CV-ketel onderhoud in Amsterdam | Eneco

Ook als je in Amsterdam woont, kun je altijd op Eneco rekenen voor een perfect werkende cv-ketel! Want je wil natuurlijk niet in de kou zitten of zonder warm water! Met het KetelComfort onderhoudsabonnement van Eneco ben je zeker van goed, vakkundig cv-ketel onderhoud. En kun je de klok rond een beroep op ons doen om je cv-ketel te repareren als er onverhoopt toch een storing zou zijn! De KetelCheck t.w.v. € 49,95 doen we je cadeau als je nu een abonnement afsluit.

Waarom een Eneco onderhoudscontract voor je ketel?

Je ketel in topconditieEen goed onderhouden ketel werkt zuiniger, efficiënter én gaat langer mee.
Storing? We zijn 24/7 bereikbaar

Overdag, ’s nachts of in het weekend: wij zijn 24/7 telefonisch bereikbaar. Bij kleine storingen én grote reparaties

Je betaalt geen voorrijkosten

Of het nu om onderhoud of om een storing gaat: je betaalt geen voorrijkosten.

Maak of verzet je afspraak makkelijk online

Alles informatie over je onderhoudsabonnement op een plek.

Het beste KetelComfort abonnement

We hebben vier verschillende abonnementen waar je uit kunt kiezen. Bij onze + abonnementen komt de monteur elk jaar bij je langs om je ketel te onderhouden. Bij onze Top abonnementen nemen we de materiaalkosten bij onderhoud en storingen tot € 250 per jaar voor onze rekening. Kies dus eenvoudig het abonnement dat het beste bij je past.* KetelComfort Top en Top Plus zijn alleen beschikbaar voor ketels die max. 9 jaar oud zijn.


Standaard

€ 11,20 per maandZeker van goed onderhoud aan je cv-ketel • 24/7 bereikbaar bij storing
 • Geen voorrij- en monteurskosten
 • Elke 2 jaar onderhoud

Standaard+

€ 16,32 per maandMeest gekozen


Verzekerd van jaarlijks onderhoud • 24/7 bereikbaar bij storing
 • Geen voorrij- en monteurskosten
 • Jaarlijks onderhoud

Top

€ 15,29 per maandVoorbereid op eventuele reparaties • 24/7 bereikbaar bij storing
 • Geen voorrij- en monteurskosten
 • Elke 2 jaar onderhoud
 • Materiaalkosten tot € 250 per jaar inbegrepen

Top+

€ 20,41 per maandExtra zekerheid: jaarlijks onderhoud en materiaalkosten inbegrepen • 24/7 bereikbaar bij storing
 • Geen voorrij- en monteurskosten
 • Jaarlijks onderhoud
 • Materiaalkosten tot € 250 per jaar inbegrepen

Zo werkt het

Illustratie van een vrouw die een e-mail ontvangt
1

Stap 1

Kies je abonnementBenieuwd welke abonnementen we hebben? Bekijk ons aanbod en kijk welk abonnement het beste bij je past.

Illustratie van een meneer achter de computer
2

Stap 2

Bevestiging per e-mailJe ontvangt direct per e-mail een bevestiging van je bestelling.

Illustratie van de meter om meterstanden af te lezen
3

Stap 3

Direct verzekerd van hulpIs er iets mis met je ketel? Bekijk dan eerst onze storingenpagina. Veel problemen kun je makkelijk zelf al oplossen. Als het niet lukt, kun je bij storingen 24/7 contact met ons opnemen. Ook als we nog niet langs zijn geweest voor het eerste onderhoud.

Illustratie met de startdatum van je energiecontract
4

Stap 4

Uitnodiging voor eerste onderhoudJe ontvangt uitnodiging per e-mail. We kunnen je nog niet precies vertellen wanneer. Want we plannen het onderhoud aan je ketel als onze monteurs in de buurt zijn. Als dit moment bekend is, zie je in Mijn Eneco wanneer je de uitnodiging kunt verwachten. Goed om te weten: we komen altijd binnen 3 tot 6 maanden langs voor het eerste onderhoud.

Illustratie van vrouw die op haar telefoon haar energie inzichten bekijkt
5

Stap 5

De monteur komt langsTijdens de eerste onderhoudsbeurt start de monteur met de KetelCheck. Dit is inbegrepen in je nieuwe abonnement. Hij bekijkt dan of je ketel goed en veilig werkt. Als er achterstallig onderhoud is, dan repareert de monteur eerst wat niet goed werkt. Hij vertelt je vooraf wat hiervoor de kosten zijn. Is alles in orde? Dan voert hij gelijk de eerste onderhoudsbeurt uit.

Illustratie over persoonlijk advies van Eneco
6

Stap 6

Zeker van een ketel in topconditieJe ontvangt automatisch een uitnodiging als het tijd is voor de volgende onderhoudsbeurt. In de tussentijd iets mis met je ketel? Je kunt ons dag en nacht bereiken. Wij staan voor je klaar.

Onderhoud voorkomt storingen en reparaties

Regelmatig onderhoud aan je cv-ketel is belangrijk. Want dankzij jaarlijkse of tweejaarlijkse controles maak je de kans op een storing of defect een stuk lager. Laat daarom een gecertificeerde cv-monteur je ketel onderhouden. De monteur vervangt dan slijtage-onderdelen en zo zorg je ervoor dat je niet opeens in de kou zit.

Goed onderhoud aan je cv-ketel is ook belangrijk voor de veiligheid van de ketel. Al onze cv-monteurs, dus ook die in Amsterdam, weten aan welke voorschriften van de fabrikant je ketel moet voldoen en welke onderdelen versleten zijn en vervangen moeten worden. En ook goed om te weten: een goed onderhouden ketel verbruikt ook minder en geeft beter rendement.
 
Leeftijd van je cv-ketel:
 
 • 1-2 jaar: Je cv-ketel is nog heel nieuw. De kans dat er iets mis is, is klein. Als er toch een probleem is, kun je meestal gebruik maken van de garantie die de fabrikant je geeft.
 • 3-4 jaar: Verschillende onderdelen in je cv-ketel kunnen iets mankeren. Deze moeten we dan vervangen of schoonmaken. Denk bijvoorbeeld aan:
  - Ionisatiepennen: deze kunnen vervuilen en verouderen
  - Pakkingen: bij de meeste ketels vervangen we na 3 of 4 jaar een of meerdere pakkingen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de gas en/of branderpakkingen.
 • 5-6 jaar: Je ketel is zeker nog niet oud, maar wat extra aandacht is belangrijk:
  - De automatische ontluchter kan kapotgaan
  - Kleine lekkages kunnen zorgen voor roest aan onderdelen in je ketel
 • 7-8 jaar. Elke ketel is voorzien van een expansievat. Gemiddeld is de levensduur van zo'n vat 7 jaar. Het kan dus goed zijn dat deze nu vervangen moet worden.
 • 9 jaar of ouder: e ketel begint op leeftijd te komen. Dat betekent dat ook de kans op reparaties en storingen toeneemt en daarmee ook de kosten. Vraag zeker de monteur om advies als hij toch bij je op bezoek komt voor onderhoud.
 
Na 15 jaar: je kunt je ketel het beste vervangen. Een oude ketel werkt niet meer zo goed en efficiënt en daardoor gaat je ketel ook meer gas verbruiken. Neem dan zeker contact op met Eneco: we hebben cv-ketels van alle grote merken en adviseren je graag!
Spoedaanvraag zonder zorgen

Welk abonnement past bij je?

Goed onderhoud is belangrijk voor je cv-ketel. Stel hiernaast het abonnement samen dat het beste bij je past. Dan ben je zeker van goed onderhoud door een vakbekwame monteur. Ook in de regio Amsterdam.
 
Daarnaast werken onze cv-monteurs ook in Rotterdam Rijnmond, Den Haag ,Utrecht en Eindhoven. Is je cv-ketel toe aan vervanging? Dan koop of huur je een nieuwe cv-ketel ook bij Eneco.


Stel je abonnement samen

Eneco werkt elke dag in Amsterdam aan het onderhouden van cv-ketels. Ze zijn bij ons in goede handen: onze gecertificeerde monteurs houden je ketel zo goed mogelijk in orde. Kies daarom voor Eneco KetelComfort want met goed onderhoud werkt je ketel ook zuiniger en efficiënter. We werken in alle wijken van Amsterdam en ook in de omliggende steden, zoals Zaandam, Haarlem, Diemen, Duivendrecht, Badhoevedorp en Sloten.

 


Stel je abonnement samen

 • 24/7 bereikbaar bij storingen
 • Voor 15:00 uur gebeld, dezelfde dag nog geholpen
 • Je betaalt geen voorrijkosten

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.