Groene stroom uit zon en wind, mevrouw met paraplu waait bijna weg.

Verzekerd van 100% groene stroom

Kies ook voor groene stroom, volledig opgewekt in Nederlandse wind- en zonneparken. Bereken je geschatte maandbedrag en sluit je contract direct online af, met een vaste prijs en looptijd.

Groene stroom van Eneco

Op zoek naar Hollandse groene stroom? Bij ons ontvang je altijd 100% groene stroom, volledig opgewekt in Nederlandse wind- en zonneparken. Daarom heet groene stroom bij ons: Eneco HollandseWind & Zon®. We hebben maar één planeet. En daar moeten we zuinig op zijn. Dat beseffen we bij Eneco maar al te goed. Heel Eneco investeert nu al een tijdje fors in Nederlandse wind- en zonneparken. Daarmee wekken we dichtbij steeds meer groene stroom op. Meteen beschikbaar voor iedereen in Nederland.
Altijd 100% groene stroomOpgewekt uit wind en zon in eigen land.
Altijd opgewekt in NederlandDichtbij en meteen beschikbaar voor iedereen in Nederland.
Grip op je verbruik via Mijn Eneco en de appBespaar gemakkelijk energie met onze Eneco app. De app geeft je inzicht in je verbruik en handige tips.
Sneller klimaatneutraalWe lopen voorop met het doel om al in 2035 klimaatneutraal te zijn.

Prijsplafond: dit betekent het voor jou

Per 1 januari 2023 geldt er een prijsplafond. Dankzij het prijsplafond betaal je in 2023 een maximumtarief voor stroom, gas en warmte. Hoe werkt dat precies? En wanneer heb je er recht op?
Wat is het prijsplafond, Eneco legt uit

Dit zeggen onze klanten

Klanten beoordelen ons gemiddeld met:7,1 712 beoordelingen bij Expoints
Snel en simpel kunnen overstappen naar Eneco. Fijn om het verbruik van dag tot dag te kunnen bekijken via mijn account.Erik
8
Na oriëntatie op de huidige aanbiedingen van meerdere energieleveranciers heb ik besloten over te stappen naar Eneco. Dat kon direct geregeld worden, zonder boete of bijkomende hinderlijke zaken. Na ingang van het contract gelijk al ingelogd op de nieuwe Eneco-app. werkt prima en is voorlopig overzichtelijk.N.E.
8

Wat is groene stroom?

We hebben het steeds over groene stroom of duurzame energie. Maar wat is dat nu precies? Groene stroom is opgewekt uit natuurlijke energiebronnen die nooit opraken, zoals wind- en zonne-energie. Grijze stroom is opgewekt uit fossiele brandstoffen. Dat zijn brandstoffen die wel opraken zoals olie, gas en kolen. De winning en omzetting van grijze energie is milieubelastend en dus niet duurzaam. Als je stroom aanvraagt bij Eneco, dan krijg je altijd 100% groene stroom. Hiermee maak je dus een duurzame keuze.

Bij je stroom van Eneco krijg je een Garantie van Oorsprong Certificaat. Daarmee garanderen we dat de stroom volledig wordt opgewekt in Nederlandse wind- en zonneparken. Ons stroometiket laat zien uit welke energiebronnen de stroom afkomstig is en in welke verhouding. Dit wordt gecontroleerd door de overheid. Zo weet je dus zeker dat er geen fossiele brandstoffen worden gebruikt als je kiest voor de duurzame energie van Eneco.

Stroom afsluiten: gratis overstapservice

Sluit je stroom- of gascontract af bij Eneco en we gaan voor je aan de slag. Hieronder zie je hoe het werkt. 
De bevestiging van je spoedbestelling heb je per e-mail ontvangen.
1

Vraag je energiecontract aan

Bereken je maandbedrag gemakkelijk online voor stroom, gas of warmte en vraag je contract aan. We sturen je uiterlijk de volgende dag een bevestigingsmail.
Illustratie van een meneer achter de computer
2

We gaan voor je aan de slag

We maken je overstap naar Eneco in orde. Je contract bij je vorige energieleverancier zeggen wij voor je op.
We lezen de meterstanden op afstand uit, of geef ze zelf door
3

Geef je meterstanden door

Je krijgt vanzelf bericht om je meterstanden door te geven. Zo weten we precies wat de beginstand is en betaal je dus alleen voor de energie die je zelf verbruikt. Heb je een slimme meter? Dan lezen wij de meterstanden op afstand uit en hoef je niks te doen.
Illustratie van de datum waarop je je energie geleverd krijgt
4

Je krijgt je energie geleverd

Vanaf de startdatum die in je contract staat krijg je de aangevraagde energie van Eneco. Geen zorgen: tot deze datum krijg je gewoon nog stroom, gas of warmte van je vorige energieleverancier.
Illustratie om je aan te melden bij mijn eneco
5

Meld je aan bij Mijn Eneco

Twee dagen na de start van je energielevering ontvang je een e-mail. Daarin vind je een overzicht van je gegevens en een bevestiging van je termijnbedrag. Meld je ook meteen aan bij Mijn Eneco en download de app. Zo krijg je inzicht in je energieverbruik en je regelt er al je energiezaken.

Soorten groene stroom

Standaard krijg je HollandseWind & Zon. Dat is groene stroom, opgewekt uit verschillende duurzame energiebronnen. Allemaal in Nederland. Hierbij ontvang je gelijk een Garantie van Oorsprong Certificaat. Daarmee garanderen we dat jouw stroom volledig wordt opgewekt in Nederlandse wind- en zonneparken. Hollandse stroom dus.

Zon uit Nederland

  • In ons land schijnt de zon genoeg.  Daarom plaatst heel Eneco zonnepanelen op daken en in weides.
  • 100% groene stroom, opgewekt in Nederlandse zonneparken
  • Dichtbij en beschikbaar voor iedereen in Nederland

Wind uit Nederland

  • In Nederland waait het vaak en hard. Daar halen we 100% groene stroom uit.
  • Opgewekt in Nederlandse windparken
  • Dichtbij en beschikbaar voor iedereen in Nederland

Laat je inspireren

Dame met een rol isolatiemateriaal onder haar arm

Energie besparen? Verlaag meteen je energierekening met deze tips

Moeder en dochter in huis

Sluipverbruik: dit is het en zo voorkom je het

Windpark Borssele III & IV wekt groene stroom op en vind je op zo’n 55 kilometer van de haven van Vlissingen.

Waar wordt je groene stroom opgewekt?

Dak met zonnepanelen

Je bijdrage aan de oplossing van het klimaatprobleem

Kies voor HollandseWind & Zon® van Eneco. Dat is 100% groene stroom opgewekt door wind en zon. Twee onuitputtelijke duurzame bronnen die het milieu niet belasten. Simpelweg omdat er geen CO₂ vrijkomt bij de opwek. Zo wordt Nederland steeds een stukje duurzamer en draag jij je steentje bij aan de oplossing van het klimaatprobleem.

Zelf groene stroom opwekken

De zon geeft ons energie. Of je nu huurt of koopt. Laat de zon voor je werken. Bekijk de mogelijkheden om zelf zonne-energie op te wekken.
Monteur met zonnepaneel

Zonnepanelen en warmtepomp

Bespaar met groene stroom van eigen dak.
Man met zonnebril in strandstoel

Eneco StukjeZon®

Wel zonne-energie, geen panelen op je dak.

Veelgestelde vragen van andere nieuwe klanten

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice

Gas of warmte: dit bieden we ook

Een lachende man houdt een pen vast

Gas van Eneco

Voor iets meer dan een euro per maand compenseer je de CO₂-uitstoot van gasverbruik met CO₂-GecompenseerdGas. Minder duurzaam bezig? Dan kies je voor standaard gas. 
Eneco loopt voorop met het doel om al in 2035 klimaatneutraal te zijn.

CO₂-GecompenseerdGas

Help de schadelijke effecten van CO₂-uitstoot te compenseren. Je betaalt iets meer voor je gas en draagt zo bij aan gecertificeerde projecten die CO₂-uitstoot verminderen.
Stadswarmte

Stadswarmte

Woon jij in een wijk met Stadswarmte van Eneco? Dan draag je samen met je buurt bij aan een beter klimaat. Duurzamer bezig zijn, zonder er iets voor te doen. 

Kies voor 100% groene stroom

Nog sneller verduurzamen doen we samen. Bijvoorbeeld met 100% groene stroom. Bereken gemakkelijk en snel je maandbedrag. Ook als je alleen stroom nodig hebt.

Eneco HollandseWind & Zon®

  • 100% groene stroom uit Nederland
  • Samen maken we Nederland groener
  • Laat onze wind en zon voor je werken