Besparingsuitleg

De besparing die je via Eneco te zien krijgt is een schatting. Voor deze berekening gebruiken we een gemiddeld gastarief van ongeveer € 1 per m3. Dit tarief wordt vermenigvuldigd met de hoeveelheid m3 gas die je zou kunnen besparen door isolatie. Hoeveel je kan besparen hangt onder andere af van je woonoppervlak en je stookgedrag.
Rekenmachine met gekleurde bon

Energielabel

De labelsprong is een schatting. Eneco ziet via openbare bronnen wat je huidige energielabel is. Heb je recent duurzame stappen gezet maar nog geen nieuw energielabel aangevraagd? Dan is het mogelijk dat je huidige energielabel al hoger is dan je hier ziet. Als woningeigenaar is het je eigen verantwoordelijkheid om een nieuw energielabel aan te vragen. Meer weten over het aanvragen van een energielabel?

Kosten en terugverdientijd

De kosten en terugverdientijd die je ziet zijn een schatting op basis van je ingevoerde adres en gegevens uit openbare bronnen. De exacte kosten verschillen per woning, en zijn afhankelijk van meerdere factoren zoals bijvoorbeeld het oppervlak van het te isoleren deel van je huis. De exacte kosten krijg je in een offerte op maat. De terugverdientijd wordt berekend door je kosten te delen door de geschatte besparingen die je zou kunnen besparen door isolatie.