Een glimlachende moeder omhelst haar dochter.

Alles over Stadswarmte

Verhuis je naar een woning met warmte? Meld je dan hier aan. Bereken je maandbedrag en volg de stappen. 
Verhuis je naar een nieuwbouwwoning met warmte? Vraag dan eerst je aansluiting aan.Mijn aansluiting aanvragen

Wat is Eneco Stadswarmte?

Met Stadswarmte van Eneco krijg je warmte via een warmtenet. Dit wordt ook vaak stadsverwarming genoemd. De warmte gebruik je om je woning te verwarmen en voor warm water om mee te douchen. Sommige huizen krijgen ook koeling. Je koelt dan je huis een paar graden in de zomer met koud water. Hoe warmte werkt lees je hier.

Met warmte (en koeling) stap je makkelijk over naar een woning zonder gasaansluiting. Als je het combineert met elektrisch koken, ben je klaar. In de meeste warmtenetten is de warmte die Eneco levert, al duurzamer dan je huis verwarmen met aardgas. Eneco streeft er naar dat Stadswarmte in 2035 helemaal klimaatneutraal is. 
Bespaartip: Kook met de deksel op de pan | Eneco
DuurzamerTot gemiddeld 55% minder CO₂-uitstoot dan een vergelijkbare woning op gas.
MakkelijkAltijd inclusief service en onderhoud. Geen omkijken naar.
Klaar voor de toekomstEen woning zonder gasaansluiting.

Je tarieven voor Stadswarmte

Je tarieven voor warmte staan voor een heel jaar vast. We leggen je graag uit hoe onze tarieven zijn opgebouwd. En waarom warmte- en gasprijzen aan elkaar gekoppeld zijn.
Vrouw verlaagt de verwarming om energie te besparen

Onze warmtenetten

Eneco levert op meerdere plekken in Nederland warmte en koeling. We breiden bestaande netten uit en leggen nieuwe netten aan. Dit doen we samen met onze partners. De meeste netten liggen in de regio's Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam.

Naar een woning met warmte

Misschien verhuis je naar een (nieuwe) woning met Stadswarmte? Of gaat jouw wijk van het gas af. In ieder geval, je wordt warmte-klant bij Eneco. Wij leggen je uit wat je van ons kunt verwachten. En wat je zelf kan doen.

Man met verhuisdozen

De slimme warmtemeter

Door een warmtemodule te koppelen aan je warmtemeter maak je 'm slim. Met een slimme warmtemeter krijg je meer inzicht, en kun je makkelijker besparen op je warmteverbruik.
Vrouw zit op de vloer tegen verwarming aan en leest een boek

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice