Storing aan je cv-ketel

Je cv-ketel zorgt voor een warm huis en warm water. Een storing wil je daarom zo snel mogelijk opgelost hebben. Wist je dat je veel zelf op kunt lossen? Ook als je niet zo technisch bent. Op deze pagina vind je meer informatie om de storing te verhelpen.


Ben je op zoek naar de handleiding van je ketel om bijvoorbeeld een storingscode te checken? Onderaan deze pagina vind je handleidingen van Atag, Intergas, Nefit, Remeha en Vaillant.

Een Eneco monteur laat een klant iets zien op een tablet
Direct antwoord

Stel je vraag

Chatbot

Zelf je storing oplossen? Dat doe je zo.

Eneco monteur hero

Tips van de monteur

Veel storingen kun je gemakkelijk zelf voorkomen of verhelpen. Ook als je niet zo technisch bent. Daar hebben we namelijk handige video's voor gemaakt waarin we je stap voor stap meenemen. 

Ontlucht je radiator

Luchtbellen zorgen voor herrie en minder warmte in je verwarmingen, dus een lager rendement. Voorkom dit door je radiator te ontluchten. Dat kun je gemakkelijk zelf doen. Belangrijk: begin altijd bij de radiator die het laagste in je woning hangt. Kijk mee hoe monteur Mark een radiator ontlucht.

Vul je cv-ketel bij

Voor een goed werkende ketel is de waterdruk heel belangrijk. Als de waterdruk niet goed is, kan dit zorgen voor lekkages en storingen. Voorkom een storing en vul het water bij als de druk te laag is (<1 bar als je verwarming uit staat). Onze monteur Mark laat zien hoe je zelf je cv-ketel bijvult.