Inzicht in je verbruik

Hoeveel stroom, gas en warmte verbruik je? Wij helpen je op verschillende manieren om inzicht te krijgen in je verbruik. Op deze pagina lees je daar meer over.  

Eneco app en Mijn Eneco

De snelste manier om inzicht te krijgen in je stroom-, gas- of warmteverbruik is de Eneco app en Mijn Eneco. Daar zie je hoeveel je verbruikt per maand, week, dag en zelfs per uur. Ontdek ook gelijk of je termijnbedrag nog aansluit op je verbruik. Zo niet, dan kun je in veel gevallen je termijnbedrag aanpassen in zowel de Eneco app als in Mijn Eneco. Zo voorkom je zoveel mogelijk dat je moet bijbetalen aan het eind van het verbruiksjaar.Meer inzicht met een slimme meter

Voor optimaal inzicht in de app en Mijn Eneco heb je een slimme meter nodig. En je moet ons toestemming geven om die meter dagelijks uit te lezen. Geen slimme meter? Dan zie je na de eerste jaarnota je verbruik in Mijn Eneco. Als je langer klant bij ons bent, kun je hier ook je jaarnota vergelijken met die van eerdere jaren. Wanneer je geen slimme meter hebt, vragen we je om zelf de meterstanden door te geven om inzicht te krijgen in je verbruik.

Een voorbeeld van de Eneco app
Illustratie van een vrouw met een smartphone

Maandelijks energierapport

Als je een slimme meter hebt, dan krijg je elke maand een Energierapport. In dit rapport vind je je energieverbruik (voor stroom, gas, en/of warmte) van de afgelopen maand. Dit verbruik vergelijken we met dat van de voorgaande maanden en jaren. Je ziet er ook wat vergelijkbare huishoudens verbruiken. Ben je nieuw bij Eneco, dan krijg je je eerste maandrapport na de eerste kalendermaand waarin we je energie hebben geleverd. 
Illustratie van man achter laptop

Jaarnota

Elk jaar ontvang je een jaarnota. Hierop zie je een overzicht van je energieverbruik over de afgelopen 12 maanden. Ben je langer dan een jaar klant? Dan geven we je ook een vergelijking met je eigen verbruik een jaar eerder. We vergelijken je verbruik ook met andere huishoudens van ongeveer dezelfde samenstelling. Je krijgt bericht van ons zodra je de jaarrekening kunt bekijken in de Eneco app en Mijn Eneco.
Illustratie van een cv-ketel

Verbruik op Toon

Heb je een Toon-abonnement? Dan zie je via ‘Status verbruik’ jouw verbruik ten opzichte van wat Eneco heeft ingeschat voor je. Ga je eroverheen, dan krijg je een melding. Deze functie werkt alleen als je een energiecontract hebt bij Eneco. De eerste melding krijg je een maand na de installatie van Toon. Die moet namelijk eerst ‘leren’ hoeveel jouw huishouden verbruikt.

Zonnepanelen & inzicht

  • Heb je zonnepanelen, dan zie je met Zon op Toon je alle informatie over je verbruik en de energie die je opwekt met je zonnepanelen. Toon geeft je een overzicht in kilowattuur (kWh) en in euro’s.
  • Lever je energie terug dan zie je in Mijn Eneco in het tabblad Verbruik een overzicht met het verschil tussen de verbruikte en opgewekte energie
  • Ook kun je heel simpel zien hoeveel energie je levert op de opbrengstmeter of de brutoproductiemeter. Daarop zie je ook hoeveel stroom in kilowattuur (kWh) je hebt teruggeleverd.

Besparen op je energieverbruik

Heb je inzicht in je energieverbruik, en wil je dit verminderen? Daar helpen we je graag bij. Kijk eens bij onze handige bespaartips.
Illustratie van een hondje met een stekker in zijn bek

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice