Zo werken zonnepanelen

Onze experts beantwoorden je vragen en helpen je als je een probleem met je zonnepanelen hebt. Heb je je zonnepanelen vóór 2019 gekocht? Neem dan bij problemen contact op met de reguliere Eneco klantenservice. We helpen je graag.

Wat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn vaak een goede oplossing als je wilt besparen. Je wekt er zelf energie mee op. Soms genoeg om jouw huishouden op te laten draaien en soms zelfs meer. De energie die je niet zelf verbruikt, lever je terug aan ons. Zo verdien je bij!

Een zonnepaneel zet zonne-energie om in stroom. Alle stroom die je opwekt met je zonnepanelen, hoef je niet meer te kopen van je energiemaatschappij. Afhankelijk van welke panelen je hebt en hoe gunstig ze op je dak liggen, kun je hier alle stroom die je per jaar nodig hebt mee opwekken. Ook krijg je met zonnepanelen meestal een beter energielabel voor je huis.

Zonnepanelen op je dak?

Als je een offerte voor duurzamer wonen hebt aangevraagd, geven onze experts je advies welke oplossing voor jou het meest geschikt is, bijvoorbeeld zonnepanelen. Besluit je zonnepanelen te laten plaatsen, vergeet dan niet via www.energieleveren.nl de netbeheerder op de hoogte te brengen. Die zal bekijken of je een nieuwe meter nodig hebt voor de teruglevering van de zonne-energie.

Een handig extraatje van Eneco is Zon op Toon. Daarmee kun je op Toon precies zien hoeveel stroom je zonnepanelen opwekken en hoeveel je bespaart op je energierekening.

Problemen met je zonnepanelen

Heb je een storing?

Zijn er problemen met je zonnepanelen? Reset dan eerst het monitoringskastje. Als dat niet werkt, pak dan de handleiding van de zonnepanelen en de omvormer erbij. Daarin vind je de meest voorkomende oorzaken en oplossingen.

Heb je een vermoeden dat het probleem bij de weergave op Toon ligt, bekijk dan eens de pagina over Toon-storing C17.

Kom je er niet uit? Bel gerust met onze Klantenservice via 088 - 244 0880 op werkdagen van 9.00 tot 17.30.

Heb je je zonnepanelen vóór 2019 gekocht? Neem dan bij problemen contact op via 088 – 8 955 955. We helpen je graag verder op werkdagen tussen 8.00 en 16.00 uur.

Heb je een algemene vraag of wil je informatie over je zonnepanelen?

Bel dan met onze experts op 088 - 244 0880. Bereikbaar op werkdagen van 09.00 uur tot 17.30 uur.

Zo zie je zonnepanelen terug op je nota

Na de installatie ontvang je een eenmalige nota van Eneco Consumenten B.V. voor je panelen en het installeren. Met je panelen wek je energie op. Is dat meer dan je zelf opmaakt, dan lever je de rest terug aan het energienet. Daarvoor krijg je van ons een zogenoemde ‘terugleververgoeding’. Je opbrengsten zie je terug in je termijnnota.

Meer lezen over het verrekenen van kosten en opbrengsten van energie? We noemen dat de salderingsregeling.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice