Alles over je warmtepomp

Met een hybride warmtepomp verwarm je je huis zoveel mogelijk zonder gas. Dat is duurzamer én kostenbesparend. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over je warmtepomp.

Zo werkt je warmtepomp

Je hybride warmtepomp systeem bestaat uit vier onderdelen:

1. De binnenunit: geeft de warmte af aan het cv-water
2. Eventueel een buitenunit: haalt de warmte uit de buitenlucht en transporteert het naar de binnenunit. De WarmteWinner heeft alleen een binnenunit.
3. Cv-ketel: zorgt dat je nooit in de kou komt te staan
4. Thermostaat: stuurt alles aan

De warmtepomp maakt gebruik van de energie die aanwezig is in de buitenlucht. De pomp voegt deze energie toe aan het water van je verwarmingssysteem. Is het heel koud buiten? Dan springt je cv-ketel automatisch bij om te helpen. Zo hou je het altijd lekker warm binnen.

Lees meer over hoe de hybride warmtepomp werkt.

Wat moet ik na de installatie nog doen? 

Er zijn een aantal dingen die je na installatie van je warmtepomp nog kunt doen. Check bijvoorbeeld of je warmtepomp gedekt is door je opstalverzekering, vraag subsidie aan en zorg dat je een onderhoudscontract hebt gekozen.

Onderhoud van je warmtepomp

De warmte-installatie in je woning heeft zo nu en dan onderhoud nodig. Zo voorkom je problemen, verleng je de levensduur en werkt hij zuiniger. Wel zo fijn!

Hou er rekening mee dat je cv-ketel en warmtepomp samenwerken. Kies dus altijd een onderhoudspartij met verstand van beide apparaten, ook voor onderhoud en storingen aan je cv-ketel.

Heb je een warmtepomp bij ons gekocht? Dan kan je deze samen met je cv-ketel door ons in onderhoud laten nemen. Zo ben je altijd verzekerd van een goed werkend warmtesysteem. En krijg je hulp bij storingen. Lees meer over het onderhoudsabonnement

Let op de instellingen van je thermostaat

Je woning verwarmen met een warmtepomp werkt anders dan verwarmen met een cv-ketel. Om het meeste uit je warmtepomp te halen, stel je de thermostaat daarom anders in dan je gewend bent. Dat zorgt voor meer wooncomfort.

  • Heb je een goed geïsoleerd huis met vloerverwarming of lage temperatuurverwarming? Houd je thermostaat dan zo constant mogelijk. Ook 's nachts.
  • Heb je een minder goed geïsoleerd huis of heb je radiatoren? Zet je thermostaat dan ’s nachts (of als je op vakantie gaat) maximaal 1-3 graden lager. Je kunt hiervoor het beste een automatisch programma instellen

Wat als je warmtepomp niet werkt? 

Werkt je warmtepomp niet goed of heb je een storing? Bekijk dan onze storingspagina voor oplossingen. Hier kun je ook je storing melden als je er zelf niet uit komt. Heb je een onderhoudsabonnement bij Eneco? Dan kan je rekenen op 24/7 support.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice