Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp haalt energie (warmte) uit de buitenlucht of ventilatielucht en werkt samen met je cv-ketel. Met een hybride warmtepomp verwarm je je woning met minder gas. Zo ben je goed bezig voor het milieu én bespaar je op je energierekening.

Voordelen hybride warmtepomp

Eenvoudige installatie

Een hybride warmtepomp kan op bijna ieder bestaand systeem (met of zonder vloerverwarming) zonder grote verbouwing binnen twee dagen professioneel geïnstalleerd worden. 

Lagere energierekeningJe stroomverbruik neemt toe, maar je gasverbruik neemt veel meer af. Hierdoor bespaar je meer aan gas dan dat je extra voor elektriciteit betaalt.
Verminder je CO₂-uitstoot

De hybride warmtepomp zorgt ervoor dat je cv-ketel minder vaak aan gaat terwijl je er wel warmpjes bij zit. Met groene stroom en minder gasverbruik verminder je dan je CO₂-uitstoot. Goed voor het milieu!

Aantrekkelijke subsidiesJe ontvangt subsidie voor het aanschaffen van een warmtepomp. Ook zijn er duurzame leningen die je helpen bij het financieren van je warmtepomp.
Vader en kind naast cv ketel

Wat is een hybride warmtepomp?

Het belangrijkste verschil tussen een hybride en een compleet elektrische warmtepomp is dat de hybride warmtepomp samenwerkt met een cv-ketel, terwijl er bij de compleet elektrische warmtepomp geen gas en dus geen cv-ketel meer nodig is. Deze warmtepompen worden voornamelijk geïnstalleerd bij de bouw van nieuwbouwwoningen.



Heb je een bestaande woning? Dan is een hybride warmtepomp een goede optie. De hybride warmtepomp is voor de meeste woningen de best bereikbare stap naar duurzaam verwarmen. Eneco biedt daarom alleen hybride warmtepompen aan. Benieuwd wat je kan besparen?

Voorwaarden hybride warmtepomp

Of je woning geschikt is voor een hybride warmtepomp, hangt af van de pomp die je kiest. Vraag een gratis adviesgesprek aan om de mogelijkheden voor jouw woning te bespreken. Zoveel mogelijk gas besparen in je woning? Denk dan naast een warmtepomp ook aan de volgende dingen.

Isolatie

Om zoveel mogelijk gas te besparen, is de isolatie van je woning belangrijk. Toch kan een hybride warmtepomp ook al een mooie besparing opleveren in slecht of matig geïsoleerde woningen. Is jouw woning nog onvoldoende geïsoleerd? Ontdek dan eerst de mogelijkheden voor isolatie.

Verwarmingssysteem

Het vermogen van je verwarmingssysteem (vloerverwarming en/of radiatoren) is ook belangrijk. Een hybride warmtepomp verwarmt het water minder heet dan je cv-ketel. Daarom is het belangrijk dat je radiatoren met minder heet water de ruimte toch warm kunnen krijgen. Als je een offerte aanvraagt, checken we hoe goed een hybride warmtepomp bij jouw verwarmingssysteem past.

Onze merken

Vind je het moeilijk om te bepalen welke warmtepomp je moet kiezen? We helpen je graag met meer informatie over het keuzeproces.

Intergas Xtend warmtepomp

Intergas Xtend warmtepomp

De Intergas Xtend warmtepomp is ideaal voor rijtjeshuizen. De kleine binnenunit is makkelijk te plaatsen en de buitenunit maakt weinig geluid.
Remeha Elga Ace warmtepomp

Remeha Elga Ace

Met deze slimme, compacte hybride warmtepomp bespaar je tot 70% gas. Hij werkt met alle cv-ketels samen en is geschikt voor de meeste woningen.
Productfoto Mitsubishi Ecodan warmtepomp met roze achtergrond

Mitsubishi Ecodan

De Mitsubishi Ecodan is een slimme hybride warmtepomp met een hoog vermogen. Zo kun je flink op je gasverbruik besparen.

Subsidies voor je hybride warmtepomp

Bij aanschaf van vrijwel elke warmtepomp kom je in aanmerking voor de zogeheten ISDE-regeling (Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing). De subsidies voor een hybride warmtepomp verschilt per model en kan oplopen tot wel € 3.075. Dus overweeg je een hybride warmtepomp te kopen? Check dan hoe je slim gebruikmaakt van subsidie.

Een vrouw zit ontspannen tegen de verwarming
monteur geeft advies aan klant

Een warmtepomp huren of kopen?

Met huren betaal je een vast bedrag per maand. Zo hoef je niet te wachten tot je genoeg geld gespaard hebt. En kun je gelijk gas besparen. Ook is het onderhoud van de warmtepomp inbegrepen in je huurcontract.



Heb je liever geen maandelijkse kosten? Of vind je het fijner om eigenaar te zijn van je warmtepomp? Dan kun je beter een warmtepomp kopen.


Ervaringen van klanten

Jan Hoorn buiten bij zijn warmtepomp

Warmlopen voor een warmtepomp

Jan heeft al isolatie en zonnepanelen. Een warmtepomp was voor hem de volgende stap naar maximale gasbesparing.

Warmtepomp: winst voor milieu én portemonnee

José en Erik kiezen voor een warmtepomp om geld te besparen. De subsidie maakt de investering betaalbaar.
Eneco Innovatie & technology manager Gijs met helm op staat bij een warmtepomp

Warmtepompen en geluid: hoe zit het nu eigenlijk?

Expert Gijs legt uit hoeveel geluid verschillende warmtepompen maken. En hoe je overlast kunt verminderen. Voor jezelf of je buren.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice