Eneco EnergieRadar | Eneco

Eneco EnergieRadar

De invloed van het weer op je gasverbruik

Lekker weertje hè? Wij Nederlanders praten er veel over. Maar het weer heeft natuurlijk ook invloed op je energieverbruik. Want als het warmer is, kan die thermostaat lekker omlaag! 
Eneco heeft de EnergieRadar in het leven geroepen om duidelijk te maken wat het weerbericht betekent voor je energieverbruik. En we helpen je op weg met bespaartips.Hoe beter het weer, hoe hoger het energiecijfer. Dat cijfer is relatief. Het laat zien of je meer (laag cijfer) of minder (hoog cijfer) gas nodig gaat hebben vergeleken met normaal (gemiddeld standaard jaarverbruik). Hieruit kun je afleiden of dit een dure of goedkope dag wordt op basis van het weer en, zo nodig, actie ondernemen. 

 

Meer doen om minder gas te verbruiken

meisje met rol isolatiemateriaal

Isoleer je huis

Heb je thuis last van koude muren of vloeren? Merk je dat het lang duurt om je huis te verwarmen? Overweeg isolatie en geniet van meer comfort en minder stookkosten, het hele jaar door. Er zijn verschillende manieren om je huis te isoleren.
eneco_warmtewinner

Verwarm met een warmtepomp

Bespaar tot 70% op je gasverbruik door jouw cv-ketel uit te breiden met een hybride warmtepomp. Met de huidige energieprijzen best interessant. Subsidie is mogelijk.


monteur met cv-ketel

CV-ketel onderhoud laten doen 

Laat regelmatig je cv-ketel onderhouden, dan gaat hij langer mee en verbruikt hij minder gas. Met Eneco KetelComfort® ben je zeker van een goed onderhouden, efficiënte en zuinige ketel.

Nog meer besparen op energie?

Bekijk dan deze pagina boordevol bespaartips eens.
Naar de bespaartips

Veelgestelde vragen