Isolatieglas

Heb je thuis nog enkel glas of standaard dubbel glas? Met HR++ glas in huis valt er veel te winnen. Je bespaart energie en je verhoogt het comfort in huis. Kijken wat er mogelijk is bij jou thuis? Vraag een gratis adviesgesprek aan bij Pluimers, isolatiespecialist en partner van Eneco.
Monteur met een raam in de handen

Daarom kies je voor Eneco & Pluimers

Vrijblijvend advies

Voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht bij Pluimers, isolatiespecialist en partner van Eneco.

 

 

Professionele inspectie

Pluimers komt langs voor een check. Je ontvangt ter plekke of per mail advies en een offerte.

Snelle installatie

Meestal is je woning binnen een dag geïsoleerd.

Hulp bij subsidie

Op de website van Eneco vind je meer algemene informatie over het aanvragen van subsidie.

Wat is isolatieglas?

HR++ glas is dubbel glas met een hoge isolatiewaarde. Dat komt door een speciale reflecterende coating en een isolerend gas tussen de glasplaten. Dankzij de reflecterende coating blijft warmte in de winter langer binnen, en in de zomer beter buiten. HR++ glas isoleert zes keer beter dan enkel glas.
Koppel kijken naar laptop op eettafel

Hoe wordt isolatieglas aangebracht?

Kies je voor HR++ glas? Dan hoeven je kozijnen niet vervangen te worden. Dat scheelt wat kosten. De specialisten van Pluimers kunnen de nieuwe ramen simpelweg in je eigen kozijnen plaatsen. Bij het plaatsen van het isolatieglas werkt Pluimers alles netjes af.

Wat kost isolatieglas?

De kosten en de subsidie zijn een schatting. Ze hangen af van hoeveel vierkante meter je gaat isoleren. De tabel hieronder gaat per woningtype uit van een gemiddelde grootte. De schatting van de kosten gaat uit van een standaard situatie, dus zonder meerwerk. De kosten per vierkante meter zijn gebaseerd op een kostenoverzicht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) van maart 2022. Door actuele ontwikkelingen, zoals stijging van de prijs van grondstoffen, kunnen de kosten hoger uitvallen.

 

Eenheid Tussenwoning Hoekwoning 2 onder 1 kap Vrijstaand
Investeringskosten 3700 3900 4500 5500
Subsidie 900 1000 1100 1400
Gasbesparing m3 per jaar 240 260 290 370
Besparing bij gasprijs € 1,20 per m3 € per jaar 290 310 350 450
Besparing bij gasprijs € 3 per m3 € per jaar 730 770 900 1100

Voor de gemiddelde oppervlakken geldt: 115 m2 (tussenwoning), 116 m2 (hoekwoning), 134 m2 (2 onder 1 kap) en 175 m2 (vrijstaand).De gasbesparing van de verschillende isolatiemaatregelen is berekend voor een huis met een hr-combiketel als verwarming. Hoeveel je precies bespaart, hangt af van hoe je huis nu al geïsoleerd is. Als je nu nog helemaal geen isolatie hebt, dan ga je meer besparen dan wanneer je huis al een beetje geïsoleerd is.

De besparingen in deze tabel zijn berekend met 2 gasprijzen: 1,20 euro en 3 euro. De gasprijs van 1,20 euro geldt voor de lange termijn, en is gebaseerd op een prognose voor 2030 van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). De huidige gasprijs is voor veel mensen hoger: 1,50 tot 3,00 euro. Daardoor zijn de besparingen in de tabel op korte termijn (denk aan: komend jaar) hoger. Zie voor meer toelichting: energieprijzen voor besparingen.

(Bron: Milieu Centraal)

Illustratie van een vrouw achter haar laptop.

Hoeveel subsidie krijg je voor isolatieglas?

Vanaf januari 2022 heeft de overheid subsidie voor isolatieglas verhoogd. Je ontvangt ongeveer € 53 per vierkante meter. Hiervoor geldt een minimaal vereiste 8 vierkante meter en maximaal 45 vierkante meter. Je vraagt isolatiesubsidie aan via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Je leest meer over alle vormen van isolatiesubsidie op onze subsidiepagina. 

 

 

Hier moet je op letten bij de aanvraag van je subsidie

Bij je subsidieaanvraag wordt gevraagd naar de U-waarde van je isolatieglas. De U-waarde is een waarde die aangeeft hoe goed je materiaal isoleert. Voor de U-waarde geldt: hoe lager, hoe beter het isoleert. HR++ glas moet een minimale U-waarde hebben van 1,2 W/m2K. Het HR-IsoGlas van Pluimers heeft een U-waarde van 1,0 W/m2K en voldoet daarmee aan de minimale eis.

Isoleer je huis in drie stappen

Vrijblijvend adviesgesprek

We helpen je graag verder met je vragen over isolatie, met onze partner en isolatiebedrijf Pluimers. Pluimers is de marktleider op het gebied van isolatie. En zij staan voor duurzaamheid. Dus je bent in goede handen voor een deskundige aanpak bij het isoleren van je woning.

Isolatie

  • Verbruik minder gas en bespaar
  • Warmere voeten en minder tocht
  • Klaar voor meer verduurzaming

Dit vinden onze klanten

Jong stel met kat op de bank

Minder kou en meer comfort dankzij nieuwe isolatie

Man en vrouw poseren lachend voor hun voordeur

Sinds de vloerisolatie eindelijk warmere voeten

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice