Een lachende man houdt een pen vast

Inspiratie

Wil je meer weten over energie besparen, duurzaam wonen, slim verwarmen of groene stroom? Dan ben je hier op de juiste plek. Op deze pagina hebben we onze artikelen over deze belangrijke onderwerpen verzameld. Veel leesplezier!

Duurzamer wonen

Of je nu flink wilt verduurzamen of juist besparen: er is altijd een volgende duurzame stap voor jouw woning. Bijvoorbeeld een hybride warmtepomp. Zo kun je tot 70% besparen op gas. Je stroomverbruik neemt toe, maar je gasverbruik neemt veel meer af. Je verlaagt zo je gasrekening en je CO₂-uitstoot. En dat is beter voor je portemonnee en voor het klimaat. 

Heb je thuis snel last van koude voeten? Schieten je stookkosten in de winter omhoog? Dan is het misschien tijd om je isolatie bij te werken. Voor bijna ieder soort huis is wel een soort isolatie beschikbaar. Laat je inspireren en bekijk wat je volgende duurzame stap wordt. 
Bestaande woning met een warmtepomp en zonnepanelen

Een warmtepomp in een bestaande woning?

Lees hier hoe dat zit
Warme huiskamer met meisje dat op de grond speelt in een goed geïsoleerd huis"

Tips om je huis beter te isoleren: aan de slag met deze 6 stappen

Bekijk de 6 stappen
Een dame wokt op een inductieplaat

Koken op gas of inductie: dit moet je weten

Bekijk de voordelen

Bespaar snel energie met deze tips

Door energie te besparen verlaag je meteen je energierekening. Én het helpt ons allemaal om sneller te verduurzamen. Waar je begint? Je gasverbruik bepaalt vaak een groot deel van je energierekening. Zet de thermostaat bijvoorbeeld een graad lager. Of bekijk of de kieren en naden wel goed dicht zijn. Van snel en goedkoop tot een grotere aanpak. Er is altijd een volgende stap.

Een andere tip? Ga eens na of de elektrische apparaten in huis veel stroom verbruiken. En of je sluipverbruikers in huis hebt. Dat zijn apparaten die stroom verbruiken terwijl je ze niet gebruikt. En dat is zonde. Met de Eneco app krijg je inzicht in je energieverbruik. 
Een vader zit samen met zijn twee kinderen aan tafel te eten.

Gas besparen? Met deze 8 tips bespaar je snel op je gasverbruik

Bekijk de 8 tips
Studente fohnt haar

De 10 grootste sluipverbruikers van stroom: dit zijn ze

Bekijk de 10 sluipverbruikers
Met de Eneco app is energie besparen een leuke sport geworden voor Renata.

"De beste bespaartip is de app"

Bekijk de bespaartips van Renata

SNELLERKlimaatneutraal

Een Eneco monteur staat bij een warmtepomp in een schuur

Duurzame energie

Duurzame energie is opgewekt uit bronnen die nooit 'op' raken. Ze veroorzaken geen luchtvervuiling en ze stoten zelf geen CO₂ uit. Denk dan aan groene stroom, opgewekt uit de wind of de zon. Benieuwd wat duurzame energie precies is? En waar we groene stroom opwekken? Lees dan verder!

Bij Eneco kies je voor groene stroom van eigen bodem. En daar krijgen veel vragen over. Is de groene stroom die wij leveren wel écht groen? En hoe weet je dat zeker? Collega Trisha legt uit hoe het zit.
Moeder en dochter

Wat is duurzame energie? 5 vragen beantwoord

Bekijk de antwoorden
Windmolenpark op zee tijdens zonsondergang

Waar wordt je groene stroom opgewekt?

Lees meer over het opwekken van je groene stroom

Slim verwarmen

Je huis verwarmen, hoe doe je dat zo slim mogelijk? Bijvoorbeeld met een warmtepomp. En dat kan vaak ook heel goed in een bestaande woning. Nog niet klaar voor een warmtepomp, maar heb je wel een warmtebron nodig? Je kunt bij Eneco een warmtepomp of een cv-ketel ook huren. 

Is de stap te groot of woon je in een huurhuis? Met kleine aanpassingen kun je vaak al veel besparen. En een groot deel van je gasverbruik gaat naar de verwarming van je huis. Slim dus om hier te beginnen met besparen. Want elke duurzame stap maakt een groot verschil. Zéker als we het met z'n allen doen.
Huurketel-eigenaar Arie Koning staat samen met een monteur van Eneco in zijn keuken.

“Een huurketel met Omschakel Garantie? Wij zijn om”

Huurketel met Omschakelgarantie
Slimme thermostaatknoppen

Bespaar met slimme radiatorknoppen

Zo werken slimme radiatorknoppen

Klimaatneutraal in 2035

Nog sneller verduurzamen doen we samen met klanten. Maar wat betekent klimaatneutraal? En hoe denkt Eneco daar te komen in 2035? Je ontdekt het in deze video.