Eneco EnergieRadar | Eneco

De Eneco Energieradar

Wil je weten wat het weer doet met je gasverbruik?
De Eneco EnergieRadar geeft je dit inzicht. En met de tips kun je je gasverbruik verlagen.De Eneco EnergieRadar is nieuw en we werken er nog volop aan. Daarom horen we graag jouw mening.

De invloed van het weer op je gasverbruik

De Eneco EnergieRadar geeft elke dag een energiecijfer. Hoe beter het weer, hoe hoger het cijfer.
Dat cijfer is relatief. Het laat zien of je meer (laag cijfer) of minder (hoog cijfer) gas nodig gaat hebben vergeleken met normaal (gemiddeld standaard jaarverbruik). Zo weet je dus op basis van het weer of het een dure of goedkope dag wordt. En kan je actie ondernemen als dat nodig is.

Meer doen om minder gas te verbruiken

meisje met rol isolatiemateriaal

Isoleer je huis

Heb je thuis last van koude muren of vloeren? Merk je dat het lang duurt om je huis te verwarmen? Overweeg isolatie en geniet van meer comfort en minder stookkosten, het hele jaar door. Er zijn verschillende manieren om je huis te isoleren.
eneco_warmtewinner

Verwarm met een warmtepomp

Bespaar tot 70% op je gasverbruik door jouw cv-ketel uit te breiden met een hybride warmtepomp. Met de huidige energieprijzen best interessant. Subsidie is mogelijk.


monteur met cv-ketel

CV-ketel onderhoud laten doen 

Laat regelmatig je cv-ketel onderhouden, dan gaat hij langer mee en verbruikt hij minder gas. Met Eneco KetelComfort® ben je zeker van een goed onderhouden, efficiënte en zuinige ketel.

Nog meer besparen op energie?

Bekijk onze beste bespaartips op een rij. Zo kan je kiezen tussen tips voor huur- of koophuizen. Of dat je wil investeren voor de lange termijn of juist direct wil besparen. Ontdek met welke tip jij vandaag kunt beginnen om energie te besparen.
Eneco EnergieRadar Hero tablet| Eneco

Veelgestelde vragen