Spouwmuurisolatie

Met isolatie verminder je je gasverbruik en vergroot je het comfort in je huis. Kijken wat er bij jou mogelijk is? Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan bij Pluimers, isolatiespecialist en partner van Eneco. Voor een professionele en persoonlijke inspectie van je huis.
Een lachende Eneco monteur

Daarom kies je voor Eneco & Pluimers

Vrijblijvend advies

Voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht bij Pluimers, isolatiespecialist en partner van Eneco.

 

 

Professionele inspectie

Pluimers komt langs voor een check. Je ontvangt ter plekke of per mail advies en een offerte.

Snelle installatie

Meestal is je woning binnen een dag geïsoleerd.

Hulp bij subsidie

Op de website van Eneco vind je meer algemene informatie over het aanvragen van subsidie.

Wat is spouwmuurisolatie?

Een spouwmuur bestaat uit een binnen- en buitenmuur. De ruimte tussen deze twee muren wordt de spouw genoemd. Deze holle ruimte is gemiddeld zes centimeter breed. Niet alle huizen hebben een spouwmuur. Gebouwen van voor 1925 kunnen daarom niet geïsoleerd worden. Is je woning na 1980 gebouwd? Dan kan het zijn dat er al spouwmuurisolatie aanwezig is. 
Koppel kijken naar laptop op eettafel

Hoe wordt spouwmuurisolatie aangebracht?

Spouwmuurisolatie wordt aangebracht via de buitenkant van je huis. Het isolatiemateriaal wordt via vulgaten in de spouw van je muur geblazen. De gaten worden daarna netjes dichtgemaakt. Je kan tijdens het aanbrengen gewoon thuis blijven. De werkzaamheden zijn meestal binnen een dag afgerond.

Wat kost spouwmuurisolatie?

De kosten en de subsidie zijn een schatting. Ze hangen af van hoeveel vierkante meter je gaat isoleren. De tabel hieronder gaat per woningtype uit van een gemiddelde grootte. De schatting van de kosten gaat uit van een standaard situatie, dus zonder meerwerk. De kosten per vierkante meter zijn gebaseerd op een kostenoverzicht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) van maart 2022. Door actuele ontwikkelingen, zoals stijging van de prijs van grondstoffen, kunnen de kosten hoger uitvallen.

Eenheid Tussenwoning Hoekwoning 2 onder 1 kap Vrijstaand
Investeringskosten 1100 2350 2450 3500
Subsidie 310 700 720 1000
Gasbesparing m3 per jaar 180 400 410 600
Besparing bij gasprijs € 1,20 per m3 € per jaar 210 480 500 700
Besparing bij gasprijs € 3 per m3 € per jaar 550 1200 1250 1800

Voor de gemiddelde oppervlakken geldt: 115 m2 (tussenwoning), 116 m2 (hoekwoning), 134 m2 (2 onder 1 kap) en 175 m2 (vrijstaand).De gasbesparing van de verschillende isolatiemaatregelen is berekend voor een huis met een hr-combiketel als verwarming. Hoeveel je precies bespaart, hangt af van hoe je huis nu al geïsoleerd is. Als je nu nog helemaal geen isolatie hebt, dan ga je meer besparen dan wanneer je huis al een beetje geïsoleerd is.

De besparingen in deze tabel zijn berekend met 2 gasprijzen: 1,20 euro en 3 euro. De gasprijs van 1,20 euro geldt voor de lange termijn, en is gebaseerd op een prognose voor 2030 van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). De huidige gasprijs is voor veel mensen hoger: 1,50 tot 3,00 euro. Daardoor zijn de besparingen in de tabel op korte termijn (denk aan: komend jaar) hoger. Zie voor meer toelichting: energieprijzen voor besparingen.

(Bron: Milieu Centraal)

Illustratie van een vrouw achter haar laptop.

Hoeveel subsidie krijg je voor spouwmuurisolatie?

Vanaf januari 2022 heeft de overheid subsidie voor spouwmuurisolatie verhoogd. Je ontvangt ongeveer € 8 per vierkante meter. Hiervoor geldt een minimaal vereiste 10 vierkante meter en maximaal 170 vierkante meter. Je vraagt isolatiesubsidie aan via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Je leest meer over alle vormen van isolatiesubsidie op onze subsidiepagina. 

Hier moet je op letten bij de aanvraag van je subsidie

Volgens de richtlijnen van de RvO moet je isolatiemateriaal voldoen aan een zekere isolatiewaarde-eis. Dit is belangrijk voor je subsidieaanvraag. De Rd-waarde meet hoe goed de warmteweerstand is van het materiaal dat je gebruikt. In alle gevallen geldt: hoe hoger de Rd-waarde, hoe beter het materiaal isoleert. Voor spouwmuurisolatie moet je minimaal een Rd-waarde hebben van 1,0 m2K/W. De adviseur kijkt ter plekke naar het beste product voor je woning. Pluimers werkt enkel met gecertificeerde isolatiematerialen die voldoen aan de subsidie eis.

Isoleer je huis in drie stappen

Vrijblijvend adviesgesprek

We helpen je graag verder met je vragen over isolatie, met onze partner en isolatiebedrijf Pluimers. Pluimers is de marktleider op het gebied van isolatie. En zij staan voor duurzaamheid. Dus je bent in goede handen voor een deskundige aanpak bij het isoleren van je woning.

Isolatie

  • Verbruik minder gas en bespaar
  • Warmere voeten en minder tocht
  • Klaar voor meer verduurzaming

Dit vinden onze klanten

Jong stel met kat op de bank

Minder kou en meer comfort dankzij nieuwe isolatie

Man en vrouw poseren lachend voor hun voordeur

Sinds de vloerisolatie eindelijk warmere voeten

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice