man wijst naar zijn horloge

Spoedaanvraag energie: zo geregeld

Regel direct je spoedaanvraag voor energie en bereken je maandbedrag voor groene stroom, duurzame warmte of standaard gas.

De voordelen van een spoedaanvraag bij Eneco

Ga je verhuizen, maar ben je door de drukte je energie vergeten te regelen? Of misschien krijg je de sleutel van je huis wel eerder dan verwacht. Wat het geval ook is, we kunnen met spoed een energiecontract voor je regelen.
Snel geregeldVandaag energie nodig? Vandaag geregeld.
Geen waarborgsom bij goed betaalgedragMet of zonder waarborgsom, we laten je nooit in de kou zitten.
Voor gas, warmte én 100% groene stroomWelke vorm van energie je ook nodig hebt. Wij regelen je spoedlevering.

Hoe snel krijg je energie na een spoedaanvraag?

Is je energie nog niet afgesloten? Dan heb je met een spoedaanvraag binnen 24 uur energie. Ook als je snel energie wilt krijgen op hetzelfde adres, helpen wij je met een spoedlevering voor energie. Is de energieaansluiting in je woning al afgesloten door de netbeheerder? Dan kun je daar terecht om je stroom en/of gas weer aan te laten sluiten. Daarvoor heb je een contract bij een energieleverancier nodig. Heb je die nog niet, doe dan eerst een spoedaanvraag voor stroom, gas of warmte. Klaar? Dan wij gaan meteen voor je aan de slag!

Spoedlevering energie bij een verhuizing

Als je gaat verhuizen of net verhuisd bent, heb je soms snel een energiecontract nodig. Als je nog geen stroom, gas of warmte hebt geregeld voor je nieuwe huis, krijg je een brief van je netbeheerder. Daarin staat een uiterlijke aanmelddatum. Heb je nog maximaal drie dagen de tijd om een aansluiting te regelen? Dan verzorgen we je energielevering met spoed.
Man met verhuisdozen
Regel tijdens je verhuizing snel duurzame energie bij Eneco

Met spoed energie nodig op hetzelfde adres

Je bent niet verhuisd maar hebt toch met spoed energie nodig. Ook dan staan we voor je klaar. Het is goed om te weten dat we altijd een kredietwaardigheidscheck doen. Bij een positieve check verwerken we de aanvraag gewoon. Heb je schulden of een betaalachterstand? Ook dan laten we je niet in de kou zitten. Je krijgt gewoon energie. Wel vragen we in dat geval om een waarborgsom. 

Zo werkt een spoedaanvraag

De bevestiging van je spoedbestelling heb je per e-mail ontvangen.
1

Doe een spoedaanvraag voor energie gemakkelijk online

Je meldt je gemakkelijk online aan. We helpen je met inschatten van je energieverbruik als dat nodig is. Ook zie je meteen wat je geschatte termijnbedrag wordt. Zo weet je precies waar je aan toe bent.
Illustratie van een meneer achter de computer
2

We gaan meteen voor je aan de slag

Je wilt snel energie krijgen, dus wij gaan snel voor je aan de slag. De bevestiging met daarin de startdatum van de spoedlevering en het termijnbedrag heb je al ontvangen. We maken nu je overstap naar Eneco in orde. Moet je een waarborgsom betalen? Dan krijg je daar vanzelf bericht over.
We lezen de meterstanden op afstand uit, of geef ze zelf door
3

Geef je meterstanden door

Je krijgt vanzelf bericht om je meterstanden door te geven. Zo weten we precies wat de beginstand is en betaal je dus alleen voor de energie die je zelf verbruikt. Heb je een slimme meter? Dan lezen wij de meterstanden op afstand uit en hoef je niks te doen.
Illustratie van de datum waarop je je energie geleverd krijgt
4

Je krijgt energie geleverd

We laten je niet in de kou zitten. Op de afgesproken datum ontvang je energie van Eneco. Ook bij een spoedaanvraag voor energie heb je recht op de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Binnen die periode kun je je energiecontract nog annuleren. Je betaalt dan alleen voor de energie die je al ontvangen hebt.
Illustratie om je aan te melden bij mijn eneco
5

Meld je aan bij Mijn Eneco

We sturen je twee dagen na de eerste levering een e-mail met een overzicht van je gegevens en een bevestiging van je termijnbedrag. Meld je meteen aan bij Mijn Eneco en download de app!

Prijsplafond: dit betekent het voor jou

Per 1 januari 2023 geldt er een prijsplafond. Dankzij het prijsplafond betaal je in 2023 een maximumtarief voor stroom, gas en warmte. Hoe werkt dat precies? En wanneer kom je ervoor in aanmerking?
Prijsplafond

Wat is een waarborgsom?

Een waarborgsom is borg voor de betalingen van je rekeningen. Bij een spoedaanvraag voor energie doen we altijd een kredietwaardigheidscheck. We onderzoeken daarbij je betaalgedrag, om te kijken of je straks de rekeningen kunt betalen. Heb je schulden of een betaalachterstand? Geen zorgen. Je kan toch gewoon energie krijgen. Wel vragen we je dan om een waarborgsom van € 400 te betalen. Als je een jaar lang op tijd betaald hebt, krijg je de waarborgsom van ons terug. Dit verrekenen we op je jaarnota.

Energieprijzen voor stroom en gas

Bij het overstappen naar een nieuwe energieleverancier wil je ook graag meer weten over de tarieven. Hoe zijn bijvoorbeeld de energieprijzen opgebouwd? En kies je voor vaste tarieven of toch voor variabele? We vertellen je er graag meer over.
Een meneer en mevrouw kijken samen op de laptop.

Gas, elektra of warmte: dit is ons aanbod

Groene stroom uit zon en wind, mevrouw met paraplu waait bijna weg.

Groene stroom

Je krijgt altijd 100% groene stroom, opgewekt in ons eigen kikkerlandje. Zo vergroenen we Nederland samen nog sneller.
Een lachende man houdt een pen vast

Gas van Eneco

Voor iets meer dan een euro per maand compenseer je de CO₂-uitstoot van gasverbruik met CO₂-GecompenseerdGas. Minder duurzaam bezig? Dan kies je voor standaard gas.
Stadswarmte

Stadswarmte

Woon jij in een wijk met Stadswarmte van Eneco? Dan draag je samen met je buurt bij aan een beter klimaat. Duurzamer bezig zijn, zonder er iets voor te doen.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice