Een man en vrouw kijken allebei dezelfde kant uit.

Combineer een dynamisch- en vast energiecontract

Bij Eneco kun je nu een dynamisch energiecontract combineren met een vaste prijs contract. Betaal met Eneco Dynamisch de actuele marktprijs voor je stroom én zet je gastarief vast voor 1 of 3 jaar. De perfecte mix tussen flexibiliteit en zekerheid.

Een combinatie tussen een dynamisch en vast contract. Hoe werkt dat?

Beweeg mee met de stroomprijzen op de energiemarkt en zet je gastarief vast voor 1 of 3 jaar. Dat kan met een combinatie energiecontract van Eneco. Met een dynamisch contract voor stroom kan jij je stroomverbruik verleggen naar de goedkoopste momenten op een dag. Daar kan jij je voordeel mee doen. Gebruik je ook gas? En wil je geen last hebben van prijsschommelingen? Sluit dan een vast contract af voor gas met een looptijd van 1 of 3 jaar. Zo ben jij verzekerd van een vast tarief voor gas, terwijl je profiteert van de goedkopere verbruiksmomenten voor stroom.

Flexibiliteit voor stroomProfiteer van de goedkoopste energiemomenten. Je betaalt de actuele uurtarieven voor stroom.
Zekerheid voor gas Met een vast tarief voor gas weet je precies wat je het komende jaar betaalt.
Een gerust gevoel

Geen onverwachte verrassingen voor gas, maar wel meebewegen met de markt voor stroom.

Grip op je energiekostenCheck de Eneco App voor jouw gasverbruik en de dagelijkse uurtarieven voor stroom.

Dit is ons aanbod

vrouw met tablet

Dynamisch stroom en vast 1 jaar gas

  • Vast jaartarief voor gas
  • Voor mix flexibiliteit en zekerheid
  • Stroom zonder boete opzeggen
Vrouw lacht

Dynamisch stroom en vast 3 jaar gas

  • 3 jaar een vast tarief voor gas
  • Voor mix flexibiliteit en zekerheid
  • Stroom zonder boete opzeggen

Energiecontract aanvragen: zo werkt het

Vast termijnbedrag per maand

Bij een combinatie van een dynamisch en een vast contract betaal je elke maand een vast bedrag: je termijnbedrag. Ook voor je dynamische contract voor stroom. Hierbij houden we rekening met je historisch verbruik en de verwachte energieprijzen voor het komende jaar. De kosten spreiden we over 12 maanden, zodat je altijd een gelijk bedrag betaalt. Of het nu zomer is, wanneer de energierekening meestal lager is, of winter. Wanneer het verbruik vaak hoger is en de energietarieven kunnen stijgen. Het verschil tussen de energie die je hebt verbruikt en je betaalde termijnbedragen verrekenen we op je jaarnota. Via de app kun je in de gaten houden of het met de ontwikkelingen van de dynamische tarieven misschien verstandig is om je termijnbedrag aan te passen. 

Heb je zonnepanelen en overweeg je een dynamisch contract voor stroom?

Welk contract het beste bij jou past hangt af van je wensen en jouw situatie. Kan jij jouw verbruik plannen op de momenten waarop je zelf veel opwekt? Dan kan Eneco Dynamisch voor jou een interessante keuze zijn. Als je zonnepanelen hebt en kiest voor een dynamisch energiecontract, dan zijn er een paar dingen goed om te weten.


 

ZonneHub zonnepanelen

Groene stroom is goedkoper als er een overschot is

Schijnt de zon fel en waait de wind hard? Dan is er veel groene stroom beschikbaar. Hierdoor daalt de marktprijs op dat moment. En daar kan jij van profiteren, door op die momenten je elektrische apparaten aan te zetten. Zo heb je zelf invloed op de hoogte van je energierekening en maak je optimaal gebruik van onze groene stroom. Die goedkopere stroommomenten hoef je natuurlijk niet zelf bij te houden. Dat doet Eneco voor je. Met onze handige Eneco app heb je per dag inzicht in de stroomtarieven van dat moment.  

Geen verrassingen met een vast tarief voor gas

Maak jij je zorgen over je stookkosten? Kies dan voor de zekerheid van een vast contract voor gas, met vaste looptijd en een vast tarief. Zo weet je precies hoeveel je per maand betaalt voor je gasverbruik en heb je geen last van schommelende gasprijzen. Met een combinatie tussen dynamisch en vast heb je de mogelijkheid om te profiteren van de goedkoopste momenten van de dag voor je stroomverbruik, en geniet je van de zekerheid van vaste prijzen voor gas.
Hand bij een radiator
Man laadt elektrische auto

Voordelig laden met de SlimLaden® app van Eneco

Met de SlimLaden app bespaar je door op de voordeligste momenten je elektrische auto op te laden. Bij Eneco Dynamisch kan het stroomtarief elk uur van de dag veranderen. Natuurlijk wil je dat je elektrische auto juist op de goedkoopste momenten oplaadt. De SlimLaden app neemt al het werk voor je uit handen en zorgt er automatisch voor dat je auto oplaadt als de stroomtarieven laag zijn. 

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice

Een combinatie Dynamisch & Vast contract aanvragen

Profiteer meteen van dalende prijzen op de energiemarkt met dynamisch stroomcontract. Ervaar de zekerheid van een vast contract voor gas.

Energie met dynamische en vaste prijzen

  • Betaal de marktprijs voor stroom
  • Zekerheid van een vast tarief voor gas
  • Altijd 100% groene stroom uit Nederland
  • Ieder moment inzicht in de marktprijzen

Heb je vragen over een dynamisch en vast energiecontract?

Bel met ons

Onze Klantenservice staat telefonisch voor je klaar op 088 - 8 955 955 op werkdagen tussen 08:00 - 16:00 uur. Je betaalt je gebruikelijke belkosten.
Klantenservice illustratie