man wijst naar zijn horloge

Spoedaanvraag energie: zo geregeld

Regel direct je spoedaanvraag voor energie en bereken je maandbedrag voor groene stroom, duurzame warmte of standaard gas.

De voordelen van een spoedaanvraag bij Eneco

Ga je verhuizen, maar ben je door de drukte je energie vergeten te regelen? Of misschien krijg je de sleutel van je huis wel eerder dan verwacht. Wat het geval ook is, we kunnen met spoed een energiecontract voor je regelen.

Hoe snel krijg je energie na een spoedaanvraag?

Is je energie nog niet afgesloten? Dan heb je met een spoedaanvraag binnen 24 uur energie. Ook als je snel energie wilt krijgen op hetzelfde adres, helpen wij je met een spoedlevering voor energie. Is de energieaansluiting in je woning al afgesloten door de netbeheerder? Dan kun je daar terecht om je stroom en/of gas weer aan te laten sluiten. Daarvoor heb je een contract bij een energieleverancier nodig. Heb je die nog niet, doe dan eerst een spoedaanvraag voor stroom, gas of warmte. Klaar? Dan wij gaan meteen voor je aan de slag!

Spoedlevering energie bij een verhuizing

Als je gaat verhuizen of net verhuisd bent, heb je soms snel een energiecontract nodig. Als je nog geen stroom, gas of warmte hebt geregeld voor je nieuwe huis, krijg je een brief van je netbeheerder. Daarin staat een uiterlijke aanmelddatum. Heb je nog maximaal drie dagen de tijd om een aansluiting te regelen? Dan verzorgen we je energielevering met spoed.
Man met verhuisdozen
Regel tijdens je verhuizing snel duurzame energie bij Eneco

Met spoed energie nodig op hetzelfde adres

Je bent niet verhuisd maar hebt toch met spoed energie nodig. Ook dan staan we voor je klaar. Het is goed om te weten dat we altijd een kredietwaardigheidscheck doen. Bij een positieve check verwerken we de aanvraag gewoon. Heb je schulden of een betaalachterstand? Ook dan laten we je niet in de kou zitten. Je krijgt gewoon energie. Wel vragen we in dat geval om een waarborgsom. 

Zo werkt een spoedaanvraag

Prijsplafond

Prijsplafond: dit betekent het voor jou

Per 1 januari 2023 geldt er een prijsplafond. Dankzij het prijsplafond betaal je in 2023 een maximumtarief voor stroom, gas en warmte. Hoe werkt dat precies? En wanneer kom je ervoor in aanmerking?

Wat is een waarborgsom?

Een waarborgsom is borg voor de betalingen van je rekeningen. Bij een spoedaanvraag voor energie doen we altijd een kredietwaardigheidscheck. We onderzoeken daarbij je betaalgedrag, om te kijken of je straks de rekeningen kunt betalen. Heb je schulden of een betaalachterstand? Geen zorgen. Je kan toch gewoon energie krijgen. Wel vragen we je dan om een waarborgsom van € 400 te betalen. Als je een jaar lang op tijd betaald hebt, krijg je de waarborgsom van ons terug. Dit verrekenen we op je jaarnota.
Een meneer en mevrouw kijken samen op de laptop.

Energieprijzen voor stroom en gas

Bij het overstappen naar een nieuwe energieleverancier wil je ook graag meer weten over de tarieven. Hoe zijn bijvoorbeeld de energieprijzen opgebouwd? En kies je voor vaste tarieven of toch voor variabele? We vertellen je er graag meer over.

Gas, elektra of warmte: dit is ons aanbod

Groene stroom uit zon en wind, mevrouw met paraplu waait bijna weg.

Groene stroom

Je krijgt altijd 100% groene stroom, opgewekt in ons eigen kikkerlandje. Zo vergroenen we Nederland samen nog sneller.
Een lachende man houdt een pen vast

Gas van Eneco

Voor iets meer dan een euro per maand compenseer je de CO₂-uitstoot van gasverbruik met CO₂-GecompenseerdGas. Minder duurzaam bezig? Dan kies je voor standaard gas.
Stadswarmte

Stadswarmte

Woon jij in een wijk met Stadswarmte van Eneco? Dan draag je samen met je buurt bij aan een beter klimaat. Duurzamer bezig zijn, zonder er iets voor te doen.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice