Vragen?

Lees meer over teruglevertarieven
en salderen


De Autoriteit Consumenten en Markt, ACM, heeft vandaag de resultaten van een onderzoek gepresenteerd waaruit blijkt dat veel energieleveranciers consumenten met zonnepanelen niet goed informeren over saldering en teruglevertarieven. Wij vinden heldere informatie belangrijk en leggen onze klanten graag uit hoe dit bij ons geregeld is. Hieronder vindt u de belangrijkste vragen en antwoorden.

Veelgestelde vragen

Vind de antwoorden op jouw vragen
 • Hoe werkt saldering bij Eneco?

  Bij Eneco salderen wij de door u teruggeleverde elektriciteit volledig met de (door Eneco) geleverde elektriciteit. U ontvangt voor uw gesaldeerde elektriciteit een terugleveringstarief dat gelijk is aan het tarief dat u betaalt voor levering van energie.

  Een rekenvoorbeeld:

  Leveren wij u bijvoorbeeld per jaar 4.000 kWh en levert u met zonnepanelen 500 kWh terug aan het net, dan wordt op de jaarnota een verbruik van 3.500 kWh in rekening gebracht.

 • Kan ik bij Eneco volledig salderen?

  Tot uw eigen verbruik kunt u bij Eneco volledig salderen. 

 • Welke wijze van salderen houden jullie aan bij een dubbele meter?

  Geldt het hoog- en laag tarief voor u als klant, dan saldeert Eneco eerst het hoog tarief leeg en daarna pas het laag tarief. Dat is voor u financieel gunstig.

 • Wat is een terugleververgoeding?

  Levert u als klant per jaar meer elektriciteit terug dan u zelf verbruikt, dan ontvangt u bij Eneco over het overschot een vaste terugleververgoeding.

 • Hoe hoog is de terugleververgoeding die ik krijg ik bij Eneco?

  Bij Eneco ontvangt u een vaste terugleververgoeding van € 0,0920 per kWh (Dit is de vergoeding geldend vanaf mei 2012. Deze terugleververgoeding kan in de toekomst wijzigen).

 • Hoe krijg ik meer informatie over zonnepanelen? 

  Om klanten goed te informeren over zonnepanelen hebben wij het boekje Zonnepanelen voor Dummies ontwikkeld. Dat kunt u hier gratis downloaden.