Dakisolatie

Warme lucht stijgt naar boven. Daarom gaat de meeste warmte uit je huis verloren via het dak. En dat merk je ook in de rest van het huis. Met dakisolatie verminder je stookkosten en verbeter je het comfort. Zien wat er mogelijk is voor jou? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan bij Pluimers, isolatiespecialist en partner van Eneco. 
Monteur met een idee

Daarom kies je voor Eneco & Pluimers

Vrijblijvend advies

Voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht bij Pluimers, isolatiespecialist en partner van Eneco.

 

 

Professionele inspectie

Pluimers komt langs voor een check. Je ontvangt ter plekke of per mail advies en een offerte.

Snelle installatie

Meestal is je woning binnen een dag geïsoleerd.

Hulp bij subsidie

Op de website van Eneco vind je meer algemene informatie over het aanvragen van subsidie.

Wat is dakisolatie?

Dakisolatie is een zeer effectieve vorm van isolatie. De binnenkant van je dak wordt geïsoleerd. Dat is duurzaam en ook extra comfortabel. Want je zolder blijft in de zomer koeler, en in de winter warmer. Bij Pluimers kies je voor dakisolatie met of zonder afwerking. Beide opties isoleren perfect. Droom je van een heldere, mooie zolderruimte? Kies dan voor dakisolatie met afwerking.
Koppel kijken naar laptop op eettafel

Hoe wordt dakisolatie aangebracht?

Kies je voor isolatie zonder afwerking? Dan isoleert Pluimers de binnenkant met HR-IsoSpray HFO. Met een speciale spuitmethode brengt Pluimers een laag polyurethaan aan tegen het dak. Daarna ben je zelf verantwoordelijk voor de afwerking. Kies je voor dakisolatie met afwerking? Dan plaatst Pluimers Naturoll 035, een goed isolerende glaswol, en indien gewenst gipsplaten.

Wat kost dakisolatie?

De kosten en de subsidie zijn een schatting. Ze hangen af van hoeveel vierkante meter je gaat isoleren. De tabel hieronder gaat per woningtype uit van een gemiddelde grootte. De schatting van de kosten gaat uit van een standaard situatie, dus zonder meerwerk. De kosten per vierkante meter zijn gebaseerd op een kostenoverzicht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) van maart 2022. Door actuele ontwikkelingen, zoals stijging van de prijs van grondstoffen, kunnen de kosten hoger uitvallen.

 

Eenheid Tussenwoning Hoekwoning 2 onder 1 kap Vrijstaand
Investeringskosten 5100 5400 5600 9000
Subsidie 1600 1700 1800 2700
Gasbesparing m3 per jaar 400 420 440 700
Besparing bij gasprijs € 1,20 per m3 € per jaar 450 500 550 800
Besparing bij gasprijs € 3 per m3 € per jaar 1200 1250 1300 2000
Voor de gemiddelde oppervlakken geldt: 115 m2 (tussenwoning), 116 m2 (hoekwoning), 134 m2 (2 onder 1 kap) en 175 m2 (vrijstaand).

De gasbesparing van de verschillende isolatiemaatregelen is berekend voor een huis met een hr-combiketel als verwarming. Hoeveel je precies bespaart, hangt af van hoe je huis nu al geïsoleerd is. Als je nu nog helemaal geen isolatie hebt, dan ga je meer besparen dan wanneer je huis al een beetje geïsoleerd is.

De besparingen in deze tabel zijn berekend met 2 gasprijzen: 1,20 euro en 3 euro. De gasprijs van 1,20 euro geldt voor de lange termijn, en is gebaseerd op een prognose voor 2030 van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). De huidige gasprijs is voor veel mensen hoger: 1,50 tot 3,00 euro. Daardoor zijn de besparingen in de tabel op korte termijn (denk aan: komend jaar) hoger. Zie voor meer toelichting: energieprijzen voor besparingen.

(Bron: Milieu Centraal)
Isolatie subsidie

Hoeveel subsidie krijg je voor dakisolatie?

Vanaf januari 2022 heeft de overheid subsidie voor dakisolatie verhoogd. Je ontvangt ongeveer € 30 per vierkante meter. Hiervoor geldt een minimaal vereiste 20 vierkante meter en maximaal 200 vierkante meter. Je vraagt isolatiesubsidie aan via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Je leest meer over alle vormen van isolatiesubsidie op onze subsidiepagina. 

 

Hier moet je op letten bij de aanvraag van je subsidie

Bij je subsidieaanvraag wordt gevraagd naar de Rd-waarde van je isolatiemateriaal. De Rd-waarde is een waarde die aangeeft hoe goed je materiaal isoleert. Dakisolatie moet een minimale Rd-waarde hebben van 3,50 m2K/W. Zowel de Hr-Isospray HFO als de Naturoll (afwerking) voldoen aan de minimale subsidie eis.

Isoleer je huis in drie stappen

Vrijblijvend adviesgesprek

We helpen je graag verder met je vragen over isolatie, met onze partner en isolatiebedrijf Pluimers. Pluimers is de marktleider op het gebied van isolatie. En zij staan voor duurzaamheid. Dus je bent in goede handen voor een deskundige aanpak bij het isoleren van je woning.

Isolatie

  • Verbruik minder gas en bespaar
  • Warmere voeten en minder tocht
  • Klaar voor meer verduurzaming

Dit vinden onze klanten

Jong stel met kat op de bank

Minder kou en meer comfort dankzij nieuwe isolatie

Man en vrouw poseren lachend voor hun voordeur

Sinds de vloerisolatie eindelijk warmere voeten

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice