Altijd standaard 100% groene stroom

En dat noemen we bij Eneco: EcoStroom. Je hoeft zelf niets te doen om 100% EcoStroom te krijgen, dat hebben wij voor je geregeld. Vanaf 2016 wordt EcoStroom van Eneco opgewekt uit wind (uit Nederland en buitenland) en zon. Eneco is daarmee de eerste grote energieleverancier van Nederland die je als particuliere of kleinzakelijke klant volledig van groene stroom voorziet.

HollandseWind

Daarnaast kun je kiezen voor HollandseWind van Eneco. Dat is windenergie met een jaarlijkse windkrachtkorting. Hoe harder het waait, hoe hoger uw korting. Zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Zo kan je voordeel wel oplopen tot € 108 in 3 jaar. Bovendien kies je met HollandseWind voor een scherpe vaste prijs voor schone energie, volledig opgewekt in Nederlandse windparken.

Waar komt groene stroom vandaan?

Het stroometiket geeft je in direct inzicht uit welke duurzame energiebronnen je stroom wordt gehaald en in welke verhouding, de brandstofmix. De gegevens over de herkomst van de elektriciteit worden gecontroleerd door de overheid via de ACM (Autoriteit Consument & Markt). Je weet dus zeker dat voor de duurzame energie die je van Eneco krijgt, geen fossiele brandstoffen worden gebruikt.

Eneco draagt zorg voor de levering van Energie naar de particulier of kleinzakelijke klant. Je kunt hieronder zien dat we deze klanten 100% groene stroom leveren. Met ingang van 2016 wordt deze stroom opgewekt uit wind (uit Nederland en buitenland) en zon. Eneco is daarmee de eerste grote energieleverancier die je volledig van groene stroom voorziet.

Stroometiket Eneco 2016

De gevolgen van Ecostroom, Windstroom en Eneco Consumenten voor het milieu zijn 0 gram CO2-uitstoot en 0 gram radioactief afval per kWh. Voor Eneco Holding zijn de gevolgen van stroom voor het milieu: 157 gram CO2-uitstoot en 0,00001 gram radioactief afval per kWh.

Eneco Consumenten levert alleen stroom uit hernieuwbare energiebronnen aan particulieren. De stroom die Eneco Holding levert uit niet hernieuwbare bronnen is voor groot-zakelijke klanten.

Of neem contact op

Eneco Phone

Bellen

088 - 8 955 955

(je betaalt je gebruikelijke belkosten)

De afgelopen week was de wachttijd gemiddeld 2 minuten. Bekijk antwoorden op de meest gestelde vragen over je termijnbedrag, de jaarnota en het doorgeven van meterstanden.