Monteur naast warmtepomp installatie

Doe de Warmtepompcheck

  • Ontdek of je woning geschikt is
  • Krijg inzicht in je jaarlijkse besparing
  • Zie welke warmtepompen bij je woning passen
Je besparing wordt onder andere berekend aan de hand van je adresgegevens, openbare gegevens zoals je woonoppervlak en je stookgedrag. Milieu Centraal heeft de uitgangspunten van de berekening gecontroleerd.

Bespaar tot 70% gas met een hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel en is beter voor het klimaat. Je verlaagt hiermee je gasrekening én je CO2-uitstoot. Bel naar 088 2 440 880 voor direct en gratis advies van één van onze experts. Of plan gemakkelijk een afspraak in op een moment dat jou uitkomt.

vrouw met boek op de bank

Jouw voordelen met een hybride warmtepomp

Lagere energierekeningJe stroomverbruik neemt toe, maar je gasverbruik neemt veel meer af. Hierdoor bespaar je meer aan gas dan dat je extra voor elektriciteit betaalt.
Aantrekkelijke subsidieJe kunt subsidie krijgen als je een warmtepomp koopt. Ook zijn er duurzaamheids-leningen tegen een lagere rente beschikbaar. Die je kunnen helpen bij het betalen van een warmtepomp.
Beter voor het milieuDe hybride warmtepomp zorgt ervoor dat je cv-ketel minder vaak aan gaat. Zo verminder je je CO₂-uitstoot. Goed voor het milieu.
Verbeterd energielabelMet een hybride warmtepomp verbeter je het energielabel van je huis met 1 of 2 stappen. En weet je wat zo mooi is? Je huis kan ervan in waarde stijgen.
De Eneco GasBespaarBubbel

Ontdek jouw Eneco GasBespaarBubbel

Met een hybride warmtepomp kun je tot wel 70% gas besparen. Ontdek hoeveel dat voor jou is door je eigen GasBespaarBubbel op te blazen.

Wat is een hybride warmtepomp eigenlijk?

In dit filmpje leggen we uit wat een hybride warmtepomp is en hoe die werkt. Ook ontdek je dat je er tot 70% gas mee kan besparen.

Vragen en mythes over warmtepompen

Een warmtepomp schaf je niet zomaar aan. Voor je er een koopt, denk je hier natuurlijk goed over na. We snappen dat je hier vragen over hebt. Ook zijn er vooroordelen over warmtepompen, maar die zijn niet allemaal waar. 

Koppel aan tafel

Een warmtepomp is goedkoper dan je misschien denkt

Klant met baby in de arm naast een hybride warmtepomp

Een warmtepomp maakt minder geluid dan je denkt

monteur geeft advies aan klant

Een warmtepomp kun je ook aansluiten in een bestaande woning

De hybride warmtepompen van Eneco

Wij installeren nu in bijna heel Nederland en bieden verschillende hybride warmtepompen aan. Ze zijn allemaal geschikt voor een bestaande woning met cv-ketel. Welke warmtepomp het meest geschikt is voor je woning hangt af van een aantal zaken. Zoals bijvoorbeeld de beschikbare ruimte in je huis en je energieverbruik.

Intergas Xtend warmtepomp

Intergas Xtend

De Intergas Xtend warmtepomp is ideaal voor rijtjeshuizen. De kleine binnenunit is makkelijk te plaatsen en de buitenunit maakt weinig geluid.
Remeha Elga Ace warmtepomp

Remeha Elga Ace

Met deze slimme, compacte hybride warmtepomp bespaar je tot 70% gas. Hij werkt met alle cv-ketels samen en is geschikt voor de meeste woningen.
Productfoto Mitsubishi Ecodan warmtepomp met roze achtergrond

Mitsubishi Ecodan

De Mitsubishi Ecodan is een slimme hybride warmtepomp met een hoog vermogen. Zo kun je flink op je gasverbruik besparen.

In drie stappen een warmtepomp in huis

Een warmtepomp huren?

In 2023 begonnen we met een pilot voor het verhuren van warmtepompen. Hoewel de pilot nu is gestopt, werken we hard aan het uitbreiden van dit aanbod.

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen? In september 2024 brengen we een update uit over het huren van hybride warmtepompen bij Eneco. Mis het niet! Meld je aan voor onze mailinglijst om als eerste op de hoogte te zijn.

Graag wat hulp?

Wil je weten welke warmtepomp het meest geschikt is voor je woning? Onze expert helpt je graag verder. Oók als je geen energiecontract bij Eneco hebt.

Daarom kies je voor Eneco

  • Advies en offerte op maat
  • Telefonische afspraak wanneer het jou uitkomt
  • Onderhoud en 24/7 support

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice