Eneco zonnepanelen interview Richard

In vier weken zonnepanelen op het dak en intussen al twee bomen bespaard

Het verhaal van Richard Post23 mei 2023 door Redactie Eneco
“Zonnepanelen zie je steeds vaker opduiken”, zegt Richard Post uit Oostvoorne. Hij woont daar met zijn vrouw en twee kinderen. “Mijn neef woont naast me, daar liggen er vijf op het dak. Aan de overkant heeft iemand in vijf maanden tijd genoeg energie voor het hele jaar opgewekt.” Het duurt niet lang voor er 11 panelen op het adres van Post schitteren. “Vier weken na mijn telefoontje liggen ze op het dak.” Van offerte tot installatie: lees nu hoe dit is verlopen.

Van huurwoning tot zuinige koopwoning

Richard Post (67) koopt viereneenhalf jaar geleden zijn huurwoning over van de gemeente. “Wanneer het je eigen huis wordt, wil je toch verandering. Vrijwel alles zit er nu nieuw in.” Zo gaat de familie voor een waterbesparend toilet, komt er binnenkort een energiezuinige ketel én nemen ze de elektriciteitsrekening onder de loep. “Met twee thuiswonende kinderen vliegt de rekening omhoog.” Met de ervaringen van de buurt in het achterhoofd, vergelijkt Richard online verschillende aanbieders van zonnepanelen. Aanbieders zijn er genoeg. Misschien zelfs teveel. “Weet je wat, ik bel gewoon Eneco. Ik ben al klant van Eneco sinds ik 20, 21 ben.”
Eneco klant van zonnepanelen Richard"Wanneer het je eigen huis wordt, wil je toch verandering. Vrijwel alles zit er nu nieuw in." - Richard Post

Het energieverbruik volledig uit zonne-energie halen

Richard plant een vrijblijvend gesprek in. Hij maakt meteen duidelijk dat het huis aan beide kanten een schuin dak heeft. Ook geeft hij zijn verbruik van het afgelopen jaar door. Zijn wens? “Op nul uitkomen” dankzij zonne-energie. Hij ontvangt een offerte waarin drie verschillende soorten zonnepanelen onder elkaar zijn gezet. De middelste optie lijkt hem het meest van toepassing. “Twee weken later staat er een meneer op de stoep voor de schouw en weer een week later heb ik de definitieve offerte in huis.”

Helderheid met je ogen dicht

Richard is het meest te spreken over de communicatie gedurende het proces. “Je weet met je ogen dicht wat ze komen doen.” Helder communiceren en doen wat je belooft, is belangrijk. Dat weet hij als geen ander, met 43 jaar werkervaring in een winkel. Verrassingen achteraf zijn uit den boze. “Ik heb wel eens foto’s gezien dat monteurs een gat in het dak en allerlei zooi op zolder achterlaten. Eneco heeft alles netjes opgeruimd.”
"Je weet met je ogen dicht wat ze komen doen." - Richard Post

Wachten op de zomer met het eerste resultaat

De panelen liggen nog maar net op het dak, dus het is wachten op de zomer. “De zon is er nu vrij weinig. Ik ben benieuwd wat het allemaal oplevert. In de app zie ik al wel wat ik voor het milieu heb gedaan. Ik geloof dat ik twee bomen heb bespaard.” Aanraden doet hij zonnepanelen dus zeker, “al is het wel een investering waar je rekening mee moet houden.” Het enthousiasme van Richard blijkt hoe dan ook aanstekelijk te werken. De buurman van twee deuren verder is zich ook al aan het oriënteren. Intussen schakelt Oostvoorne steeds verder om.
Zonnepanelen

Interesse in zonnepanelen?

Bekijk dan onze pagina met alles over de mogelijkheden, de kosten, de besparing en wat het je oplevert. En ben je dan nog steeds geïnteresseerd? Dan is een vrijblijvende offerte zo aangevraagd.

Gerelateerde verhalen

Klant Eelco en Arjan staan voor huis

Hoe twee buren de straat laten stralen met zonnepanelen

Duurzaam met zonnepanelen
Monteur installeert zonnepaneel

Zo verduurzaamt deze familie hun huis

Lees het verhaal van Rene