CV-ketel onderhoud in Utrecht | Eneco

Woon je in Utrecht en wil je zeker zijn van goed cv-ketel onderhoud? Dan ben je bij Eneco aan het goede adres! Onze gecertificeerde vakmensen onderhouden je cv-ketel zodat je kunt rekenen op een lekker warm huis en warm water. En als er toch een storing zou zijn, kun je ons dag en nacht bellen. Kies je nu voor het KetelComfort onderhoudsabonnement van Eneco dan krijg je de entreebeurt (KetelCheck) t.w.v. € 49,95 van ons cadeau.

Waarom een Eneco onderhoudscontract voor je ketel?

Je ketel in topconditieEen goed onderhouden ketel werkt zuiniger, efficiënter én gaat langer mee.
Storing? We zijn 24/7 bereikbaar

Overdag, ’s nachts of in het weekend: wij zijn 24/7 telefonisch bereikbaar. Bij kleine storingen én grote reparaties

Je betaalt geen voorrijkosten

Of het nu om onderhoud of om een storing gaat: je betaalt geen voorrijkosten.

Maak of verzet je afspraak makkelijk online

Alles informatie over je onderhoudsabonnement op een plek.

Welk KetelComfort abonnement past bij je?

Afhankelijk van je voorkeur kun je kiezen uit een van de vier Eneco-abonnementen voor cv-onderhoud. Wil je zeker zijn van jaarlijks onderhoud, dan is een van de + abonnementen de beste keuze. Wil je ook materiaalkosten mee verzekeren? Met de Top-abonnementen* zijn elk jaar de eerste € 250 materiaalkosten bij storing en onderhoud voor onze rekening.* KetelComfort Top en Top Plus zijn alleen beschikbaar voor ketels die max. 9 jaar oud zijn.

Standaard

€ 11,20 per maandZeker van goed onderhoud aan je cv-ketel • 24/7 bereikbaar bij storing
 • Geen voorrij- en monteurskosten
 • Elke 2 jaar onderhoud

Standaard+

€ 16,32 per maandMeest gekozen


Verzekerd van jaarlijks onderhoud • 24/7 bereikbaar bij storing
 • Geen voorrij- en monteurskosten
 • Jaarlijks onderhoud

Top

€ 15,29 per maandVoorbereid op eventuele reparaties • 24/7 bereikbaar bij storing
 • Geen voorrij- en monteurskosten
 • Elke 2 jaar onderhoud
 • Materiaalkosten tot € 250 per jaar inbegrepen

Top+

€ 20,41 per maandExtra zekerheid: jaarlijks onderhoud en materiaalkosten inbegrepen • 24/7 bereikbaar bij storing
 • Geen voorrij- en monteurskosten
 • Jaarlijks onderhoud
 • Materiaalkosten tot € 250 per jaar inbegrepen

Zo werkt het

Illustratie van een vrouw die een e-mail ontvangt
1

Stap 1

Kies je abonnementBenieuwd welke abonnementen we hebben? Bekijk ons aanbod en kijk welk abonnement het beste bij je past.

Illustratie van een meneer achter de computer
2

Stap 2

Bevestiging per e-mailJe ontvangt direct per e-mail een bevestiging van je bestelling.

Illustratie van de meter om meterstanden af te lezen
3

Stap 3

Direct verzekerd van hulpIs er iets mis met je ketel? Bekijk dan eerst onze storingenpagina. Veel problemen kun je makkelijk zelf al oplossen. Als het niet lukt, kun je bij storingen 24/7 contact met ons opnemen. Ook als we nog niet langs zijn geweest voor het eerste onderhoud.

Illustratie met de startdatum van je energiecontract
4

Stap 4

Uitnodiging voor eerste onderhoudJe ontvangt uitnodiging per e-mail. We kunnen je nog niet precies vertellen wanneer. Want we plannen het onderhoud aan je ketel als onze monteurs in de buurt zijn. Als dit moment bekend is, zie je in Mijn Eneco wanneer je de uitnodiging kunt verwachten. Goed om te weten: we komen altijd binnen 3 tot 6 maanden langs voor het eerste onderhoud.

Illustratie van vrouw die op haar telefoon haar energie inzichten bekijkt
5

Stap 5

De monteur komt langsTijdens de eerste onderhoudsbeurt start de monteur met de KetelCheck. Dit is inbegrepen in je nieuwe abonnement. Hij bekijkt dan of je ketel goed en veilig werkt. Als er achterstallig onderhoud is, dan repareert de monteur eerst wat niet goed werkt. Hij vertelt je vooraf wat hiervoor de kosten zijn. Is alles in orde? Dan voert hij gelijk de eerste onderhoudsbeurt uit.

