Actie Eneco Zonnepanelen

 • Hoog vermogen zonnepanelen
 • All-in tegen een scherpe prijs
 • Inkoopcollectief met Natuur & Milieu
Lees meer over de actie


Of bel: 0900-2353632 (u betaalt uw gebruikelijke belkosten), op werkdagen van 8:00 tot 18:00 uur.

Zonnepanelensimulator

Ervaar direct wat zonnepanelen u opleveren

 • In 2 minuten digitale zonnepanelen op uw huis
 • 24/7 inzicht in uw opwekking en besparing op basis van werkelijke weerdata
 • Vul uw werkelijke jaarverbruik in en u ziet direct wat u opwekt en bespaart

Start de simulator

Download de simulator app

Klanten vertellen over zonnepanelen

Na één telefoontje had ik al een afspraak met de adviseur. Ik hoefde niets voor te bereiden. Hij legde perfect uit wat er ging gebeuren. Hij had zelfs al foto’s gemaakt, zodat meteen duidelijk was waar de panelen zouden komen.

Leo de hoog

Het hele proces nam maar een halve dag in beslag. Van het plaatsen van de panelen tot de bekabeling en de aansluiting op het elektriciteitsnet. Het verliep allemaal prima. Geen omkijken naar!


Henk Klein

De adviseur kwam bij mij thuis. Hij wist precies waar hij het over had en kon al mijn vragen beantwoorden. De offerte die volgde was in één keer goed. In één dag werden er 18 panelen op mijn dak gelegd en was alles aangesloten.

Piet van der Mark

8 voor kwaliteit

Klanten die gekozen hebben voor Eneco zonnepanelen waarderen het installatieproces en informatievoorziening met een 8. Deze waardering is tot stand gekomen op basis van bijna 300 evaluatiegesprekken die door Eneco met klanten zijn gevoerd. 

Subsidie in uw woonplaats?

Waarom zonnepanelen van Eneco?

De zekerheid van een optimale opbrengst

Hoge kwaliteitseisen

Wij bieden alleen zonnepanelen aan van gerenommeerde fabrikanten die getest en gecertificeerd zijn en hiermee voldoen aan de hoogste rendementseisen.

Advies op maat

Voor installatie maken wij een gedetailleerd dak ontwerp op maat. Met geavanceerde apparatuur bekijken wij uw dak op afstand en kunnen wij exact de schaduw bepalen en het optimale aantal panelen berekenen dat op uw dak geplaatst kan worden. Ieder dak is namelijk anders. Wist u dat 1 paneel in de schaduw tot een rendementsverlies kan leiden van wel 30%.

Kwaliteitscontrole

Van offerte tot installatie hebben wij een aantal controle slagen ingebouwd. Zo controleren we de panelen na verscheping op breuken met röntgenapparatuur en doen wij een onafhankelijke controle van de installateur op 45 punten.

Monitoring

De omvormer is standaard uitgerust met Wi-fi. Met de ingebouwde Wi-Fi kunt u via uw computer, tablet of telefoon op elk gewenst moment uw dag-, maand- en jaar-opwek zien.

Alles over saldering

Alles wat je wilt weten over vergoedingen van je opgewekte energie bij Eneco.

Lees meer

Alles over zonnepanelen

Meest gestelde vragen
 • Kan ik mijn btw terugvragen op mijn zonnepanelen installatie?

  Schaf nu Eneco Zon&Zeker zonnepanelen aan zonder btw. Alle consumenten die na 20 juni 2013 hun zonnepanelen laten installeren kunnen sinds 7 november de btw terugvorderen bij de belastingdienst. Wij weten niet hoelang deze regeling van kracht blijft. Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft besloten dat u als particulier recht hebt op teruggave van de btw op zonnepanelen. Deze uitspraak is gedaan naar aanleiding van de zaak die door de Oostenrijker Thomas Fuchs is aangespannen. Hieruit kwam naar voren dat hij gezien moet worden als ondernemer, omdat hij energie teruglevert aan het Oostenrijkse energienet en dus btw betaalt over de opbrengsten van zijn opwekte energie. 

  Daar staat tegenover dat hij de btw terug kan vragen die is betaald over de aanschaf en plaatsing van de zonne-installatie. De belastingdienst is op 7 november 2013 met een vereenvoudigde regeling gekomen om deze uitspraak te vertalen naar een regeling voor Nederlandse particuliere klanten met zonnepanelen. Dit levert u dus flink voordeel op bij de aanschaf van zonnepanelen! Meer informatie vindt u in de door de overheid gepubliceerde vragenlijst

  Kan ik mijn btw terugkrijgen?

  Met de btw Teruggave Service van Eneco/Zon-IQ nemen wij u alle administratieve werkzaamheden uit handen. Wij zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met Atripel, onze specialist in fiscaliteit en accountancy, die de gehele aanvraag voor u zal verzorgen. Hiermee heeft u dus geen administratieve rompslomp.  

  De kosten van de Service bedragen € 145,- ex btw (de btw over deze Service a € 30,45 wordt ook teruggevraagd in hetzelfde proces).   

  Vraag een offerte aan

 • Hoe werken zonnepanelen en wat gebeurt er in huis bij de installatie?

  De installatie van zonnepanelen neemt over het algemeen 1 dag in beslag. Eneco bepaalt van tevoren, samen met u,  waar de omvormer komt en hoe de bekabeling gaat lopen naar de omvormer en de meterkast. De omvormer wordt aangesloten op de meterkast en er zal zoveel mogelijk gebruik gemaakt worden van bestaande lege ruimtes en kabelgoten.

 • Moet ik klant van Eneco zijn om zonnepanelen aan te schaffen?

  U hoeft geen klant te zijn van Eneco om zonnepanelen van Eneco aan te schaffen. De zonnepanelen installatie is onafhankelijk van uw energieleverancier. 
  Als u klant van Eneco bent, kunnen wij wel direct het termijn bedrag van uw energierekening verlagen. 


 • Welk effect hebben zonnepanelen op de waarde van mijn woning?

  Bij de verkoop van uw woning is sinds 1 januari 2008 een energielabel (of energieprestatieadvies) verplicht. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw woning is. Met zonnepanelen zal uw energielabel hoger en dus beter zijn. De verwachting is dat de hoogte van het energielabel zal corresponderen met de waarde van uw woning. Ook is de verwachting dat energie in de toekomst duurder zal worden en kopers meer zullen gaan letten op hun woonlasten (incl. energiekosten) en niet alleen op hun hypotheeklasten bij de aankoop van hun woning. De energiekosten zullen flink lager zijn bij een woning met zonnepanelen.

 • Moet ik niet wachten op betere zonnepanelen?

  De ontwikkelingen rond zonnepanelen staan natuurlijk niet stil. In de toekomst zal het wellicht mogelijk zijn om 5 keer zoveel energie op te wekken met dezelfde oppervlakte. De zonnepanelen met een veel hoger rendement zijn echter nog in ontwikkeling en zeker nog niet in grote hoeveelheden te produceren. De kosten per paneel zijn nog dusdanig hoog dat het niet interessant is om deze panelen aan te bieden voor een goed rendement.  
  De afgelopen 5 jaar is het vermogen van de rendabele panelen slechts gestegen met 3% . Toch loont het zeker de moeite om nu al te kiezen voor zonnepanelen. Het rendement op uw zonnepanelen van gemiddeld 17% is ronduit  interessant. 


Of liever samen uw vraag oplossen

Eneco Phone

Eneco Duurzaam advies

0900 - 235 36 32

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en18.00 uur (lokaal tarief, incl. uw telefoonkosten)

Eneco Postcard

Of stuur ons een e-mail

Voor service en algemene vragen:

e-mail
Voor het aanbod of de offerte:

e-mail