Meterstanden warmte doorgeven

Je meterstanden doorgeven lijkt ingewikkelder dan het is. Heb je stadsverwarming of blokverwarming dan geef je ook de standen van je warmtemeter door. En misschien ook van je warmtapwatermeter. Hier zetten we overzichtelijk onder elkaar hoe het werkt. Wil je direct je meterstanden online doorgeven? Houd dan je opnamekenmerk bij de hand.

Stap voor stap je warmtemeterstanden doorgeven

 1. We mailen je
  Dat doen we altijd als je meterstanden aan ons moet doorgeven. Hebben we geen e-mailadres van je? Dan krijg je een meterstandenkaart via de post. 
 2. Loop naar je meterkast
  Je warmtemeter hangt meestal laag bij de grond in je meterkast. Op de teller staan je meterstanden in GigaJoule (GJ). Bij sommige meters vragen we ook een kubieke meterstand (m³). Dit doen we ter controle. Zo kunnen we zien of je warmtemeter nog goed meet.
 3. Voer de meterstanden in
  Je kunt de meterstanden gemakkelijk online doorgeven. In de e-mail of op de meterstandenkaart staat je opnamekenmerk. Vul dit nummer en je huisnummer in. Vervolgens voer je de meterstanden in. Geef je de meterstanden op papier door? Vul ze dan in op de meterstandenkaart.
 4. Wees er op tijd bij
  Zijn de meterstanden voor je jaarnota? Dan heb je twee weken de tijd. Als je verhuist of nieuw bent bij Eneco, moet je binnen vijf werkdagen je meterstanden doorgeven.
 5. Gelukt!
  We sturen je een e-mail om te bevestigen dat het doorgeven van je meterstanden gelukt is.
 

Welke warmtemeter heb je?

Je kunt op de warmtemeter zien welk type je hebt. In de handleidingen hieronder staat uitgelegd hoe je de meterstanden kunt aflezen:

Een warmtemeter

Een warmtemeter

Een warmtemeter


Staat je type warmtemeter hier niet tussen of heb je vragen over het aflezen van de warmtemeter? Neem contact op met onze Klantenservice.

Warmwatermeter aflezen

In je meterkast hangen meestal ook twee ronde watermeters. De ene is voor je koude water, die is vaak blauw. De andere is de warmwatermeter. Twijfel je? Voel dan voorzichtig aan de leiding. Als die warm is, heb je de juiste meter te pakken. De meter geeft een meterstand in kubieke meter (m³) aan die je doorgeeft. Woon je in een wat ouder huis, dan kan de warmwatermeter ook in de kelder of kruipruimte zitten.
Warm watermeter

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice