Subsidie isolatie

Vanaf 2022 heeft de overheid de vergoeding voor isolatie verhoogd. Koop je twee soorten isolatie? Of één soort isolatie en bijvoorbeeld een warmtepomp? Dan krijg je ongeveer 30% terug op de koopprijs. Vanaf 2023 krijg je ook vergoeding als je maar één soort isolatie koopt. In dat geval krijg je ongeveer 15% op de koopprijs terug.
Vrouw met isolatiemateriaal

Isolatie subsidie berekenen

Voor isolatie krijg je een vergoeding per vierkante meter. Hoeveel precies hangt af van de soort isolatie. Uitrekenen hoeveel vergoeding je kan krijgen voor je isolatie? Gebruik dan de handige rekentool ISDE voor woningeigenaren.
Rekenmachine met gekleurde bon

Isolatie subsidie voorwaarden

Is je isolatie maximaal 12 maanden geleden geplaatst door een professioneel bedrijf, zoals Pluimers? Voldoet het materiaal aan de minimale isolatiewaarde? Woon je in een koopwoning en ben je de eigenaar? Zo zijn er meer voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Bekijk de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor de complete lijst.
 

Stappenplan isolatie subsidie

Heb je de vergoeding berekend en de voorwaarden bekeken? Loop dan voor de zekerheid een keer door het ISDE-stappenplan heen. Hier lees je wat je allemaal nodig hebt voor de aanvraag van je vergoeding.
 

Isolatie subsidie aanvragen

Ben je voorbereid en klaar om je vergoeding aan te vragen? Dan begint de aanvraag voor vergoeding bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Tijdens de aanvraag moet je een aantal vragen beantwoorden. Zorg daarom dat je alle belangrijke informatie bij de hand hebt. Inclusief je DigiD.
 

Combineren levert op

Is je isolatie geplaatst en wil je nog een duurzame stap nemen? Kijk dan of een warmtepomp voor jou een goede optie is. Isolatie en warmtepompen gaan heel goed samen. Dat komt omdat ze allebei voor minder gasverbruik zorgen. Je vraagt voor beide producten in één aanvraag subsidie aan. Wel zo eenvoudig! Meer weten over de warmtepomp? Vraag dan vrijblijvend advies aan.