Subsidie warmtepomp
Nieuwsgierig geworden en overweeg je binnenkort de aanschaf van een (hybride) warmtepomp? Of geniet je al van de voordelen van een warmtepomp? Dan kun je in aanmerking komen voor subsidie. Wij leggen je hier alles uit.

ISDE-subsidie voor je (hybride) warmtepomp
Welke warmtepomp je ook kiest: je kan subsidie krijgen voor alle warmtepompen die voorkomen op de ISDE-apparatenlijst (Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing). Dat is mooi, want voor sommige warmtepompen kan je subsidie oplopen tot € 2.700.
ISDE-apparatenlijst met alle warmtepompen die in aanmerking komen voor subsidie (PDF)
Per 1 januari 2022 zijn de subsidies voor warmtepompen verhoogd. Benieuwd naar jouw subsidiebedrag?
Subsidie voor warmtepompen: zo werkt het
De aanschaf en installatie van een warmtepomp betaal je eerst in zijn geheel zelf. Na installatie kan je binnen 12 maanden een subsidieaanvraag via RVO indienen met dit handige stappenplan. Wel zijn er een aantal voorwaarden:
- Je bent als aanvrager de eigenaar van de woning waarvoor je een warmtepomp aanschaft;
- Je woning staat in Nederland;
- De woning is je hoofdverblijf (direct na de verbouwing);
- De installatie wordt gedaan door een erkend installatiebedrijf. Als je een warmtepomp via Eneco Duurzaam Wonen koopt, is dit sowieso het geval.
De meeste subsidieaanvragen worden binnen acht weken afgehandeld. Zodra de subsidie is toegewezen, krijg je het bedrag binnen een week uitbetaald.
Subsidie op je Eneco warmtepomp? Jazeker! Ontdek welke warmtepompen er leverbaar zijn en hoeveel subsidie je krijgt.
Hulp nodig bij subsidieaanvraag?

Lokale warmtepompsubsidies

Meer subsidie voor duurzaamheid
Wist je dat de ISDE-regeling ook geldt voor andere duurzame verbeteringen in je woning? Ook voor de aanschaf van zonneboilers, isolatiemaatregelen (dak-, spouw-, gevel-, zonder/vlieringsvloer, vloer- en bodemisolatie of HR-glas) en aansluiting op het warmtenet kan je subsidie krijgen.