Man steekt duim op

Energiecontract verlengen

Fijn dat je klant bent. Bij Eneco kies je een energiecontract dat bij je past. Of je nu veel of weinig energie verbruikt, of gaat voor vaste tarieven of tarieven die meebewegen met de prijzen op de energiemarkt. Wat je ook kiest, bij Eneco zit je goed.   

Vast of dynamisch: dit is ons aanbod

Sinds kort bieden we een nieuw energiecontract aan: Eneco Dynamisch. Bij een dynamisch contract verandert je kWh stroomtarief per uur en je m³ gastarief per dag. Zo kun je slimmer en duurzamer omgaan met je energieverbruik. 

Ga je liever voor zekerheid? Dan kun je kiezen voor een contract met vaste tarieven en vaste looptijd. Hiermee weet je precies welke tarieven je tijdens de afgesproken periode betaalt voor je energieverbruik. Ook als het prijsplafond straks verdwijnt. 

Een dame houdt een tablet vast

Vast contract voor 1 jaar

 • Hetzelfde leveringstarief voor 1 jaar
 • Zekerheid voor de winter, daarna opnieuw prijzen vergelijken
 • Altijd verzekerd van 100% groene stroom

Een dame kijkt lachend in de camera

Vast contract voor 3 jaar

 • Zekerheid voor de komende 3 winters
 • Een vast leveringstarief voor stroom en gas, ook straks als het prijsplafond verdwijnt

 • Altijd verzekerd van 100% groene stroom

Man leest krant leunend tegen de wasmachine

Eneco Dynamisch

 • Beweeg mee met de prijzen op de energiemarkt 
 • Verander van contract wanneer je wilt 
 • Slimmer en voordeliger omgaan met je energieverbruik

Waar zie ik welk energiecontract ik heb?

Alle informatie over je energiecontract vind je terug in de Eneco app en Mijn Eneco. Bekijk je contractgegevens en je tarieven in de Eneco app bij ‘Regelen’ > ‘Producten of in Mijn Eneco bij het kopje ‘Producten’. Of neem contact op met onze . We helpen je graag.

 • Heb je een contract met vaste looptijd en vaste tarieven? Dan zie je een einddatum vermeld. 
 • Bij een contract met onbepaalde looptijd en variabele of dynamische tarieven zie je ‘Contract voor onbepaalde tijd’ staan.

Kan ik kiezen voor een ander energiecontract? 

Illustratie om je aan te melden bij mijn eneco

Ik heb een vaste prijs contract

Je hebt nu een contract met vaste looptijd en vaste tarieven. Je leveringstarieven voor het verbruik van stroom en/of gas staan vast tijdens een bepaalde periode. Je kunt een vast contract niet zomaar opzeggen binnen de looptijd. Dan betaal je een opzegboete. Sinds 1 juni 2023 zijn de voorwaarden voor het opzeggen van een vast energiecontract veranderd. • Loopt de vaste looptijd van je contract met vaste tarieven binnen nu en 3 maanden af? Goed nieuws, dan kan je nu weer kiezen voor een vaste prijs contract. Het contract gaat dan in aansluitend op de einddatum van je huidige vaste prijs contract. 

 • Loopt de vaste looptijd van je contract met vaste tarieven na 3 maanden af? Dan kun je van ons op een later moment per mail een aanbod ontvangen. Hier hoef je niets voor te doen.

Maak je geen keuze om te verlengen met een vast contract? Geen zorgen. Dan wordt je contract automatisch verlengd voor onbepaalde looptijd met variabele tarieven. Als je tarieven wijzigen ontvang je minimaal 30 dagen van tevoren een persoonlijk bericht van ons.

 

Ik heb een variabel contract

Je hebt nu een contract voor onbepaalde tijd en variabele tarieven. Bij dit contract bewegen de leveringstarieven mee met de prijzen voor stroom en gas op de energiemarkt. Ook heb je de vrijheid om zonder kosten over te stappen naar een ander energiecontract. 

Ik heb een dynamisch contract

Je hebt nu een contract voor onbepaalde tijd en dynamische tarieven. De tarieven voor stroom kunnen per uur wisselen en de tarieven voor gas per dag. Deze tarieven zijn een dag van tevoren bekend en vanaf ongeveer 15.00 uur terug te vinden in de Eneco app. Doordat dit contract geen vaste looptijd heeft kun je zonder kosten overstappen naar een ander energiecontract. 

Hoe verleng ik mijn energiecontract?

Het verlengen van je energiecontract is eenvoudig. Hieronder lees je hoe je kunt kiezen voor een contract met vaste tarieven en vaste looptijd.  


Heb je interesse in een dynamisch energiecontract? 
Lees meer over dit energiecontract en of je dit contract kunt afsluiten


Prijsplafondtarieven en het verbruiksplafond

Dankzij het prijsplafond betaal je in 2023 de tarieven van het prijsplafond tot een maximaal verbruik. Dit heet het verbruiksplafond.Gas: € 1,45 per m³ tot 1.200 m³ gas


Stroom: € 0,40 per kWh tot 2.900 kWh


Warmte: € 47,38 per GJ tot 37 GJTot het verbruiksplafond ben je verzekerd van bovenstaande tarieven. Ook als je energieprijzen stijgen. Verbruik je meer energie dan het verbruiksplafond, dan betaal je de actuele tarieven van je energiecontract. Zijn je energietarieven lager dan het prijsplafond? Dan gelden je lagere tarieven voor al je verbruik. 

Wat is het prijsplafond, Eneco legt uit

Nieuwe voorwaarden bij opzeggen vast contract

De prijzen voor energie zijn de afgelopen sterk gewisseld. Dat zorgt in de huidige energiemarkt voor meer onzekerheid en risico’s bij het inkopen van energie.

Daarom heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) nieuwe voorwaarden opgesteld die sinds 1 juni 2023 zijn ingegaan. 

Onze klanten zijn dik tevreden

Klanten beoordelen ons gemiddeld met:7,1 823 Expoints
Prima klantenservice, erg klantgericht en een goed prijsniveau.Hans
9
Al 30 jaar afnemer van Eneco. Nooit gezeur of rare dingen gehad.Petra
9

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice