Let op: vanaf 1 juli biedt Eneco geen isolatie meer aan. Lopende aanvragen worden nog afgerond.

Vrouw met een rol isolatiemateriaal onder haar arm

Isolatie voor jouw huis

Stap voor stap richting een energieneutraal huis. Het begint bij een goede isolatie. En een goed geïsoleerd huis is de basis voor toekomstige duurzame investeringen.
Lees onze tips over isolatie

Isolatie van Eneco en Pluimers

Isolatie is een belangrijke eerste stap op de weg naar een energieneutraal huis. Want goede isolatie betekent minder stoken. En minder stoken betekent minder CO2-uitstoot.Let op: vanaf 1 juli biedt Eneco geen isolatie meer aan. Heb je al een aanvraag gedaan? Geen probleem. Lopende aanvragen worden nog afgerond.

Man leest in woonkamer

De voordelen van isolatie

Heb je thuis snel last van koude voeten? Schieten je stookkosten in de winter omhoog? Dan is het misschien tijd om je isolatie bij te werken. Voor bijna ieder soort huis is wel een soort isolatie beschikbaar. En door betere isolatie te plaatsen geniet je van de volgende voordelen:
Verbruik minder gas en bespaarIn een goed geïsoleerd huis hoeft de verwarming minder hard te werken. Dat scheelt gas en kosten.
Warmere voeten en minder tochtMet goede isolatie zit je er in de winter warmer bij. In de zomer blijft het langer koel.
Klaar voor verduurzamingMet goede isolatie ben je één stap dichterbij een energieneutraal huis. En klaar voor de volgende stap!
Koppel kijken naar laptop op eettafel

Subsidie voor isolatie

Sinds 2022 heeft de overheid subsidie voor isolatie verhoogd. Kies je voor twee isolatiemaatregelen, of combineer je bijvoorbeeld spouwmuurisolatie met een warmtepomp? Dan ontvang je ongeveer 30% subsidie. In 2023 krijg je ook subsidie als je maar één isolatiemaatregel aanvraagt. Deze nieuwe regel geldt al voor alle installaties die na 22 april 2022 zijn gedaan. Hiervoor ontvang je ongeveer 15% subsidie. Subsidie aanvragen doe je op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.