Financiering voor je warmtepomp
Een warmtepomp kopen kan best een investering zijn. Gelukkig zijn er verschillende betaalmogelijkheden voor het verduurzamen van je huis. Zo hoef je niet meteen al je spaargeld te gebruiken. Op deze pagina lees je meer over de meest gebruikte manieren voor financiering. Zoals de Energiebespaarlening of de GreenLoans lening.
We denken graag met je mee. Vraag je een gratis adviesgesprek aan? Dan bespreken we ook de mogelijkheden voor financiering. En krijg je hiervan een overzicht bij je offerte.
Financiering combineren met subsidie
Maak je naast financiering gebruik van subsidie? Slim! Dan is de aanschaf van een warmtepomp nóg aantrekkelijker. Als je wilt ontvang je van Eneco Consumer Finance B.V. een financieringsplan waarin precies staat hoe je de investering voor je huis kan betalen en terugverdienen. De mogelijkheden bespreken we bij de offerte.Mogelijkheden voor financiering
Het voordeel van een lening is dat je elke maand een bedrag betaalt. Je hoeft vooraf dus geen grote investering te doen. De meest gebruikte leningen voor het verduurzamen van je huis zijn de Energiebespaarlening en de GreenLoans lening. Deze zijn in heel Nederland beschikbaar. Deze leningen zijn speciaal bedoeld om mensen te helpen bij het verduurzamen. Ze hebben daarom een lage rente. Zo wordt het aantrekkelijker om voor een warmtepomp te kiezen.
- Eerder aflossen zonder boete
- Geen afsluitkosten
- Rente is voor de belasting aftrekbaar
Energiebespaarlening
- De lening met de laagste rente
- 0% rente bij inkomen tot € 60.000
- Ook voor als je weinig kunt lenen of ouder bent dan 75 jaar
- Online zelf de lening afsluiten
De Energiebespaarlening is van het Nationaal Warmtefonds. Dat fonds werkt in opdracht van de Rijksoverheid.
GreenLoans lening
- Aantrekkelijke rente
- Een aanvraag wordt snel verwerkt
- Geld komt op je eigen rekening
- Een persoonlijke adviseur, ook begeleiding ná het afsluiten van een lening
Defam | GreenLoans is een onderdeel van ABN Amro. Het aanvragen gaat via www.krediet.nl.
Lokale duurzaamheidsleningen
Ook gemeenten en provincies stimuleren duurzame maatregelen. Daarom bieden zij de Duurzaamheidslening aan. Deze lening biedt goede voorwaarden voor het betalen van energiebesparende maatregelen.De Duurzaamheidslening komt van de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Benieuwd of dit ook in jouw gemeente of provincie kan?
Meefinancieren in je hypotheek
Ga je een huis kopen of verbouwen? Voor energiebesparende maatregelen (zoals isolatie, een warmtepomp of zonnepanelen) mag je extra lenen. Maximaal € 9.000 bovenop je maximale hypotheekbedrag.Je hypotheeklasten worden dan hoger, maar je bespaart wel flink op je energierekening. Bovendien kan de waarde van je nieuwe huis stijgen, help je het klimaat en ben je beter voorbereid op de toekomst.
Klinkt interessant? Vraag naar het duurzaamheidsdepot bij je hypotheekverstrekker.
Graag wat hulp?
Wil je liever even doorspreken welke lening past bij jouw woning en plannen voor verduurzaming? We denken graag met je mee. Daarom ontvang je een overzicht van de financieringsopties bij je offerte. Je kunt dit bespreken met de experts van Eneco Consumer Finance BV.
Let op: Eneco verstrekt zelf geen leningen.
Waarom een offerte aanvragen
- De beste warmtepomp voor je woning
- Alle opties voor financiering op een rij
- Hulp bij subsidieaanvraag
Autoriteit Financiële Markten
Eneco Consumer Finance B.V. is geregistreerd als financieel dienstverlener. En heeft een vergunning voor het adviseren voor en bemiddelen in consumptief krediet. Je kunt deze vergunning vinden in het register voor financiële dienstverleners van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Ons vergunningsnummer is 12048988.Klachteninstituut Financiële Dienstverlening
Eneco Consumer Finance B.V. is aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) onder aansluitingsnummer 300.018480.