Rapporten zijn vaak saaie kost

maar hier word je vrolijk van

De Nieuwe Wereld staat nooit stil. Redacteur Lisa Boerop bespreekt het opvallendste nieuws van de afgelopen week.

In de kroeg en bij de kapper kun je tegenwoordig prima over duurzaamheid beginnen zonder dat je raar wordt aangekeken. Voor bedrijven is het niet meer voldoende om louter beslissingen te nemen op basis van de winstgevendheid. Aandeelhouders willen dat de bedrijven ook rekening houden met ethiek. Dit is een greep uit het goede nieuws in het trendrapport van MVO Nederland.

Rapporten zijn vaak saaie kost, maar hier word je vrolijk van. MVO, dat staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, is normaal geworden. Het is niet langer een goed voornemen waar over eindeloos over gepraat wordt maar dagelijkse realiteit in het bedrijfsleven. Volgens het rapport is er geen weg meer terug: Nederland wordt duurzaam.

Een van de interessantste conclusies is dat duurzame koplopers ook in economisch opzicht succesvoller zijn dan een gemiddeld bedrijf. Meerdere onderzoeken tonen het verband aan tussen MVO en winst. In verschillende industrieën, zoals voeding en energie, zijn kantelpunten bereikt. “De weg terug naar een onduurzame, niet-circulaire, klimaatnegatieve economie is in die sectoren definitief afgesloten,” schrijft MVO Nederland directeur Maria van der Heijden.


De Nieuwe Wereld staat nooit stil / Lisa Boerop.

Smart
Cities

Lees meer

Het nieuwe wonen

Lees meer

SlimLaden app van Eneco voor Tesla en Renault

Eneco SlimLaden®

Lees meer