Gespot week 27

Tesla stapt in zonne-energie,
verdubbeling Brabantse laadpalen
en de langste wiek ooit

WEEK 27

De Nieuwe Wereld staat nooit stil. Welke verhalen over energie en innovatie haalden deze week de media? Redacteur Lisa Boerop selecteerde de hoogtepunten.

1. Tesla wil energie opwekken

Voor Tesla’s Elon Musk houdt het niet op bij elektrische auto’s en mensen naar Mars brengen, hij heeft met Tesla Motors een overnamebod van 2,86 miljard dollar gedaan op het zonne-energiebedrijf SolarCity. Het bedrijf verkoopt duurzame energie en zonnepanelen aan bedrijven en consumenten. Kortom: Tesla wil in de toekomst alles te maken hebben met jouw energierekening. Grist — Tesla wants to be you renewable energy everything (Grist — Tesla wil álles voor je zijn op het gebied van duurzame energie)

Lees meer

Ondertussen investeert ook Noord-Brabant flink in elektrische auto’s:

2. Provincie Noord-Brabant gaat elektrisch

De provincie doet namelijk een aanbesteding voor 2.000 slimme laadpunten, waarmee het aantal laadpunten bijna gaat verdubbelen. In 2020 moeten er 12.000 publieke laadpunten in de provincie zijn, zodat het aantal elektrische auto’s er flink kan groeien: tot 100.000 voertuigen. En al die laadpunten zijn ook nog eens geschikt voor lokaal opgewekte stroom. DuurzaamBedrijfsleven — Noord-Brabant wil 2.000 extra slimme laadpunten in 2017

Lees meer

Alle energie voor die auto’s moet ook nog ergens opgewekt worden, dankzij deze nieuwe, gigantische Deense windmolen wordt dat wat makkelijker:

3. Langste windmolenwiek ooit

In Denemarken werd namelijk de langste windmolenwiek die ooit is geproduceerd onthuld. Hij is gemaakt voor een windmolen die 8 megawatt aan energie op moet kunnen wekken. Deze megawindmolen heeft met deze superlange wieken straks een diameter van 180 meter. Het transport van dit gevaarte van de fabriek naar de eindbestemming gaat een spectaculaire uitdaging worden. EnergyMatters — Massive Wind Turbine Blade Unveiled (EnergyMatters — Gigantisch windmolenblad onthuld)

Lees meer


Smart
Cities

Lees meer

Crowdnett

Lees meer

Het nieuwe wonen

Lees meer