moeder en kind met tablet op de bank

Eindelijk weer zekerheid. Duurzame energie met een vast contract

Bereken je maandbedrag voor 100% groene stroom, duurzame warmte of standaard gas (niet duurzaam). En sluit direct je contract af. Zo heb je meteen het voordeel van een vaste prijs. Zeker zijn van een vast contract? Zorg dat je er snel bij bent.
Binnen 3 dagen energie nodig?Meld je aan met spoed.

Stroom, gas en warmte van Eneco

Op zoek naar duurzame energie? Bij ons weet je zeker dat je 100% groene stroom van eigen bodem krijgt. Dat noemen we HollandseWind & Zon®. Want sneller verduurzamen doen we samen. We helpen je verder te besparen op je energiekosten. Omdat elke stap een groot verschil maakt. Zéker als we het met z'n allen doen. Zo geeft de Eneco app je inzicht in energieslurpers en handige tips.

Onze tip voor een duurzamere keuze voor gas: Eneco CO₂-GecompenseerdGas. Wil je energie aanvragen voor je nieuwbouwwoning of heb je gas en elektra nodig omdat je gaat verhuizen? Bereken snel je maandbedrag. En dat kan ook voor een huis met warmte. Ook als je met spoed energie nodig hebt.
Altijd 100% groene stroomOntvang 100% groene stroom, opgewekt in eigen land.
Grip op je verbruik via Mijn Eneco en de appBespaar gemakkelijk energie met de Eneco app. Je krijgt inzicht in je verbruik en handige bespaartips.
We helpen je verduurzamen en besparenOf je nu huurt of een koophuis hebt. Er is altijd een volgende duurzame stap.
Sneller klimaatneutraalWe lopen voorop met het doel om al in 2035 klimaatneutraal te zijn.
Wat is het prijsplafond, Eneco legt uit

Prijsplafond: dit betekent het voor jou

Per 1 januari 2023 geldt er een prijsplafond. Dankzij het prijsplafond betaal je in 2023 een maximumtarief voor stroom, gas en warmte. Hoe werkt dat precies? En wanneer heb je er recht op?

Gas, elektra of warmte: dit is ons aanbod

Groene stroom uit zon en wind, mevrouw met paraplu waait bijna weg.

Groene stroom

Je krijgt altijd 100% groene stroom, opgewekt in ons eigen kikkerlandje. Zo vergroenen we Nederland samen nog sneller.  
Een lachende man houdt een pen vast

Gas van Eneco

Voor iets meer dan een euro per maand compenseer je de CO₂-uitstoot van gasverbruik met CO₂-GecompenseerdGas. Minder duurzaam bezig? Dan kies je voor standaard gas. 
Stadswarmte

Stadswarmte

Woon jij in een wijk met Stadswarmte van Eneco? Dan draag je samen met je buurt bij aan een beter klimaat. Duurzamer bezig zijn, zonder er iets voor te doen. 

Energie afsluiten: gratis overstapservice

De bevestiging van je spoedbestelling heb je per e-mail ontvangen.
1

Vraag je energiecontract aan

Bereken je maandbedrag gemakkelijk online voor stroom, gas of warmte en vraag je contract aan. We sturen je uiterlijk de volgende dag een bevestigingsmail.
Illustratie van een meneer achter de computer
2

We gaan voor je aan de slag

We maken je overstap naar Eneco in orde. Je contract bij je vorige energieleverancier zeggen wij voor je op.
We lezen de meterstanden op afstand uit, of geef ze zelf door
3

Geef je meterstanden door

Je krijgt vanzelf bericht om je meterstanden door te geven. Zo weten we precies wat de beginstand is en betaal je dus alleen voor de energie die je zelf verbruikt. Heb je een slimme meter? Dan lezen wij de meterstanden op afstand uit en hoef je niks te doen.
Illustratie van de datum waarop je je energie geleverd krijgt
4

Je krijgt je energie geleverd

Vanaf de startdatum die in je contract staat krijg je de aangevraagde energie van Eneco. Geen zorgen: tot deze datum krijg je gewoon nog stroom, gas of warmte van je vorige energieleverancier.
Illustratie om je aan te melden bij mijn eneco
5

Meld je aan bij Mijn Eneco

Twee dagen na de start van je energielevering ontvang je een e-mail. Daarin vind je een overzicht van je gegevens en een bevestiging van je termijnbedrag. Meld je ook meteen aan bij Mijn Eneco en download de app. Zo krijg je inzicht in je energieverbruik en je regelt er al je energiezaken.

Onze klanten zijn dik tevreden

Klanten beoordelen ons gemiddeld met:7,1 856 beoordelingen bij Expoints
Heb ver gezocht maar Eneco is een van de weinige energieleveranciers die 100 procent eigen groene stroom produceert.Erwin
8
Eneco heeft ons goed geholpen. Wij zijn fijn en goed en snel geholpen door de klantenservice van Eneco.H. Bos
8

Regel je energie bij een verhuizing

Verhuizen is een goed moment om te kijken welk energiecontract het beste bij je nieuwe situatie past. Het is soms lastig om te bepalen wat je verbruik in je nieuwe woning wordt. In de berekening helpen we je daarbij, door het verbruik in te schatten op basis van je woonsituatie. Stap je over naar Eneco? Dan maak je automatisch gebruik van onze gratis overstapservice. Ook als je naar een huis met warmte verhuist, bereken je je maandbedrag gemakkelijk online. Ben je al klant bij Eneco? Geef je verhuizing dan in een paar minuten door via Mijn Eneco.
Dak met zonnepanelen

Hoe duurzaam zijn wij als energieleverancier?

In de duurzaamheidsranking 2021 voor stroomleveranciers scoort Eneco een 9 op de consumentenmarkt. Hier zijn we als grote duurzame energieleverancier erg trots op. In deze ranking wordt de levering van duurzame stroom van verschillende leveranciers beoordeeld. Hiermee laten we zien dat we doen wat we zeggen.

Wat is duurzame energie?

We hebben het steeds over duurzame energie of groene energie. Maar wat is dat precies? Duurzame energie is opgewekt door bronnen die nooit 'op' raken. Denk dan aan wind- en zonne-energie of aardwarmte. Bij Eneco krijg je altijd 100% groene stroom, opgewekt in eigen land.

Fossiele brandstoffen raken wel op. Dat zijn bijvoorbeeld olie, gas en kolen. Gas is dus geen groene energie. Een duurzamere keuze maak je met Eneco CO₂-GecompenseerdGas. Ook werken we hard om steeds meer opties te bieden naast gas. Bijvoorbeeld een hybride warmtepomp via Eneco. En we leggen steeds meer warmtenetten aan. Daarmee hergebruiken we zoveel mogelijk van de warmte die er al is.

Klimaatneutraal in 2035

Nog sneller verduurzamen doen we samen met klanten. Maar wat betekent klimaatneutraal? En hoe denkt Eneco daar te komen in 2035? Je ontdekt het in deze video.  

Lees verder over gas, elektra en de energieprijzen

Dame met een rol isolatiemateriaal onder haar arm

Energie besparen? Verlaag meteen je energierekening met deze tips

Windpark Borssele III & IV wekt groene stroom op en vind je op zo’n 55 kilometer van de haven van Vlissingen.

Waar wordt je groene stroom opgewekt?

Twee vrouwen zitten samen aan een tafel

Veranderende energieprijzen? Krijg antwoord op de meest gestelde vragen

Veelgestelde vragen van andere nieuwe klanten

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice

Duurzame energie van iedereen

Nog sneller verduurzamen doen we samen. Bijvoorbeeld met 100% groene stroom. Bereken je maandbedrag voor gas, elektra, of warmte.

Stroom en gas van Eneco

  • 24/7 inzicht in je verbruik via de Eneco app en Mijn Eneco
  • Gegarandeerd 100% groene stroom uit Nederland
  • Geen last van wisselende energieprijzen, ook als het prijsplafond in 2024 verdwijnt