Man leest krant leunend tegen de wasmachine

Beweeg mee met de marktprijzen voor energie met een dynamisch energiecontract

Minder betalen door slim je energie te verbruiken? En heb je graag meer grip op je energiekosten? Dat kan nu met Eneco Dynamisch.

Wat is een dynamisch energiecontract?

Met een dynamisch energiecontract betaal je de actuele marktprijs voor je energie. Én je ontvangt altijd 100% groene stroom uit Nederland. Is er een overschot aan groene stroom beschikbaar? Of dalen de gastarieven op de inkoopmarkt? Dan profiteer je meteen van de dalende prijs. Je kWh stroomtarief verandert per uur en je m³ gastarief verandert per dag. Lees meer over de voor- en nadelen van dynamische energie.

Eneco Dynamisch is nog niet voor iedereen geschikt. Voor een dynamisch energiecontract heb je een slimme meter nodig. Heb je geen slimme meter? Sluit dan een vast contract af.
 

 

Beweeg mee met de prijzen op de energiemarkt
Meer grip op je energiekosten
Verander van contract wanneer je wilt
Slimmer en duurzamer omgaan met je energieverbruik

Plan je energieverbruik met de Eneco app

De stroomtarieven per kWh vind je een dag van tevoren om 15.00 uur in de Eneco app. En het gastarief per m³ staat er om 19.00 uur in. Zo weet je altijd de actuele prijs voor je energie en kun je je energieverbruik vooruit plannen. Door je apparaten zoveel mogelijk op de goedkoopste momenten van de dag te gebruiken bespaar je kosten. En je maakt zo goed mogelijk gebruik van groene stroom. Hoe je dit gemakkelijk doet?
Twee telefoons met stroomverbruik op het scherm

Uurtarieven

Bezig met laden...

Bezig met laden...

Terugleveren met Eneco Dynamisch

Terugleveren met een dynamisch energiecontract werkt anders dan bij een vaste prijs contract. Je krijgt namelijk geen vaste vergoeding per teruggeleverde kWh. De vergoeding is afhankelijk van het uurtarief waartegen je stroom teruglevert aan het stroomnet. Op het moment van de dag dat er veel stroom wordt opgewekt zijn de uurtarieven het laagst. Hierdoor is je terugleververgoeding ook lager. Dit zijn de momenten waarop je zelf zoveel mogelijk van je opgewekte stroom wil verbruiken. Wil je meer informatie lezen over hoe het werkt?
ZonneHub zonnepanelen

Dit is ons aanbod

Vrouw lacht

Dynamisch stroom

 • Actuele uurtarieven
 • Voor meer flexibiliteit en controle
 • Altijd zonder boete opzeggen
vrouw met tablet

Dynamisch stroom & gas

 • Actuele uur- en dagtarieven
 • Voor meer flexibiliteit en controle
 • Altijd zonder boete opzeggen
Koppel

Combineer dynamisch en vast

Nieuw!
 • 1 of 3 jaar een vast tarief voor gas
 • Voor mix van flexibiliteit en zekerheid
 • Stroom zonder boete opzeggen

 

Eneco Dynamisch aanvragen: zo werkt het

Voordelen van een dynamisch energiecontract

Grip op je energiekosten

 • Je kan op je energiekosten besparen door energie te verbruiken tijdens de goedkoopste momenten van de dag.


Inzicht in de goedkoopste verbruiksmomenten van de dag

 • De Eneco app helpt je met je energieverbruik slim te plannen. Je weet daarmee bijvoorbeeld wanneer het goedkoper is om een wasje te draaien.

Nadelen van een dynamisch energiecontract

Het kost tijd om je energieverbruik te plannen

 • Om maximaal voordeel te halen uit je dynamische energiecontract ben je actief bezig met de uur- en dagprijzen. En je past je energieverbruik hierop aan.

De energieprijzen kunnen stijgen

 • Als de prijzen op de energiemarkt stijgen, stijgt jouw leveringstarief direct mee. Dat is een risico. En de hogere energiekosten moet je kunnen betalen.

Vast termijnbedrag per maand

Ook bij Eneco Dynamisch betaal je elke maand een vast bedrag: je termijnbedrag. Hierbij houden we rekening met je historisch verbruik en de verwachte energieprijzen voor het komende jaar. De kosten spreiden we over 12 maanden, zodat je altijd een gelijk bedrag betaalt. Of het nu zomer is, wanneer de energierekening meestal lager is, of winter. Wanneer het verbruik vaak hoger is en de energietarieven kunnen stijgen. Het verschil tussen de energie die je hebt verbruikt en je betaalde termijnbedragen verrekenen we op je jaarnota. Via de app kun je in de gaten houden of het met de ontwikkelingen van de dynamische tarieven misschien verstandig is om je termijnbedrag aan te passen. 

Vrijheid om te veranderen van contract

Met Eneco Dynamisch kan je op ieder moment kiezen voor een van onze andere contracttypen. Zonder opzegboete. Je hoeft alleen rekening te houden met een opzegtermijn van 9 dagen. Eneco Dynamisch biedt je dus alle vrijheid.

Man in een hangmat
Jong gezin bij een zonnepaneel

Zonnepanelen en een dynamisch energiecontract

Welk contract het beste bij je past hangt af van je wensen en situatie. Met zonnepanelen op je dak en een dynamisch energiecontract, zijn er een paar dingen om goed op te letten. Bijvoorbeeld of je het moment waarop je stroom verbruikt goed kunt plannen. Én hoeveel stroom je teruglevert aan het net. Hoe dat werkt?


 

Man laadt elektrische auto

Voordelig laden met de SlimLaden® app van Eneco

Met de SlimLaden app bespaar je door op de voordeligste momenten je elektrische auto op te laden. Bij Eneco Dynamisch kan het stroomtarief elk uur van de dag veranderen. Natuurlijk wil je dat je elektrische auto juist op de goedkoopste momenten oplaadt. De SlimLaden app neemt al het werk voor je uit handen en zorgt er automatisch voor dat je auto oplaadt als de stroomtarieven laag zijn. 

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice

Eneco Dynamisch aanvragen

Profiteer ook meteen van dalende prijzen op de energiemarkt met Eneco Dynamisch.

Energie met dynamische prijzen

 • Betaal de marktprijs voor energie
 • Verander van contract wanneer je wilt
 • Altijd 100% groene stroom uit Nederland
 • Ieder moment inzicht in de marktprijzen

Heb je vragen over Eneco Dynamisch?

Bel met ons

Onze Klantenservice staat telefonisch voor je klaar op 088 - 8 955 955 op werkdagen tussen 08:00 - 16:00 uur. Je betaalt je gebruikelijke belkosten.
Klantenservice illustratie