Subsidie warmtepomp

Als je een hybride warmtepomp koopt ontvang je in de meeste gevallen tot € 3.075 subsidie. Ook als je al een warmtepomp hebt gekocht (binnen 24 maanden na installatie). Op deze pagina lees je alles over de subsidiemogelijkheden en de voorwaarden. Bekijk ook de handige tips om zelf de subsidie aan te vragen. Heb je geen tijd om de subsidie aan te vragen of doe je het liever niet zelf? Met de Subsidieservice van Eneco regelen wij het voor je.


Een ouder echtpaar kijkt samen naar een tablet

ISDE-subsidie voor je (hybride) warmtepomp

Welke warmtepomp je ook kiest: je krijgt subsidie voor alle warmtepompen die voorkomen op de ISDE-apparatenlijst (Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing). De hybride warmtepompen van Eneco staan allemaal op deze lijst. Zo ontvang je tot € 3.075 subsidie, afhankelijk van welke hybride warmtepomp je kiest.

Subsidie voor warmtepompen: dit zijn de voorwaarden

De aankoop en installatie van een warmtepomp betaal je eerst zelf. Na installatie dien je binnen 24 maanden een subsidieaanvraag in via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Wel zijn er een aantal voorwaarden:


  • Je bent als aanvrager de eigenaar van de woning waarvoor je een warmtepomp koopt;
  • Je woning staat in Nederland;
  • De woning is je hoofdverblijf (direct na de verbouwing);
  • De installatie wordt gedaan door een erkend installatiebedrijf. Als je een warmtepomp van Eneco koopt, is dit sowieso het geval.

De meeste subsidieaanvragen worden binnen acht weken afgehandeld. Zodra de subsidie is toegewezen, krijg je het bedrag binnen een week uitbetaald.

Subsidie op je Eneco warmtepomp? Jazeker! Ontdek welke warmtepompen er leverbaar zijn en hoeveel subsidie je krijgt.

Subsidie aanvraag warmtepomp: doe het zelf tips

  • Bekijk voordat je een warmtepomp koopt of de warmtepomp die je wilt op de ISDE apparatenlijst staat. Alle warmtepompen die Eneco aanbiedt staan op deze lijst.
  • De aanvraag kan je pas indienen na de installatie en oplevering van je warmtepomp. Let op dat je de aanvraag wel binnen 24 maanden na oplevering indient bij de RVO.
  • Doe de aanvraag met dit handige stappenplan.
  • Stuur bij de aanvraag de factuur en een betalingsbewijs mee. Op de factuur moet het type warmtepomp, de installatiedatum en gegevens van de installateur staan.
  • Zorg dat je alle gevraagde documenten in één keer meestuurt (factuur, betaalbewijs en extra foto’s van de installatie). Als je achteraf iets vergeten bent krijg je te maken met een extra reactietermijn van 8 weken. 
  • Als je alles juist hebt ingediend ontvang je na ongeveer 8 weken een reactie van de RVO, het bedrag wordt dan naar je overgemaakt. 

Besteed je de aanvraag toch liever uit? Maak dan gebruik van de Subsidieservice.

Remeha Elga Ace warmtepomp

Remeha Elga Ace

€ 2.400 subsidie 4kW


€ 2.700 subsidie 6kW

 

Intergas Xtend warmtepomp

Intergas Xtend

€ 2.400 subsidie

Productfoto Mitsubishi Ecodan warmtepomp met roze achtergrond

Mitsubishi Ecodan

€ 2.925 subsidie 4kW


€ 3.075 subsidie 6kW

Daikin-Intergas warmtepomp

Daikin - Intergas

€ 2.550 subsidie

buitenunit van de Vaillant warmtepomp

Vaillant AroTHERM plus

€ 3.075 subsidie

Financiering voor je hybride warmtepomp

Een warmtepomp kopen kan best een investering zijn. Gelukkig zijn er verschillende betaalmogelijkheden voor het verduurzamen van je huis. Zo hoef je niet meteen al je spaargeld te gebruiken. Eneco denkt graag met je mee. Daarom ontvang je een overzicht van de mogelijkheden voor financiering bij je offerte.
echtpaar met laptop aan keukentafel

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice