Duurzaam advies| Eneco

Doe jeook mee?

Door energie te besparen gaan we stap voor stap naar een duurzamer leven. Maar waar begin je?

Top 6 tips energie besparen

Onze beste bespaartips op een rij. Of je nu direct wilt besparen of wilt investeren in je huis op de lange termijn, er zit voor iedereen wel iets bij.

Sluipverbruik aanpakken

Elektrische apparaten die op stand-by staan verbruiken nog steeds stroom. Zonde, want een gezin verspilt zo jaarlijks tot 450 kWh aan sluipverbruik.

Thermostaat slim instellen

Het zuinigste stook je met een klokthermostaat, die je zelf kunt programmeren. Een uur voordat je naar bed gaat de verwarming lager zetten scheelt bijvoorbeeld al 4% op je stookkosten.

Spouwmuurisolatie aanbrengen

Is jouw huis gebouwd na 1925? Dan heb je geluk, want dan zijn je muren waarschijnlijk geschikt voor spouwmuurisolatie. Daarmee blijft je huis in de zomer langer koel en in de winter langer warm.

Energiezuinige verlichting

Elke maand gaat bijna 18% van je energierekening naar verlichting. Wil je daar op besparen? Lees dan onze handige bespaartips en verlicht je energierekening.

Radiatorfolie plaatsen

Radiatorfolie plaatsen is zo geregeld. Het stuurt de warmte je kamer in in plaats van in de muren.

Ga liever douchen dan in bad

Ga liever douchen dan in bad. Een bad vullen kost al gauw zo'n 120 liter water. Als je doucht is dat 3x zo weinig. Maar dan moet je niet langer dan 5 minuten douchen.

Weten wat je gasverbruik is de komende dagen?

Weten wat het weer doet met je gasverbruik? In de Eneco EnergieRadar zie je het energiecijfer voor vandaag en de komende dagen. We geven je daarbij ook wat tips waarmee je je gasverbruik kunt verlagen. Zo nodig kun je gelijk actie ondernemen.
Eneco EnergieRadar | Eneco

Inspiratie van anderen

StukjeZon | Eneco

Geen eigen dak, toch zonne-energie

Zonne-energie leek geen optie voor Jan omdat hij in een appartement woont. Met Eneco StukjeZon® kon het toch! Benieuwd hoe?
Renata bespaart met de app | Eneco

'Ik had geen idee dat ik zoveel energie gebruikte'

Renata ontdekte samen met energiecoach Kevin de energieslurpers in haar huis. Met wat slimme tips bespaart ze nu iedere maand.
Isolatie | Eneco

Minder kou en meer comfort dankzij nieuwe isolatie

Koude knieën en toch bijbetalen op de energierekening. Met vloer- en spouwmuurisolatie loste Edo dit probleem vakkundig op.

Sneller energie besparen met Snelle

Er zijn veel vragen over het verduurzamen van je huis en hoe je energie bespaart. Benieuwd of je meer bespaart als je ‘s nachts de verwarming helemaal uitzet? Of wat korter douchen je oplevert? Singer songwriter Snelle zoekt het voor je uit.
Energie besparen met Snelle | Eneco

Persoonlijk advies voor jouw adres?

Of je nu een huis huurt of een koophuis hebt, groots wilt investeren of liever kleine aanpassingen doet: verduurzamen kan altijd. Wat is er mogelijk voor jouw huis? Vul je postcode in en ontvang direct persoonlijk advies voor jouw adres. Met handig overzicht van de kosten en besparingen.
Duurzaam advies check | Eneco