Eneco Modelcontract

Elke energieleverancier in Nederland biedt een modelcontract aan. Met het Eneco Modelcontract krijg je variabele leveringstarieven voor onbepaalde tijd. Dat betekent dat je leveringstarieven twee keer per jaar kunnen wijzigen (of vaker: in uitzonderlijke, onvoorziene marktomstandigheden). Eneco informeert je altijd persoonlijk en tijdig bij wijzigingen. Je contract is op ieder moment opzegbaar zonder kosten.
Koppel kijken naar laptop op eettafel

Wat is een modelcontract?

De energiecontracten van verschillende energieleveranciers zijn allemaal anders. Om het vergelijken van die contracten makkelijker te maken, heeft elke energieleverancier een modelcontract. Dat contract ziet er bij elke leverancier hetzelfde uit: stroom en/of gas voor een onbepaalde looptijd tegen een variabel energietarief. Het modelcontract biedt jou zo de mogelijkheid om verschillende energieleveranciers gemakkelijk (online) met elkaar te vergelijken.
Jongen kijkt naar windmolen

HollandseWind & Zon

Bij Eneco krijg je altijd 100% groene stroom. Als je kiest voor het Modelcontract, krijg je Eneco HollandseWind & Zon®. Dat is wind- en zonne-energie die opgewekt is in ons eigen kikkerlandje. Dat is dus duurzaam én dichtbij! Daarnaast krijg je gas voor een comfortabel warm huis en een lekkere douche.

Variabel tarief

Het Eneco Modelcontract heeft een onbepaalde looptijd en variabele leveringstarieven. Dit houdt in dat de tarieven voor stroom en gas (de tarieven per kWh en m3 en de vaste leveringskosten) kunnen wijzigen. Eneco informeert je altijd persoonlijk en op tijd bij wijzigingen.

 


Goed om te weten: we wekken met elkaar steeds meer duurzame stroom op, vooral overdag. Vraag en aanbod verandert hierdoor en dit zorgt voor andere prijzen op de energiemarkt. Hierdoor liggen normaal- en daltarieven steeds dichter bij elkaar of zijn gelijk.
Tarieven van het Eneco Modelcontract
Stroom per kWh normaal€ 0,34077
Stroom per kWh dal€ 0,34077
Stroom per kWh enkel€ 0,34077
Gas per m3€ 1,29257
Vaste leveringskosten voor stroom per maand€ 14,99
Vaste leveringskosten voor gas per maand€ 9,99

Deze tarieven zijn inclusief Energiebelasting (€ 0,13165 per kWh en € 0,70544 per m³; prijspeil 2024) bij aansluitingen t/m 3 x 80 ampère en een verbruik van maximaal 10.000 kWh per jaar; bij een standaard gasverbruik van minder dan 5.000 m³ gas per jaar en een G6 gasmeter of kleiner, die niet meer dan 40 m³ gas per uur doorlaat. Deze capaciteit is gebaseerd op een standaardaansluiting voor consumenten.

Heb je een andere stroom- of gasaansluiting? Kijk dan op de website van je netbeheerder voor de bijbehorende netbeheerkosten. Rond de datum van start levering ontvang je van ons een bericht met je termijnbedrag. Hierin vind je ook je daadwerkelijke aansluiting en de bijbehorende netbeheerkosten terug. Deze overheidsheffingen kunnen ieder jaar wijzigen. Daardoor kan je totale leveringstarief per jaar verschillen. Je ontvangt jaarlijks een vermindering op de energiebelasting. Dat is verrekend op je jaarnota. Dit kan ook € 0 zijn als er geen sprake is van een verblijfsfunctie op je adres. Alle genoemde bedragen zijn inclusief 21% btw.Wil je meer weten over de overheidsheffingen, kijk dan even op Overheidsheffingen op energie.

Je betaalt ook netbeheerkosten. Dit zijn de kosten voor je aansluiting en voor het transport door de netbeheerder. Het bedrag brengen wij namens de netbeheerder bij je in rekening. De netbeheerkosten veranderen niet als je overstapt van energieleverancier. Bekijk op www.mijnaansluiting.nl wie je netbeheerder is.De getoonde tarieven gelden voor de situatie in je woning op basis van het aantal (actieve) telwerken. Per 1 juli 2021 heb je een slimme meter nodig om op het normaal- en daltarief afgerekend te kunnen worden. Heb je die niet, dan word je vanaf dat moment automatisch op het enkeltarief afgerekend. Verandert de methode van meten? Dan verrekenen wij je verbruik volgens de nieuwe situatie in je woning.

 Heb je zonnepanelen en wil je meer over weten over salderen en terugleveren? Lees het hier.  

Bekijk de voorwaarden over saldering en terugleververgoeding in het voorwaardenoverzicht

Modelcontractvoorwaarden Eneco Gas

In de voorwaarden vind je alle details van het Modelcontract.

Modelcontractvoorwaarden Eneco HollandseWind & Zon®

In de voorwaarden vind je alle details van het Modelcontract.

Modelcontractvoorwaarden Eneco HollandseWind & Zon® en Gas

In de voorwaarden vind je alle details van het Modelcontract.

Bel ons voor je Modelcontract

Neem contact met ons op om je Modelcontract af te sluiten.

Eneco modelcontract

  • Bel ons op 088 - 8 955 955 en we regelen het voor je.
  • We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 8:00 en 16:00 uur.