Meterstanden warmte doorgeven

Zodra we je meterstanden nodig hebben, krijg je een e-mail of brief. Deze doorgeven lijkt ingewikkelder dan het is. Je doet het eenvoudig online. Bijvoorbeeld via de knop hieronder. Op deze pagina lees je hoe het werkt. Dit hangt af van het type warmtemeter. 

Een man kijkt naar zijn smartphone

Stap voor stap je warmtemeterstanden doorgeven

1. Welke meter(s) heb je in je meterkast?
Check welke warmtemeter er in je meterkast hangt. Dit verschilt per woning. De meest voorkomende meters hebben we verderop voor je op een rij gezet. Kijk ook meteen of je een aparte warm watermeter hebt. Verderop deze pagina zie je hoe deze eruit ziet.

2. Dit zijn de meterstanden die je aan ons gaat doorgeven
a. Op het scherm van je warmtemeter staan je meterstanden in gigajoule (GJ). Deze hebben we nodig om te zien wat je warmteverbruik is.
b. Geef ook de kubieke meter (m3) aan ons door.
c. Heb je een aparte warm watermeter? Geef dan ook deze stand (in m3) aan ons door.

3. Ga naar onze website of de Eneco app
Je geeft je meterstanden online door. Dat doe je hier of gebruik de Eneco app op je telefoon. 

4. Vul je opnamekenmerk en huisnummer in
In de e-mail of brief die je van ons ontvangt, staat je opnamekenmerk. Zodra je je opnamekenmerk en huisnummer hebt ingevuld, kan je de meterstanden doorgeven. 

5. Geef je meterstanden op tijd door
Zijn de meterstanden voor je jaarnota? Dan heb je twee weken de tijd. Als je verhuist of nieuw bent bij Eneco, geef je meterstanden dan binnen vijf werkdagen aan ons door.

6. Gelukt?
Dan krijg je van ons een e-mail om je te laten weten dat we je meterstanden hebben ontvangen. 

Welke warmtemeter heb je?

Welke warmtemeter heb je?
Je kunt op de warmtemeter zien welk type je hebt. Hieronder leggen we je per type meter uit hoe je de meterstanden uit kunt lezen.

Warmtemeter Kamstrup Multical 403

Kamstrup Multical 403
Op het scherm zie je de meterstand van dat moment in gigajoule (GJ). Om de stand in kubieke meter (m³) te zien, klik je één keer op de linkerknop onder het scherm. Wil je terug naar GJ?
Dan klik je nog eens op de linkerknop.
Je hoeft bij beide standen alleen de cijfers vóór de komma aan ons door te geven. Het cijfer achter de komma hoef je niet in te vullen.
Zie je ‘INFO’ op het scherm staan? Dan is er een storing. Neem dan contact op met onze storingsdienst via 0800 - 0072.


Warmte meter Kamstrup Multical 66

Kampstrup Multical 66 
Op het scherm zie je de meterstand van dat moment in gigajoule (GJ). Om de stand in kubieke meter (m³) te zien, klik je twee keer op de rechterknop met het pijltje, onder het scherm. Wil je terug naar GJ? Dan klik je nog eens op de rechterknop. 
Je hoeft bij beide standen alleen de cijfers vóór de komma aan ons door te geven. Het cijfer achter de komma hoef je niet in te vullen.
Zie je ‘INFO’ op het scherm staan? Dan is er een storing. Neem dan contact op met onze storingsdienst via 0800 - 0072.

 

 

Een Landis Gyr ultraheat warmtemeter

Landis + Gyr Ultraheat 2WR5 
Op het scherm zie je de meterstand van dat moment in gigajoule (GJ). Om de stand in kubieke meter (m³) te zien, klik je twee keer op de zwarte knop onder het scherm. Je hoeft bij beide standen alleen de cijfers vóór de komma aan ons door te geven. Het cijfer achter de komma hoef je niet in te vullen.
Lukt het niet? Dit kan verschillende oorzaken hebben:
1. Je ziet op het scherm alleen het getal 8. Je bevindt je in het testmenu. Druk nog 1 keer kort op de zwarte knop zodat je de GJ-stand weer ziet. 
2. Er staat ‘LOOP 1’ ‘LOOP 2’ of ‘LOOP 3’ op het scherm. Je zit dan in het ‘LOOP-menu’. Dan heb je de zwarte knop langer dan 3 seconden ingedrukt. Druk dan net zo vaak op deze knop totdat de tekst ‘LOOP’ verschijnt. Houd de zwarte knop daarna 3 seconden ingedrukt zodat je de GJ-stand weer kan zien. 
3. Er staat een F-code in het scherm. De meter heeft een storing. Bel dan onze storingsdienst via
0800 – 0072.

Landis en Gyr ultraheat 50 warmtemeter

Landis + Gyr Ultraheat UH50
Op het scherm zie je de meterstand van dat moment in gigajoule (GJ). Om de stand in kubieke meter (m³) te zien, klik je één keer op de rechtergroene knop naast het scherm. Je hoeft bij beide standen alleen de cijfers vóór de komma aan ons door te geven. Het cijfer achter de komma hoef je niet in te vullen.
Lukt het niet? Dit kan verschillende oorzaken hebben:
1. Je ziet op het scherm alleen het getal 8. Je bevindt je in het testmenu. Druk nog 1 keer kort op de rechtergroene knop zodat je de GJ-stand weer ziet. 
2. Er staat ‘LOOP 1’ ‘LOOP 2’ of ‘LOOP 3’ op het scherm. Je zit dan in het ‘LOOP-menu’. Dan heb je de linkergroene knop ingedrukt. Druk dan net zo vaak op deze linkergroene knop totdat de tekst ‘LOOP’ verschijnt. Druk dan op de rechtergroene knop zodat je de GJ-stand weer kan zien. 
3. Er staat een F-code in het scherm. De meter heeft een storing. Bel dan onze storingsdienst via
0800 – 0072.

Hoe lees ik de meterstanden op de warm watermeter?

Het kan zijn dat je naast je warmtemeter ook nog een aparte warm watermeter in je woning hebt hangen. De warm watermeter is de meter met een ronde klep en deze is vaak rood/oranje van kleur. Deze meter vind je in je meterkast. Maar bij een oudere woning kan deze ook in de kleder of kruipruimte zitten.
Op deze meter kan de direct je meterstand aflezen. Je geeft je warm water stand door in kubieke meter (m³).

Zit er ook een meter met een ronde blauwe klep? Deze is voor je koude water, en geef je door aan het regionaal waterbedrijf. 
Een man kijkt naar zijn smartphone

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice