Monteur naast warmtepomp installatie

Doe de Warmtepomp check

Nu tijdelijk tot € 900 voordeel op je warmtepompsysteem.

  • Ontdek of je woning geschikt is
  • Krijg inzicht in je jaarlijkse besparing
  • Zie welke warmtepompen bij je woning passen
Je besparing wordt onder andere berekend aan de hand van je adresgegevens, openbare gegevens zoals je woonoppervlak en je stookgedrag. Milieu Centraal heeft de uitgangspunten van de berekening gecontroleerd.

Nu tijdelijk zomeraanbod warmtepompen: tot € 900 voordeel

Maak je woning nu alvast klaar voor de winter. En profiteer tijdelijk van extra voordeel op de aankoop van een hybride warmtepompsysteem met ons zomeraanbod. Bel naar 088 2 440 880 voor direct en gratis advies van één van onze experts. Of plan uiterlijk op 31 juli een afspraak in op een moment dat jou uitkomt. Let op: het zomeraanbod geldt van 1 juni tot en met 15 augustus, met een gepland adviesgesprek op uiterlijk 31 juli.

Een monteur van Eneco zit op een dak naast de buitenunit van een hybride warmtepomp

Jouw voordelen met een hybride warmtepomp

Lagere energierekeningJe stroomverbruik neemt toe, maar je gasverbruik neemt veel meer af. Hierdoor bespaar je meer aan gas dan dat je extra voor elektriciteit betaalt.
Aantrekkelijke subsidieJe kunt subsidie krijgen als je een warmtepomp koopt. Ook zijn er duurzaamheids-leningen tegen een lagere rente beschikbaar. Die je kunnen helpen bij het betalen van een warmtepomp.
Beter voor het milieuDe hybride warmtepomp zorgt ervoor dat je cv-ketel minder vaak aan gaat. Zo verminder je je CO₂-uitstoot. Goed voor het milieu.
Verbeterd energielabelMet een hybride warmtepomp verbeter je het energielabel van je huis met 1 of 2 stappen. En weet je wat zo mooi is? Je huis kan ervan in waarde stijgen.

Wat is een hybride warmtepomp eigenlijk?

In dit filmpje leggen we uit wat een hybride warmtepomp is en hoe die werkt. Ook ontdek je dat je er tot 70% gas mee kan besparen.

Bekijk hoe een hybride warmtepomp werkt

Vragen en mythes over warmtepompen

Een warmtepomp schaf je niet zomaar aan. Voor je er een koopt, denk je hier natuurlijk goed over na. We snappen dat je hier vragen over hebt. Ook zijn er vooroordelen over warmtepompen, maar die zijn niet allemaal waar. 

Koppel aan tafel

Een warmtepomp is goedkoper dan je misschien denkt

Klant met baby in de arm naast een hybride warmtepomp

Een warmtepomp maakt minder geluid dan je denkt

monteur geeft advies aan klant

Een warmtepomp kun je ook aansluiten in een bestaande woning

De hybride warmtepompen van Eneco

Wij installeren nu in bijna heel Nederland en bieden verschillende hybride warmtepompen aan. Ze zijn allemaal geschikt voor een bestaande woning met cv-ketel. Welke warmtepomp het meest geschikt is voor je woning hangt af van een aantal zaken. Zoals bijvoorbeeld de beschikbare ruimte in je huis en je energieverbruik.

Intergas Xtend warmtepomp

Intergas Xtend

De Intergas Xtend warmtepomp is ideaal voor rijtjeshuizen. De kleine binnenunit is makkelijk te plaatsen en de buitenunit maakt weinig geluid.
Remeha Elga Ace warmtepomp

Remeha Elga Ace 4kW

Met deze slimme, compacte hybride warmtepomp bespaar je tot 70% gas. Hij werkt met alle cv-ketels samen en is geschikt voor de meeste woningen.
buitenunit van de Vaillant warmtepomp

Vaillant aroTherm plus

De Vaillant aroTHERM plus verwarmt je woning, samen met je cv-ketel, stil en efficiënt.

In drie stappen een warmtepomp in huis

Een warmtepomp huren?

In 2023 begonnen we met een pilot voor het verhuren van warmtepompen. Hoewel de pilot nu is gestopt, werken we hard aan het uitbreiden van dit aanbod.

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen? In september 2024 brengen we een update uit over het huren van hybride warmtepompen bij Eneco. Mis het niet! Meld je aan voor onze mailinglijst om als eerste op de hoogte te zijn.

Graag wat hulp?

Wil je weten welke warmtepomp het meest geschikt is voor je woning? Onze expert helpt je graag verder. Oók als je geen energiecontract bij Eneco hebt.

Daarom kies je voor Eneco

  • Advies en offerte op maat
  • Telefonische afspraak wanneer het jou uitkomt
  • Onderhoud en 24/7 support

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice