De voordelen van je dak isoleren
Kosten besparen met dakisolatie

Wat is dakisolatie?
Je kunt je dak aan de binnenkant laten isoleren. Daarbij kun je kiezen voor dakisolatie met afwerking. Of zonder afwerking, met alleen een isolatielaag met purschuim. Beide opties hebben dezelfde hoge isolatiewaarde. Je dak wordt compleet winddicht. Daar geniet je in je hele woning van. En dat is lekker duurzaam.
Waarom je dak isoleren?
De meest warmte gaat uit je huis verloren via het dak. Dakisolatie is dan ook een heel effectieve manier van isoleren. De warmte blijft binnen in de winter buiten in de zomer. Dat merk je ook in de rest van je huis. En misschien wil je dan wel die plannen voor je zolder realiseren.
Besparing en kosten dakisolatie
Je investering hangt af van wat je wilt. Dat begint bij € 5200. Je bespaart hiermee direct zo’n € 650 per jaar. Je verdient je investering in ongeveer 9 jaar tijd terug.
Je kunt subsidie aanvragen als je investeert in isolatiemaatregelen.
Meer over isolatiesubsidieDakisolatie helpt mee om het energielabel van je woning te verbeteren, waardoor de waarde van je huis stijgt.
Mogelijkheden voor het isoleren van je dak
Wil je een geheel strak afgewerkt dak? Of alleen een isolatielaag? Het kan allemaal. Jij mag het zeggen. Maak een gratis adviesafspraak met de experts van onze isolatiepartner Pluimers. Zij komen daarma vrijblijvend bij je langs om jouw wensen en jouw situatie te bekijken. Dan krijg je een advies op maat en een offerte.
Wat kost dakisolatie?
De kosten van dakisolatie zijn afhankelijk van een paar factoren. Denk aan het aantal vierkante meters van je dak, de gewenste isolatiewaarde, de dikte van de isolatielaag en het wel of niet afwerken van het dak. Benieuwd naar de kosten van dakisolatie voor jouw huis? Vraag direct een adviesgesprek aan en maak een afspraak met de specialisten van onze partner Pluimers. Zij komen gratis bij je langs en bepalen onder andere of je woning geschikt is voor isolatie. Na afloop ontvang je een vrijblijvende offerte.
Welk materiaal wordt gebruikt voor dakisolatie?
Het beste isolatiemateriaal
Onze partner Pluimers gebruikt polyurethaan, beter bekend als purschuim (ook wel HR-IsoSpray HFO), als dakisolatie. Purschuim wordt al sinds de jaren ’70 gebruikt als isolatiemateriaal. En dat niet alleen; purschuim komt ook voor in matrassen, auto-interieurs, koelkasten, schoenzolen en meubelbekleding.
Een unieke eigenschap van purschuim is dat je het aanbrengt in vloeibare vorm. Daardoor vormt het zich perfect naar de ondergrond, hoe die er ook uitziet. Een groot voordeel is dat een dak naadloos te isoleren is, hoe het er ook uitziet. Geen tochtige gaten of kieren meer dus.

Isolatiespecialist Pluimers
Gratis professioneel advies
We helpen je graag verder met je vragen over isolatie, met onze partner en isolatiebedrijf Pluimers. Pluimers is de marktleider op het gebied van isolatie. En zij staan voor duurzaamheid. Dus je bent in goede handen voor een deskundige aanpak bij het isoleren van je woning.

Isolatie
- Lagere energiekosten
- Snelle terugverdientijd mogelijk
- Goed voor je energielabel
- Meer wooncomfort
Veelgestelde vragen
- Wil je het meeste profijt uit je dakisolatie halen, dan is het belangrijk dat je voor kwalliteit kiest. Dus het juiste en het beste isolatiemateriaal voor jouw dak. En dat het professioneel wordt aangebracht. Zodat je het maximale effect scoort. Als je kiest voor professionele isolatie door Pluimers dan heb je ook de zekerheid van jarenlange garantie.
- Er zijn diverse soorten isolatiemateriaal voor je dak. Purschuim (HR-IsoSpray HFO) is het meest geschikt en het meest efficiënt. Purschuim wordt in vloeibare vorm aangebracht. Zo vormt het zich perfect naar het dak, ongeacht hoe dat eruitziet. Een extra voordeel van PUR is dat het meestal ook een dampremmende laag heeft. Voor een geheel afwerkt dak zijn er kant-en-klare isolatiesystemen waar je niets meer aan hoeft te doen, zoals. Aurora.
Bij Pluimers krijg je meestal een van deze twee isolatievormen, omdat deze maximale efficiency bieden. Andere varianten van dakisolatie zijn PIR: geïsoleerde dakplaten en dakisolatieplaten uit minerale wol. Je kunt subsidie aanvragen voor je dakisolatie. Per 2022 is dat nog interessanter met hogere subsidiebedragen en versoepeling van de voorwaarden. Hou er wel rekening mee dat er nog steeds voorwaarden verbonden zijn aan deze subsidies. Zo moet je bij isolatie bijvoorbeeld twee verschillende duurzame maatregelen treffen om je huis te isoleren. En je moet de maatregelen in hetzelfde jaar realiseren.
Binnen 2 minuten een passend advies
Benieuwd welke duurzame stappen jij nog meer kunt nemen?
