Nieuw: Eneco Dynamisch

Slimmer, voordeliger en duurzamer omgaan met je energieverbruik? Bekijk het aanbod.
moeder en kind met tablet op de bank

Stroom en gas: kies voor vast of dynamisch

Ga je voor de zekerheid van een vast contract of beweeg je mee met de prijzen op de energiemarkt met een dynamisch contract? Bereken je maandbedrag voor groene stroom, standaard gas of warmte. En sluit direct je energiecontract af. 
Binnen 3 dagen energie nodig?Meld je aan met spoed.

Nieuw: Eneco Dynamisch

Met Eneco Dynamisch heb je grip op je energiekosten. En wie wil dat nou niet? De energiemarkt heeft soms te maken met een overschot aan duurzaam opgewekte stroom, denk aan hele zonnige dagen of als er veel wind staat. Of allebei.

Op die piekmomenten zijn de tarieven laag. Dus als je jouw verbruik weet af te stemmen op het aanbod, dan weet je zeker dat je minder betaalt. Omgekeerd is het zo dat ’s avonds de tarieven hoger liggen. Zet vooral apparaten die veel stroom vragen overdag aan, en tel uit je voordeel. Ook grip houden op je energiekosten?
man met telefoon maak yes beweging

Stroom, gas en warmte van Eneco

Op zoek naar een nieuw energiecontract voor stroom en gas? Profiteer nu van een vaste prijs contract of ga voor Eneco Dynamisch. Je krijgt altijd 100% groene stroom van eigen bodem: HollandseWind & Zon® noemen we dat. Want sneller verduurzamen doen we samen.

We helpen je ook met besparen op je energiekosten. Zo geeft de Eneco app je inzicht in energieslurpers en je vindt er handige bespaartips. Onze tip voor een duurzamere keuze voor gas: Eneco CO₂-GecompenseerdGas.
Altijd 100% groene stroomOntvang 100% groene stroom, opgewekt in eigen land.
Kies voor een vast of dynamisch energiecontractKies een energiecontract dat bij je past.
Grip op je verbruik via Mijn Eneco en de appBespaar gemakkelijk energie met de Eneco app. Je krijgt inzicht in je verbruik en handige bespaartips.
We helpen je verduurzamen en besparenOf je nu huurt of een koophuis hebt. Er is altijd een volgende duurzame stap.

Vast of dynamisch: dit is ons aanbod

Bij Eneco kies je een energiecontract dat bij je past. Of je nu weinig of veel energie verbruikt. En of je kiest voor een vaste- of een dynamische prijs. Dat geldt ook voor een huis met warmte. Want je kan bij ons ook voor alleen een stroomcontract kiezen.

Een lachende man houdt een pen vast

Vast energiecontract

Kies voor de zekerheid van een vaste prijs contract. Zo weet je precies wat je de komende tijd betaalt.

  • Een vast tarief voor een looptijd van 1 jaar of 3 jaar.
  • Geen last van prijsschommelingen, ook als het prijsplafond in 2024 verdwijnt.
man met telefoon maak yes beweging

Eneco Dynamisch

Met Eneco Dynamisch betaal je de actuele marktprijs voor je energie én ontvang altijd 100% groene stroom uit Nederland.   • Beweeg mee met de prijzen op de energiemarkt.
  • Verander van contract wanneer je wilt.

Onze klanten zijn dik tevreden

Klanten beoordelen ons gemiddeld met: Expoints
Heb ver gezocht maar Eneco is een van de weinige energieleveranciers die 100 procent eigen groene stroom produceert.Erwin
8
Eneco heeft ons goed geholpen. Wij zijn fijn en goed en snel geholpen door de klantenservice van Eneco.H. Bos
8

Stroom en gas afsluiten: gratis overstapservice

Regel je energie bij een verhuizing

Verhuizen is een goed moment om te kijken welk energiecontract het beste bij je nieuwe situatie past. Het is soms lastig om te bepalen wat je verbruik in je nieuwe woning wordt. In de berekening helpen we je daarbij, door het verbruik in te schatten op basis van je woonsituatie.

Stap je over naar Eneco? Dan maak je automatisch gebruik van onze gratis overstapservice. Ook als je naar een huis met warmte verhuist, bereken je je maandbedrag gemakkelijk online. Ben je al klant bij Eneco? Geef je verhuizing dan in een paar minuten door via Mijn Eneco.
Man met verhuisdozen

Prijsplafond: dit betekent het voor jou

Voor 2023 geldt een prijsplafond. Dankzij het prijsplafond betaal je in 2023 tot een verbruik van 2.900 kWh, 1.200 m³ en 37 gigajoule een maximumtarief voor stroom, gas en warmte. Hoe werkt dat precies? En wanneer heb je er recht op?
Wat is het prijsplafond, Eneco legt uit

Wat is duurzame energie?

We hebben het steeds over duurzame energie of groene energie. Maar wat is dat precies? Duurzame energie is opgewekt door bronnen die nooit 'op' raken. Denk dan aan wind- en zonne-energie of aardwarmte. Bij Eneco krijg je altijd 100% groene stroom, opgewekt in eigen land.


Fossiele brandstoffen raken wel op. Dat zijn bijvoorbeeld olie, gas en kolen. Gas is dus geen groene energie. Een duurzamere keuze maak je met Eneco CO₂-GecompenseerdGas. Ook werken we hard om steeds meer opties te bieden naast gas. Bijvoorbeeld een hybride warmtepomp via Eneco. En we leggen steeds meer warmtenetten aan. Daarmee hergebruiken we zoveel mogelijk van de warmte die er al is.

Dak met zonnepanelen

Hoe duurzaam zijn wij als energieleverancier?

In de duurzaamheidsranking 2021 voor stroomleveranciers scoort Eneco een 9 op de consumentenmarkt. Hier zijn we als grote duurzame energieleverancier erg trots op. In deze ranking wordt de levering van duurzame stroom van verschillende leveranciers beoordeeld. Hiermee laten we zien dat we doen wat we zeggen.

Klimaatneutraal in 2035

Nog sneller verduurzamen doen we samen met klanten. Maar wat betekent klimaatneutraal? En hoe denkt Eneco daar te komen in 2035? Je ontdekt het in deze video.  

Lees verder over gas, elektra en de energieprijzen

Moeder en dochter

Wat is duurzame energie? 5 vragen beantwoord

Bekijk de antwoorden
Windmolenpark op zee tijdens zonsondergang

Waar wordt je groene stroom opgewekt?

Lees meer over het opwekken van je groene stroom
Twee vrouwen zitten samen aan een tafel

Antwoord op de meestgestelde vragen over de energieprijzen

Alles wat je wil weten over de veranderende energiemarkt

Veelgestelde vragen van andere nieuwe klanten

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice

Stroom, gas en warmte van Eneco

Nog sneller verduurzamen doen we samen. Bijvoorbeeld met 100% groene stroom. Bereken je maandbedrag voor gas, elektra, of warmte.

Kies voor een vast of dynamisch energiecontract

  • Blijvend inzicht in je verbruik via de Eneco app en Mijn Eneco
  • Gegarandeerd 100% groene stroom uit Nederland
  • Kies voor de zekerheid van een vast contract of profiteer van de goedkoopste energiemomenten met Eneco Dynamisch