Eneco zet in op groene stroom

We hebben maar één aarde. En daar moeten we zuinig op zijn. Dat beseffen we bij Eneco maar al te goed. Als we de planeet leefbaar willen houden voor volgende generaties, moeten we nu actie ondernemen om de aarde niet verder te laten opwarmen dan 1,5°C. Daarom leggen we als heel Eneco in Nederland nog meer wind- en zonneparken aan. Groene stroom opwekken in Nederland. We doen het nu.
Wind turbine drone

Lokaal opwekken uit wind en zon, we doen het nu

Ook in 2023 konden onze particuliere én kleinzakelijke klanten weer standaard rekenen op 100% groene stroom, opgewekt door wind en zon.

En wist je dat bijna alle stroom die we leveren wordt opgewekt in ons eigen kikkerlandje? Zo vergroenen we Nederland samen nog sneller. Want we hebben de ambitie om samen met onze klanten klimaatneutraal te zijn in 2035. Om dit te bereiken, investeert heel Eneco in duurzame productiemiddelen, de mogelijkheden van energieopslag en slimme energieoplossingen voor consument en bedrijf. 

Onze particuliere en kleinzakelijke klanten krijgen al 12 jaar lang gegarandeerd 100% groene stroom. En met onze grootzakelijke klanten werkt Eneco hier hard aan. Bijvoorbeeld door nieuwe grootzakelijke klanten alleen nog maar 100% groene stroom aan te bieden. En door de samenwerking met KPN, NS en Google die op hun eigen Eneco windstroom draaien. 
 

Waarom het stroometiket?

Het stroometiket geeft je direct inzicht uit welke duurzame energiebronnen je stroom is geleverd en in welke verhouding (de brandstofmix). De herkomst van de stroom wordt gecontroleerd door de overheid via CertiQ, het stroometiket door de ACM (Autoriteit Consument & Markt). Je weet dus zeker dat voor je groene stroom geen fossiele bronnen worden gebruikt. Het stroometiket wordt door iedere energieleverancier achteraf gecommuniceerd. Dat komt omdat wij vooraf niet exact weten hoe we inkopen. Dit hangt namelijk af van vraag en aanbod.
Windenergie kinderen

Stroometiket Eneco 2023

Download het stroometiket (pdf)

Stroometiket 2023

Veelgestelde vragen 

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice