Update energiemarkt

Het laatste nieuws over de ontwikkelingen in de energiemarkt lees je hier. Zoals de aangekondigde energiemaatregelen en wat je in jouw situatie het beste kunt doen. Ook vind je hier alles wat er tot nu toe bekend is over de korting en het prijsplafond.

Twee mannen met een tablet

Het laatste nieuws

Lees hier meer over de laatste ontwikkelingen op de energiemarkt en wat het voor jou betekent.
Bespaartip: Zet cv-ketel op ecostand | Eneco

Het prijsplafond in 2023

In 2023 geldt een prijsplafond voor energie. Maar wat is dat eigenlijk, een prijsplafond? En hoe werkt het precies? Het antwoord op deze en andere vragen over het prijsplafond lees je hier.
Een stel kijkt samen naar bespaartips op de laptop

Overheidsheffingen: wat is er veranderd?

Vanaf 1 januari 2023 veranderen de heffingen van de overheid op stroom, gas en warmte. In dit artikel leggen we de begrippen uit en lees je wat er voor jou verandert.
Twee vrouwen zitten samen aan een tafel

Veelgestelde vragen energieprijzen

De prijzen op de energiemarkt zijn al tijden hoog. Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen over de stijgende en dalende energieprijzen.
Een vrouw leunt tegen de verwarming

Overige energiemaatregelen

Naast het prijsplafond zijn er vele verschillende andere overheidsmaatregelen om je te helpen bij je energierekening, zoals de energietoeslag en het noodfonds.

Alles over het prijsplafond

Sinds 1 januari 2023 geldt een prijsplafond voor stroom, gas en warmte. Maar wat is dat eigenlijk, een prijsplafond? En hoe werkt het precies? Wanneer kom je ervoor in aanmerking? Het antwoord op deze én andere vragen over het prijsplafond lees je hier.

Extra hulpmaatregelen

Contract, tarieven en verbruik bekijken

Met de Eneco app of Mijn Eneco regel je je energiezaken zelf:

  • Inzicht in je verbruik: Krijg een idee van je energieverbruik en kosten per dag, week, maand of jaar
  • Contract en tarieven: Lees hoe het zit met je contractinformatie en energietarieven
  • Nota's inzien: Al je maand- en jaarnota's handig bij elkaar in een overzicht
Een vrouw kijkt op haar telefoon voor meer inzicht

We staan voor je klaar

Een vrouw kijkt naar een energierekeing

Hulp bij betalen

Als het even niet lukt om je energierekening te betalen, kun je vaak om een betalingsregeling vragen. Je betaalt dan in delen. Ook de overheid neemt verschillende maatregelen om de stijgende energieprijzen te compenseren. We hebben alle mogelijkheden op een rijtje gezet.
Een man zoekt hulp bij betalen

Geldfit

Heb je meer hulp nodig? Eneco werkt samen met Geldfit. Ontdek op de website van Geldfit wat jij kan doen. Krijg gratis en anoniem advies, kijk of je recht hebt op energietoeslag of lees waar je terecht kan voor hulp bij jou in de buurt. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.
Een vrouw bespaart energie door de stekker uit het stopcontact te halen

Bespaartips

Op de stijging van de energieprijzen is er weinig grip. Waar je wel zelf grip op hebt, is je energieverbruik. Met onze tips bespaar je serieus op je energieverbruik en daarmee ook op je energiekosten. Of je het nu groots aanpakt of liever klein begint.

Advies over je energiecontract per situatie

Wat op dit moment het beste is voor jouw persoonlijke situatie, hangt af van je energiecontract. Wil je weten wat voor contract je hebt? Onze  helpt je. Of kijk zelf even in de Eneco app of Mijn Eneco. Daar staan al je gegevens.

Staat je vraag er niet tussen?Naar de Klantenservice

Waarom de energieprijzen stijgen

Sinds oktober 2021 staat de energiemarkt op zijn kop. Kleinere gasvoorraden, meer vraag naar gas na de coronacrisis en internationale spanningen hebben allemaal sterke invloed op de energieprijzen. De Russische aanval op Oekraïne zorgt dan ook voor grote prijsschommelingen en verder stijgende prijzen. Meer weten over de situatie op de energiemarkt? Bekijk de video.