Eneco is de groenste
van de grote vijf

In het ‘Onderzoek duurzaamheid Nederlandse stroomleveranciers’ van de Consumentenbond, Natuur & Milieu, Greenpeace en Wise scoort Eneco een 7.

Vrouwen in weiland

De vier maatschappelijke organisaties hebben 34 stroomleveranciers onderzocht en hen beoordeeld op de onderdelen investeringen, productie, inkoop en levering. Eneco scoort als enige van de vijf grote internationale energiebedrijven een voldoende en is ingedeeld in de categorie Voorlopers. De mooie beoordeling is voor een groot deel te danken aan de groei in duurzame productie van stroom en ‘groenere’ stroominkoop.

Deze score is een resultaat van Eneco’s langdurige strategie gericht op duurzaamheid. Natuurlijk zijn wij trots op dit resultaat, maar we realiseren ons dat er nog altijd genoeg werk te verzetten is. Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde score van alle energieleveranciers licht is gestegen. Van een 5,4 naar een 5,6. Wij vinden dat het veel harder kan. En dat doen we samen met onze klanten en partners met innovatieve producten en diensten om duurzame energie voor iedereen toegankelijk te maken.

Bekijk hier het volledige onderzoek: Duurzaamheid Nederlandse stroomleveranciers.

Kleine spelers, grote ideeën

Lees meer

De nieuwe wereld

De nieuwe wereld

Lees meer

Innovatie-
pioniers

Lees meer