

Ga terug

Smart-Home

Overzicht

Ga terug

Stap 7

Ga verder