Illustratie over persoonlijk advies van Eneco
6

Stap 6

Zeker van een ketel in topconditieJe ontvangt automatisch een uitnodiging als het tijd is voor de volgende onderhoudsbeurt. In de tussentijd iets mis met je ketel? Je kunt ons dag en nacht bereiken. Wij staan voor je klaar.

Onderhoud voorkomt storingen en reparaties

Zorg dat je regelmatig je cv-ketel laat onderhouden. Want door je ketel elk jaar of elke twee jaar aan de zorgen van onze gecertificeerde cv-monteurs uit Utrecht toe te vertrouwen, heb je een kleinere kans op storingen of kapotte onderdelen. De monteur kan dan op tijd versleten onderdelen vervangen en je bent dan een stuk zekerder dat je er warmpjes bij zit en warm water kunt tappen.
 
Ook voor de veiligheid is het belangrijk om je cv-ketel te onderhouden. De monteur volgt de voorschriften van de fabrikant en vervangt op tijd onderdelen die versleten zijn. En ook belangrijk: je ketel werkt ook efficiënter als hij goed onderhouden is. Dat is winst voor je portemonnee en voor het milieu.
 
Leeftijd van je cv-ketel:
 
 • 1-2 jaar: Je ketel is nog nieuw. De kans dat er iets kapot gaat, is nog niet zo groot. En als het toch zo is, heb je vaak nog garantie van de producent.
 • 3-4 jaar: Na een jaar of drie beginnen de pakkingen te verslijten. Daarom vervangen we nu meestal de eerste pakkingen in je ketel. In je ketel zitten ook ionisatiepennen. Die worden vies door gebruik en soms zijn ze dan ook aan vervanging toe.
 • 5-6 jaar: Vijf of zes jaar is niet oud voor je ketel. Maar toch is wat extra aandacht belangrijk. Er kunnen namelijk kleine lekkages ontstaan in je ketel waardoor er roest komt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en de monteur let daar dan ook goed op. Ook kijken we nu of de automatische ontluchter zijn werk nog goed doet.
 • 7-8 jaar. Bij een cv-ketel hoort altijd een expansievat. Die gaat meestal korter mee dan de ketel zelf. Na een jaar of zeven kijkt de monteur of het vat vernieuwd moet worden.
 • 9 jaar of ouder: Je ketel begint wat op leeftijd te komen. De kans stijgt dat er iets defect is of gemaakt moet worden. De monteur laat je dat natuurlijk weten tijdens zijn bezoek.

Na 15 jaar: na 15 jaar is je cv-ketel wel oud. Hij werkt minder efficiënt dan een nieuwe en daarom is het beter om uit te kijken naar een nieuwe cv-ketel. De monteur vertelt je daar ook graag meer over. Eneco verkoopt en verhuurt ketels van alle grote merken en we helpen je graag.
Spoedaanvraag zonder zorgen

Maak je keuze uit onze abonnementen

Jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud? Materiaalkosten tot 250 euro per jaar meeverzekerd? Hiernaast stel je het abonnement samen voor cv-onderhoud dat het beste bij je past. Dan ben je zeker van goed onderhoud door een vakbekwame monteur. Ook in de regio Utrecht.
 
Daarnaast werken onze cv-monteurs ook in Rotterdam Rijnmond, Den Haag, Amsterdam en Eindhoven. Is je cv-ketel toe aan vervanging? Dan koop of huur je een nieuwe cv-ketel ook bij Eneco.

Stel je abonnement samen

Ook in Utrecht werken onze gecertificeerde monteurs aan cv-ketels van onze klanten. Ze werken elke dag met de belangrijkste merken en kennen alle ins en outs. Je ketel is bij ons in goede handen. En goed om te weten: we werken in alle wijken van Utrecht en ook in de omliggende steden, zoals Soest, Baarn, Maarssen, Houten, Breukelen en Nieuwegein. Een goed onderhouden cv-ketel is efficiënter en dat is goed voor portemonnee en milieu.


Stel je abonnement samen

 • 24/7 bereikbaar bij storingen
 • Voor 15:00 uur gebeld, dezelfde dag nog geholpen
 • Je betaalt geen voorrijkosten

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.