Een dame zit op de grond en houdt een warm drankje vast.

Sluit je stadswarmte- en stroomcontract af

  • Warmte inclusief storingshulp & onderhoud
  • Al je energiezaken onder één dak
  • Samen met dynamische- of vaste stroom
Verhuis je naar een nieuwbouwwoning met warmte?Vraag je aansluiting aan

Wat is Eneco Stadswarmte?

Met Stadswarmte van Eneco krijg je warmte via een warmtenet. Dit wordt ook vaak stadsverwarming genoemd. De warmte gebruik je om je woning te verwarmen en voor warm water om mee te douchen. Sommige huizen krijgen ook koeling. Je koelt dan je huis een paar graden in de zomer met koud water.

Met warmte (en koeling) stap je makkelijk over naar een woning zonder gasaansluiting. Als je het combineert met elektrisch koken, ben je klaar. De warmtenetten die Eneco levert, zijn vaak al duurzamer dan je huis verwarmen met een cv-ketel op gas. Eneco streeft er naar dat Stadswarmte in 2035 helemaal klimaatneutraal is. 
Een koppel kookt samen een maaltijd op een inductiefornuis.
DuurzamerEen stuk minder CO₂-uitstoot dan een vergelijkbare woning op gas.
MakkelijkAltijd inclusief service en onderhoud. Geen omkijken naar.
Klaar voor de toekomstEen woning zonder gasaansluiting.

Zo werkt warmte en koeling

Hoe warmte (en koeling) werkt bij je thuis, is afhankelijk van je type woning en het warmtesysteem dat daarbij hoort. Ga hieronder na wat voor jou van toepassing is. Ook vind je op deze pagina meer informatie wat je moet doen bij een storing. Of als er een ander probleem is.

Je tarieven voor warmte en koeling

Je tarieven voor warmte staan voor een heel jaar vast. We leggen je graag uit hoe onze tarieven zijn opgebouwd. En waarom warmte- en gasprijzen aan elkaar gekoppeld zijn.
Vrouw staat in huis met hand op thermostaat en lacht naar de camera.

Onze warmtenetten

Eneco levert op meerdere plekken in Nederland warmte en koeling. We breiden bestaande netten uit en leggen nieuwe netten aan. Dit doen we samen met onze partners. De meeste netten liggen in de regio's Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam.

Naar een woning met warmte

Misschien verhuis je naar een (nieuwe) woning met Stadswarmte? Of gaat jouw wijk van het gas af. In ieder geval, je wordt warmte-klant bij Eneco. Wij leggen je uit wat je van ons kunt verwachten. En wat je zelf kan doen.

Een glimlachende man staat met een verhuisdoos in zijn handen.

De slimme warmtemeter

Door een warmtemodule te koppelen aan je warmtemeter maak je 'm slim. Met een slimme warmtemeter krijg je meer inzicht, en kun je makkelijker besparen op je warmteverbruik.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice