Man leest krant leunend tegen de wasmachine

Betaal de actuele marktprijs voor je energie met Eneco Dynamisch

Minder betalen door slim je energie te verbruiken? En heb je graag meer grip op je energiekosten? Dat kan nu met Eneco Dynamisch.

Eneco Dynamisch

Met een dynamisch energiecontract van Eneco betaal je de actuele marktprijs voor je energie én ontvang je altijd 100% groene stroom uit Nederland. Is er een overschot aan groene stroom beschikbaar? Of dalen de gastarieven op de inkoopmarkt? Dan profiteer je meteen van de dalende prijs. Hoe dit precies werkt lees je op deze pagina.Eneco Dynamisch is nog niet voor iedereen geschikt. Voor een dynamisch energiecontract heb je een slimme meter nodig. Heb je geen slimme meter? Sluit dan een vast contract af.

Beweeg mee met de prijzen op de energiemarkt
Meer grip op je energiekosten
Verander van contract wanneer je wilt
Slimmer en duurzamer omgaan met je energieverbruik

Hoe werkt Eneco Dynamisch?

Bij een dynamisch energiecontract betaal je de actuele marktprijs van energie. Je kWh stroomtarief verandert per uur en je m³ gastarief verandert per dag. Daarnaast betaal je overheidsheffingen, btw, een inkoopvergoeding, vaste leveringskosten en netbeheerkosten.


De tarieven per kWh stroom en m³ gas vind je een dag van tevoren om 15.00 uur voor stroom en om 19.00 uur voor gas in de Eneco app. Zo weet je altijd de actuele prijs voor je energie. Dat is handig bij het plannen van je energieverbruik. Door verbruik op de goedkoopste momenten van de dag te plannen bespaar je kosten en lever je een bijdrage aan het milieu.
Man met smartphone in hand op roze achtergrond

Bezig met laden...

Bezig met laden...

Dit is ons aanbod

Een dame kijkt lachend in de camera

Dynamisch stroom

 • Actuele uurtarieven
 • Voor meer flexibiliteit en controle
 • Altijd boeteloos opzeggen
Een dame houdt een tablet vast

Dynamisch stroom & gas

 • Actuele uur- en dagtarieven
 • Voor meer flexibiliteit en controle
 • Altijd boeteloos opzeggen

Combineer dynamisch en vast

Nieuw!
 • Vast jaartarief voor gas
 • Voor mix van flexibiliteit en zekerheid
 • Stroom boeteloos opzeggen

 

Vast termijnbedrag per maand

Ook bij Eneco Dynamisch betaal je elke maand een vast bedrag: je termijnbedrag. Hierbij houden we rekening met je historisch verbruik en de verwachte energieprijzen voor het komende jaar. De kosten spreiden we over 12 maanden, zodat je altijd een gelijk bedrag betaalt. Of het nu zomer is, wanneer de energierekening meestal lager is, of winter. Wanneer het verbruik vaak hoger is en de energietarieven kunnen stijgen. Het verschil tussen de energie die je hebt verbruikt en je betaalde termijnbedragen verrekenen we op je jaarnota. Via de app kun je in de gaten houden of het met de ontwikkelingen van de dynamische tarieven misschien verstandig is om je termijnbedrag aan te passen. 

Heb je zonnepanelen en overweeg je een dynamisch contract?

Welk contract het beste bij jou past hangt af van je wensen en jouw situatie. Kan jij jouw verbruik plannen op de momenten waarop je zelf veel opwekt? Dan kan Eneco Dynamisch voor jou een interessante keuze zijn. Als je zonnepanelen hebt en kiest voor een dynamisch energiecontract, dan zijn er een paar dingen goed om te weten.


 

Eneco Dynamisch aanvragen: zo werkt het

Foto van een dak met zonnepanelen

Groene stroom is goedkoper als er een overschot is

Schijnt de zon fel en waait de wind hard? Dan is er veel groene stroom beschikbaar. Hierdoor daalt de marktprijs op dat moment. En daar kan jij van profiteren, door op die momenten je elektrische apparaten aan te zetten. Zo heb je zelf invloed op de hoogte van je energierekening en maak je optimaal gebruik van onze groene stroom.  

Groene timing is goedkopere timing

De energiemarkt hoef je natuurlijk niet zelf bij te houden. Dat doet Eneco voor je. Met onze handige Eneco app heb je per dag inzicht in de stroom- en gastarieven van dat moment. Zo kan jij je energieverbruik slim plannen en weet je wanneer het goedkoper is om een wasje te draaien. Zo maken we het nog simpeler om te besparen én bij te dragen aan het milieu
Jongen kijkt naar windmolen
Man met stekker bij elektrische auto | Eneco

Voordelig laden met de SlimLaden® app van Eneco

Met de SlimLaden app bespaar je door op de voordeligste momenten je elektrische auto op te laden. Bij Eneco Dynamisch kan het stroomtarief elk uur van de dag veranderen. Natuurlijk wil je dat je elektrische auto juist op de goedkoopste momenten oplaadt. De SlimLaden app neemt al het werk voor je uit handen en zorgt er automatisch voor dat je auto oplaadt als de stroomtarieven laag zijn. 

Vrijheid om te veranderen van contract

Wil je toch meer zekerheid over je tarieven? Met Eneco Dynamisch kan je op ieder moment kiezen voor een van onze andere contracttypen. Zonder opzegboete. Je hoeft alleen rekening te houden met een opzegtermijn van 9 dagen. Eneco Dynamisch biedt je dus alle vrijheid.

Man in hangmat

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice

Eneco Dynamisch aanvragen

Profiteer ook meteen van dalende prijzen op de energiemarkt met Eneco Dynamisch. Nog sneller verduurzamen doen we samen. 

Energie met dynamische prijzen

 • Betaal de marktprijs voor energie
 • Verander van contract wanneer je wilt
 • Altijd 100% groene stroom uit Nederland
 • Ieder moment inzicht in de marktprijzen

Heb je vragen over Eneco Dynamisch?

Bel met ons

Onze Klantenservice staat telefonisch voor je klaar op 088 - 8 955 955 op werkdagen tussen 08:00 - 16:00 uur. Je betaalt je gebruikelijke belkosten.
Een vrouw op haar telefoon heeft contact met een klantenservice medewerker