Altijd standaard 100% groene stroom

En dat noemen we bij Eneco: EcoStroom®. Je hoeft zelf niets te doen om 100% EcoStroom® te krijgen, dat hebben wij voor je geregeld. In 2016 werd EcoStroom van Eneco opgewekt uit voornamelijk wind uit Europa (11,92% Nederland en 88,04% Europa) en een heel klein beetje zon uit Nederland (0,04%). Eneco is daarmee de eerste grote energieleverancier van Nederland die je als particuliere of kleinzakelijke klant volledig van groene stroom voorziet.

Krijg energie van onze oer-Hollandse wind

Daarnaast kun je kiezen voor Eneco HollandseWind®. Windstroom maar dan wel volledig opgewekt door windturbines in Nederland. Dus 100% groene stroom uit ons kikkerlandje met 0% CO2-uitstoot. Hoe mooi en groots is dat!

Hoe wordt dit gecontroleerd?

Het stroometiket geeft je direct inzicht uit welke duurzame energiebronnen je stroom wordt gehaald en in welke verhouding (de brandstofmix). De gegevens over de herkomst van de elektriciteit worden gecontroleerd door de overheid via de ACM (Autoriteit Consument & Markt). Je weet dus zeker dat voor de duurzame energie die je van Eneco krijgt, geen fossiele brandstoffen worden gebruikt.

 

Stroometiket Eneco 2016

De gevolgen van Ecostroom, Windstroom en Eneco Consumenten voor het milieu zijn 0 gram CO2-uitstoot en 0 gram radioactief afval per kWh. Voor Eneco Holding zijn de gevolgen van stroom voor het milieu: 136 gram CO2-uitstoot en 0,00001 gram radioactief afval per kWh.

Eneco Consumenten levert alleen stroom uit hernieuwbare energiebronnen aan particulieren. De stroom die Eneco Holding levert uit niet hernieuwbare bronnen is voor groot-zakelijke klanten.

Of neem contact op

Eneco Phone

Bellen

088 - 8 955 955

(je betaalt je gebruikelijke belkosten)

De afgelopen week was de wachttijd gemiddeld 2 minuten. Bekijk antwoorden op de meest gestelde vragen over je termijnbedrag, de jaarnota en het doorgeven van meterstanden.