Meterstanden doorgeven

Je geeft je meterstanden jaarlijks voor de jaarnota door. Maar ook als je gaat verhuizen of overstapt naar Eneco. Misschien lijkt het doorgeven van je meterstanden ingewikkeld. Daarom helpen we je op weg. Dan valt het reuze mee. Direct online je meterstanden doorgeven? Hou je opnamekenmerk bij de hand.

Dit heb je nodig

Voordat je aan de slag gaat, moet je twee dingen bij de hand houden: je opnamekenmerk en natuurlijk de meterstanden.

 1. Opnamekenmerk
  Dit kenmerk bestaat uit 9 cijfers. Je vindt het bovenaan in de mail 'Geef je meterstanden door' of in de brief die je van ons hebt gekregen.
 2. Meterstanden
  Je vindt de stroom- en gasmeters in de meterkast. Woon je in een flat? Dan zitten de meters vaak in een gemeenschappelijke, centrale ruimte.

Stap voor stap je meterstanden doorgeven

Online kun je snel en eenvoudig je meterstanden doorgeven. Op alle soorten meters zit een teller die de stand laat zien. Per meter ziet dat er net even anders uit. 
Weet je niet wat voor meters er in je meterkast hangen? Bekijk het overzicht van alle energiemeters.Online doorgeven


 • Via onze website
  Geef gemakkelijk je meterstanden online door.

 • Via de Eneco app
  In de app ga je naar de button ‘Meterstanden doorgeven’.

Wil je je meterstanden van 1 januari 2024 aan ons doorgeven om het prijsplafond te berekenen? Dit kan alleen via onze website, niet via de Eneco app.

Waar we je meterstanden voor gebruiken

Met je meterstanden berekenen we hoeveel energie je verbruikt. We gebruiken ze ook als basis voor je termijnbedrag. Dat is het voorschot dat je maandelijks betaalt. Je hoeft dan geen groot bedrag in één keer te betalen. Het is dus belangrijk dat je de meterstanden aan ons doorgeeft, zodat we je termijnbedrag goed kunnen berekenen: anders moet je later misschien bijbetalen.

Zonder je meterstanden berekenen wij je verbruik

Als je geen meterstanden doorgeeft, berekenen wij je verbruik. Op je jaarnota staat dan een door ons berekend verbruik. Daar baseren we ook je termijnbedrag voor het komende jaar op.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice