Eneco Modelcontract

Elke energieleverancier in Nederland biedt een modelcontract aan. Met het Eneco Modelcontract krijg je variabele leveringstarieven voor onbepaalde tijd. Dat betekent dat je leveringstarieven twee keer per jaar kunnen wijzigen (of vaker: in uitzonderlijke, onvoorziene marktomstandigheden). Eneco informeert je altijd persoonlijk en tijdig bij wijzigingen. Je contract is op ieder moment opzegbaar zonder kosten.
Koppel bekijkt energierekening achter de laptop

Wat is een modelcontract?

De energiecontracten van verschillende energieleveranciers zijn allemaal anders. Om het vergelijken van die contracten makkelijker te maken, heeft elke energieleverancier een modelcontract. Dat contract ziet er bij elke leverancier hetzelfde uit: stroom en/of gas voor een onbepaalde looptijd tegen een variabel energietarief. Het modelcontract biedt jou zo de mogelijkheid om verschillende energieleveranciers gemakkelijk (online) met elkaar te vergelijken.
Jongen kijkt naar windmolen

HollandseWind & Zon

Bij Eneco krijg je altijd 100% groene stroom. Als je kiest voor het Modelcontract, krijg je Eneco HollandseWind & Zon®. Dat is wind- en zonne-energie die opgewekt is in ons eigen kikkerlandje. Dat is dus duurzaam én dichtbij! Daarnaast krijg je gas voor een comfortabel warm huis en een lekkere douche.

Variabel tarief

Het Eneco Modelcontract heeft een onbepaalde looptijd en variabele leveringstarieven. Dit houdt in dat de tarieven voor stroom en gas (de tarieven per kWh en m3 en de vaste leveringskosten) kunnen wijzigen. Eneco informeert je altijd persoonlijk en op tijd bij wijzigingen.

 Goed om te weten: we wekken met elkaar steeds meer duurzame stroom op, voornamelijk overdag. Vraag en aanbod verandert hierdoor, wat voor andere prijzen op de energiemarkt zorgt. Dit heeft tot gevolg dat normaal- en daltarieven steeds dichter bij elkaar liggen of gelijk zijn.

Tarieven van het Eneco Modelcontract
Stroom per kWh normaal€ 0,44296
Stroom per kWh dal€ 0,38903
Stroom per kWh enkel€ 0,39444
Gas per m3€ 1,49999
Vaste leveringskosten per product per maand€ 5,99

Deze tarieven zijn inclusief Energiebelasting (€ 0,15245 per kWh en € 0,59266 per m³; prijspeil 2023) en Opslag Duurzame Energie (€ 0 per kWh en € 0 per m³; prijspeil 2023) bij aansluitingen t/m 3 x 80 ampère en een verbruik van maximaal 10.000 kWh per jaar; bij een standaard gasverbruik van minder dan 5.000 m³ gas per jaar en een G6 gasmeter of kleiner, die niet meer dan 40 m³ gas per uur doorlaat. De gasleveringstarieven zijn inclusief gasregio toeslag gas. Deze overheidsheffingen kunnen ieder jaar wijzigen. Daardoor kan je totale leveringstarief per jaar verschillen. Je ontvangt jaarlijks een vermindering op de energiebelasting. Dat is verrekend op je jaarnota. Dit kan ook € 0 zijn als er geen sprake is van een verblijfsfunctie op je adres.Alle genoemde bedragen zijn inclusief 21% btw.Je betaalt ook netbeheerkosten. Dit zijn de kosten voor je aansluiting en voor het transport door de netbeheerder. Het bedrag brengen wij namens de netbeheerder bij je in rekening. De netbeheerkosten veranderen niet als je overstapt van energieleverancier. Bekijk op www.mijnaansluiting.nl wie je netbeheerder is. De getoonde tarieven gelden voor de situatie in je woning op basis van het aantal (actieve) telwerken. Per 1 juli 2021 heb je een slimme meter nodig om op het normaal- en daltarief afgerekend te kunnen worden. Heb je die niet, dan word je vanaf dat moment automatisch op het enkeltarief afgerekend. Verandert de methode van meten? Dan verrekenen wij je verbruik volgens de nieuwe situatie in je woning.Alles over saldering en terugleververgoeding lees je in het Voorwaardenoverzicht.Ben je al klant bij Eneco? De meest recente tarieven zijn altijd te vinden in de Eneco app of in Mijn Eneco

Prijsplafond: dit betekent het voor jou

Per 1 januari 2023 geldt er een prijsplafond. Dankzij het prijsplafond betaal je in 2023 een maximumtarief voor stroom, gas en warmte. Hoe werkt dat precies? En wanneer heb je er recht op?
Wat is het prijsplafond, Eneco legt uit

Bel ons voor je Modelcontract

Neem contact met ons op om je Modelcontract af te sluiten.

Eneco modelcontract

  • Bel ons op 088 - 8 955 955 en we regelen het voor je.
  • We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 8:00 en 16:00 uur.