Bodemisolatie

Huizen met een vochtige kruipruimte hebben soms last van vocht, kou en een muffe lucht. Bodemisolatie kan hiervoor een oplossing zijn. Het verbetert je comfort en vermindert je energieverbruik. Kijk wat er mogelijk is voor jouw huis. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan bij Pluimers, isolatiespecialist en partner van Eneco.
Monteur

Daarom kies je voor Eneco & Pluimers

Vrijblijvend advies

Voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht bij Pluimers, isolatiespecialist en partner van Eneco.

 

 

Professionele inspectie

Pluimers komt langs voor een check. Je ontvangt ter plekke of per mail advies en een offerte.

Snelle installatie

Meestal is je woning binnen een dag geïsoleerd.

Hulp bij subsidie

Op de website van Eneco vind je meer algemene informatie over het aanvragen van subsidie.

Wat is bodemisolatie?

Bodemisolatie is een vorm van kruipruimte isolatie. De kruipruimte is de ruimte tussen de grond en je vloer. Door isolatiemateriaal op de bodem van je kruipruimte te leggen, verminder je de vochtigheid van je kruipruimte. Omdat er ruimte overblijft tussen het isolatiemateriaal en je vloer, isoleert bodemisolatie minder goed dan vloerisolatie. Heb je meer dan 50cm ruimte in je kruipruimte? Overweeg dan om je vloer te isoleren.
Koppel kijken naar laptop op eettafel

Hoe wordt bodemisolatie aangebracht?

Wanneer je isolatie aanvraagt via Eneco wordt de installatie uitgevoerd door isolatiespecialist Pluimers. Voor bodemisolatie blazen de medewerkers polystyreenparels in je kruipruimte. Dit wordt gedaan met een speciale machine. De medewerkers kijken na afloop of alle parels goed zijn geplaatst.

Wat kost bodemisolatie?

De kosten hangen af van een aantal factoren. Zoals het aantal vierkante meters van je kruipruimte en de dikte van het isolatiemateriaal. Dit is voor iedere woning anders. Je kan ongeveer uitgaan van een prijs tussen de € 30 en € 60 per m2.
Isolatie subsidie

Hoeveel subsidie krijg je voor bodemisolatie?

Vanaf januari 2022 heeft de overheid subsidie voor bodemisolatie verhoogd. Je ontvangt ongeveer € 6 per vierkante meter. Hiervoor geldt een minimaal vereiste 20 vierkante meter en maximaal 130 vierkante meter. Je vraagt isolatiesubsidie aan via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Je leest meer over alle vormen van isolatiesubsidie op onze subsidiepagina. 

Hier moet je op letten bij de aanvraag van je subsidie

Bij je subsidieaanvraag wordt gevraagd naar de Rd-waarde van je isolatiemateriaal. De Rd-waarde is een waarde die aangeeft hoe goed je materiaal isoleert. Bodemisolatie moet een minimale Rd-waarde hebben van 3,50 m2K/W. De polystyreenparels die Pluimers gebruikt voldoen aan de minimale subsidie eisen.

Isoleer je huis in drie stappen

Vrijblijvend adviesgesprek

We helpen je graag verder met je vragen over isolatie, met onze partner en isolatiebedrijf Pluimers. Pluimers is de marktleider op het gebied van isolatie. En zij staan voor duurzaamheid. Dus je bent in goede handen voor een deskundige aanpak bij het isoleren van je woning.

Isolatie

  • Verbruik minder gas en bespaar
  • Warmere voeten en minder tocht
  • Klaar voor meer verduurzaming

Dit vinden onze klanten

Jong stel met kat op de bank

Minder kou en meer comfort dankzij nieuwe isolatie

Man en vrouw poseren lachend voor hun voordeur

Sinds de vloerisolatie eindelijk warmere voeten

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice