vrouw met boek op de bank

Hybride warmtepomp zonder grote spaarpot? 

Dat je een grote spaarpot nodig hebt voor een hybride warmtepomp is niet waar. Ontdek de 5 voordelen van huren. 9 april 2024 door Redactie Eneco

Een warmtepomp huren: binnenkort weer beschikbaar

Let op: het huuraanbod is tijdelijk niet beschikbaar. Heb je interesse? Laat je gegevens achter. Uiterlijk september 2024 komen we met een update over wanneer je weer een warmtepomp bij ons kunt huren.

 

1. Geen grote investering vooraf

Als je een hybride warmtepomp huurt betaal je een vast bedrag per maand in plaats van een grote investering in één keer. 
METERKASTMYTHES: Je hebt een flinke spaarpot nodig voor een hybride warmtepomp

2. Direct tot 70% gas besparen

Een van de belangrijkste voordelen van het huren van een hybride warmtepomp is dat je direct gas gaat besparen zonder een grote investering vooraf. Je geniet van de energie-efficiëntie van een hybride warmtepomp zonder de zorgen over het aankoopbedrag. 
Een monteur van Eneco staat naast een warmtepomp.

Persoonlijk advies

Wil je weten of het huren van een warmtepomp een goed idee voor je is? Onze expert helpt je graag verder. Oók als je geen energiecontract bij Eneco hebt.

3. Geen zorgen over onderhoud en reparaties

De onderhoudskosten van de hybride warmtepomp zijn inbegrepen in het maandelijkse bedrag. Is er toch een storing, dan kan je bij Eneco rekenen op 24/7 hulp. Wel zo ontspannen!

Een hybride warmtepomp werkt samen met een cv-ketel. Als je jouw cv-ketel nog niet bij ons in onderhoud hebt, sluit je ook een apart Eneco KetelComfort® onderhoudscontract bij ons af. Zo kunnen we je de beste service geven en heb je geen zorgen over je warmte-installatie.

4. Flexibel bij verhuizen

Huren is flexibel. Ga je verhuizen? Dan kan je het huurcontract overdragen aan de nieuwe bewoners. Ook is het mogelijk de warmtepomp te kopen en zo met het huis mee te verkopen. 



Goed om te weten: Je kan het huurcontact na de minimale huurtijd ook opzeggen. Dan halen we de warmtepomp weg. Hiervoor betaal je wel verwijderingskosten.

5. Je huis kan in waarde stijgen

Met een hybride warmtepomp verbeter je het energielabel van je huis met 1 of 2 stappen. Je verlaagt je C02-uitstoot. Dat is goed voor het milieu én je huis kan ervan in waarde stijgen. Je kan de gehuurde  warmtepomp in dat geval kopen en met het huis meeverkopen. 

vrouw bij warmtepomp en cv-ketelRemeha Ekga 4 kW huur warmtepomp

Duurzamer verwarmen zonder grote investering vooraf

Met het huren van een hybride warmtepomp geniet je van duurzamer verwarmen zonder grote investeringen. Je profiteert direct van een efficiënt verwarmingssysteem terwijl je financieel flexibel blijft. Zo hou je geld over voor andere leuke dingen. 

Huren of financieren: wat past bij jou? 

Bij huren en financieren betaal je allebei maandelijks een vast bedrag. En hoef je vooraf geen grote investering te doen. Maar het grote verschil is dat je bij financieren eigenaar wordt van de warmtepomp. Bij huren word je geen eigenaar, daarom is huren op de lange termijn duurder dan kopen. Daar staat tegenover dat bij huren het onderhoud van je warmtepomp inbegrepen is. En dat je je huurcontract kan opzeggen.
De Eneco GasBespaarBubbel op een plein

Ontdek jouw GasBespaarBubbel

Blaas je eigen GasBespaarBubbel op en ontdek hoeveel gas jij kunt besparen met een hybride warmtepomp.
 
Moeder met kinderen op de bank in de huiskamer

Een hybride warmtepomp kan vaak ook in een bestaande woning

Ontdek waar je op moet letten
Een ouder echtpaar kijkt samen naar een tablet

Bespaar op je gasverbruik met een hybride warmtepomp

In 5 stappen een hybride warmtepomp
Een familie zit ontspannen in de woonkamer

Een hybride warmtepomp: zo werkt het!

Verwarm je woning duurzamer