Eneco slimme warmtemeter

 • Dagelijks inzicht in je warmteverbruik via de app
 • Meterstanden doorgeven gaat automatisch
 • Maandelijks een overzicht van je warmteverbruik

Met de slimme warmtemeter van Eneco krijg je meer inzicht in je warmteverbruik. Zo ga je bewuster om met energie en bespaar je al snel op je verbruik. Het is ook gemakkelijk. Je hoeft namelijk nooit meer je meterstanden door te geven. Met de slimme warmtemeter ben je voorbereid op de komst van nieuwe energieproducten en ‑diensten

Ik wil een slimme warmtemeter

Wat is een slimme warmtemeter?

Een slimme warmtemeter is een digitale meter die je warmteverbruik registreert en automatisch naar ons doorstuurt. Met de gegevens die we ophalen, kunnen we je via de Eneco app dagelijks inzicht geven in je warmteverbruik en -kosten en de warmtelevering in jouw wijk optimaliseren en verduurzamen

Wat is een slimme warmtemeter
Doe mee met de slimme warmtemeter pilot

Waarom meedoen?

Het is onze ambitie om in 2025 de Ypenburgse warmtevoorziening CO2-neutraal te hebben. Slimme warmtemeters maken het mogelijk om de warmtelevering in een wijk efficiënter in te richten. Zo dragen slimme warmtemeters bij aan het verder verduurzamen van de warmtevoorziening op Ypenburg.

Ik wil meedoen

Wat doen jullie met mijn gegevens?

Jouw persoonsgegevens verwerken we in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In de privacyverklaring slimme warmtemeter hebben wij aangegeven hoe wij omgaan met persoonsgegevens zoals verbruiksgegevens. Deze privacyverklaring slimme warmtemeter is een aanvulling op het algemene privacystatement van de Eneco groep.

Wat we met je gegevens doen
Waarvoor we je gegevens gebruiken

Je warmteverbruiksgegevens gebruiken we o.a. om:

 • Je dagelijks inzicht te geven in je warmteverbruik
 • Maandelijks je vebruiksoverzicht samen te stellen
 • Eén keer per jaar de jaarnota op te maken
 • Bij een verhuizing de juiste standen vast te leggen
 • Het warmtenet verder te verduurzamen

Zo doe je mee met de pilot

Duim omhoog

Door het online formulier in te vullen, akkoord te gaan met de pilotvoorwaarden en aan te geven dat we je gegevens automatisch uit mogen lezen, meld je je aan voor de pilot.

Kalender

Als na je aanmelding blijkt dat je woning geschikt is voor deelname aan de pilot, nemen we binnen een week contact met je op voor het maken van een afspraak voor plaatsing van de slimme warmtemeter.

Telefoon

Uiterlijk vijf werkdagen na plaatsing van de slimme warmtemeter kun je je verbruiksgegevens zien in de Eneco app. Binnen acht weken ontvang je per e-mail je eerste maandelijkse energierapport, met daarin een overzicht van de kosten voor je warmteverbruik.

Veelgestelde vragen

 • Zijn er kosten verbonden aan de slimme warmtemeter?

  De slimme warmtemeter wordt gratis geplaatst. Er zijn geen kosten verbonden, behalve de reguliere kosten van meettarief. Dit is een vast tariefonderdeel voor het meten van je warmteverbruik. Dit betaal je nu ook al.

 • Plaatst Eneco bij iedereen een slimme warmtemeter?

  Bij alle stadswarmteklanten van Eneco, die nu een individuele warmteafleverset- en warmtemeter hebben die gigajoules meet, plaatst Eneco op termijn een slimme warmtemeter.

 • Kan iedereen meedoen aan de pilot?

  Nee, dat kan niet. De pilot voor de slimme warmtemeter vindt plaats in een specifiek deel van de wijk Ypenburg. We zoeken woningen met eenzelfde installatie in huis en er is maar plek voor ongeveer 20 pilotwoningen.

 • Waarom is een slimme warmtemeter belangrijk?

  Met een slimme warmtemeter heb je meer inzicht in je verbruik, je werkt mee aan het verduurzamen van de warmtevoorziening in jouw wijk en je bent voorbereid op toekomstige energieproducten en -diensten.

 • Hoe wordt mijn privacy beschermd?

  Als je een slimme warmtemeter hebt, waarborgt de wet je privacy. Jouw persoonsgegevens verwerken we in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Gegevens mogen bijvoorbeeld alleen worden uitgelezen door je warmteleverancier voor het uitvoeren van bedrijfsprocessen en wettelijke verplichtingen zoals een jaarnota, maandelijkse verbruiksoverzichten en bij een verhuizing. In de privacyverklaring slimme warmtemeter hebben wij aangegeven hoe wij omgaan met persoonsgegevens zoals verbruiksgegevens. Deze privacyverklaring slimme warmtemeter is een aanvulling op het algemene privacystatement van de Eneco groep.

 • Hoe kan ik gaan besparen met de slimme warmtemeter?

  De slimme warmtemeter geeft je meer inzicht in je verbruik en met dat inzicht kun je makkelijker energie besparen. Naast dagelijks inzicht in je verbruik via de Eneco app, ontvang je maandelijks ook een overzicht van je warmteverbruik en - kosten. Je kunt zo je warmteverbruik goed bijhouden en je termijnbedrag op tijd bijstellen als dat nodig is. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

 • Werkt Toon samen met de slimme warmtemeter?

  Ja, de slimme warmtemeter is geschikt om te communiceren met Toon voor Warmte. In deze pilot testen we alleen bij klanten die geen Toon hebben.