Slimme meter

Een slimme meter is een digitale energiemeter die we op afstand kunnen uitlezen. Makkelijk voor ons, maar ook voor jou. Je hoeft namelijk niet meer de meterstanden door te geven én hebt gemakkelijk inzicht in je energieverbruik. Er zijn slimme meters voor zowel stroom, als gas.
Een Eneco monteur steekt zijn duim omhoog

Waarom je een slimme meter krijgt

Een slimme meter is makkelijker voor jou, maar ook voor de netbeheerder en Eneco. Omdat we digitaal de meterstanden kunnen uitlezen, hoef jij die niet meer door te geven. Je krijgt ook meer inzicht in je energieverbruik, want we sturen je maandelijks een overzicht. Een echte upgrade van je meterkast dus!

Energiemeter: dat kan slimmer!

De energiemeter in je meterkast is het eigendom en dus de verantwoordelijkheid van de netbeheerder. Komt de netbeheerder je meter vervangen voor een slimme meter? Dan worden de meterstanden van je oude meter genoteerd. Binnen 48 uur kun je die meterstanden en dus je verbruik online bekijken via Mijn Eneco. Samen met de netbeheerder zorgen we ervoor dat jouw meterstanden netjes doorlopen. Je betaalt dus alleen voor de energie die je echt verbruikt.

 

Toon praat met je slimme meter

Met Toon regel je gemakkelijk de energie in je huis en krijg je direct inzicht in je verbruik. Hartstikke handig dus! Heb je Toon, maar nog geen slimme meter? Geen probleem. De Toon-monteur kijkt of je huidige energiemeter geschikt is. Als dat niet het geval is, dan vragen we alsnog een slimme meter voor je aan. Hoe dan ook: je kunt gebruikmaken van alle functionaliteiten van Toon.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice