Subsidie warmtepomp

Als je een hybride warmtepomp koopt ontvang je in de meeste gevallen tot € 2.850 subsidie. Ook als je er binnen de afgelopen 24 maanden al een hebt gekocht. Op deze pagina lees je alles over de subsidiemogelijkheden en de voorwaarden. Bekijk ook de tips voor een subsidieaanvraag en de Subsidieservice van Eneco. Daarmee vraag je zonder gedoe snel subsidie aan. 
Man en vrouw regelen energiezaken samen op een tablet.

ISDE-subsidie voor je (hybride) warmtepomp

Welke warmtepomp je ook kiest: je krijgt subsidie voor alle warmtepompen die voorkomen op de ISDE-apparatenlijst (Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing). De hybride warmtepompen van Eneco staan allemaal op deze lijst. Zo ontvang je tot €2.850 subsidie afhankelijk van welke hybride warmtepomp je kiest.  

Subsidie voor warmtepompen: dit zijn de voorwaarden

De aankoop en installatie van een warmtepomp betaal je eerst zelf. Na installatie dien je binnen 24 maanden een subsidieaanvraag in via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Wel zijn er een aantal voorwaarden:


 • Je bent als aanvrager de eigenaar van de woning waarvoor je een warmtepomp koopt;
 • Je woning staat in Nederland;
 • De woning is je hoofdverblijf (direct na de verbouwing);
 • De installatie wordt gedaan door een erkend installatiebedrijf. Als je een warmtepomp via Eneco koopt, is dit sowieso het geval.

De meeste subsidieaanvragen worden binnen acht weken afgehandeld. Zodra de subsidie is toegewezen, krijg je het bedrag binnen een week uitbetaald.

Subsidie op je Eneco warmtepomp? Jazeker! Ontdek welke warmtepompen er leverbaar zijn en hoeveel subsidie je krijgt.

Subsidie aanvraag warmtepomp: doe het zelf tips

 • Bekijk voordat je een warmtepomp koopt of de warmtepomp die je wilt op de ISDE apparatenlijst staat. Alle warmtepompen die Eneco aanbiedt staan op deze lijst.
 • De aanvraag kan je pas indienen na de installatie en oplevering van je warmtepomp. Let op dat je de aanvraag wel binnen 24 maanden na oplevering indient bij de RVO.
 • Doe de aanvraag met dit handige stappenplan.
 • Stuur bij de aanvraag de factuur en een betalingsbewijs mee. Op de factuur moet het type warmtepomp, de installatiedatum en gegevens van de installateur staan.
 • Zorg dat je alle gevraagde documenten in één keer meestuurt (factuur, betaalbewijs en extra foto’s van de installatie). Als je achteraf iets vergeten bent krijg je te maken met een extra reactietermijn van 8 weken. 
 • Als je alles juist hebt ingediend ontvang je na ongeveer 8 weken een reactie van de RVO, het bedrag wordt dan naar je overgemaakt. 
 • Besteed je de aanvraag toch liever uit? Maak dan gebruik van de Subsidieservice.

Subsidie op de warmtepompen van Eneco

Alle hybride warmtepompen die je bij Eneco koopt komen in aanmerking voor subsidie.

Remeha Elga Ace

€ 2.400 subsidie 4kW


€ 2.700 subsidie 6kW

 

Daikin - Intergas

€ 2.550 subsidie

Productfoto Mitsubishi Ecodan warmtepomp met roze achtergrond

Mitsubishi Ecodan

€ 2.700 subsidie 4kW


€ 2.850 subsidie 6kW

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice