Eneco WarmteWinner®

Bekijk het aanbod

Is de WarmteWinner geschikt voor mij?

Warmtewinner wizard

Gebruik je een cv-ketel voor het verwarmen van je huis?

Woon je in een appartement of flat?

Heb je mechanische ventilatie in je huis?

Om de WarmteWinner te plaatsen is er minimaal 102 cm vrije hoogte, 52 cm vrije breedte en 95 cm vrije diepte binnen een afstand van 5 meter van je cv-ketel nodig. Is er voldoende ruimte om de WarmteWinner te plaatsen?

Heb je een haard of open verbrandingstoestel in huis?

Vraag vrijblijvend de WarmteWinner aan!

Hieronder kies je voor het aanbod dat bij jou past. Heb je nog geen Toon? Dan kies je dus voor ‘WarmteWinner + Toon + onderhoud’. 

Na je aanvraag van de WarmteWinner nemen we eerst telefonisch contact met je op. Daarna vindt een fysieke schouw plaats om te controleren of de WarmteWinner bij jou thuis geplaatst kan worden. Pas wanneer de WarmteWinner geïnstalleerd is, is je aankoop definitief! Voor die tijd worden er geen kosten in rekening gebracht.

De WarmteWinner van Eneco, inclusief installatie*

Ik heb een Toon:

WarmteWinner + onderhoud

 • WarmteWinner inclusief installatie € 2850
 • Je krijgt na installatie gegarandeerd € 1500 subsidie terug op de aanschafprijs
 • Maandelijkse kosten voor onderhoudsabonnement WarmteWinner en cv-ketel: € 12,95
 • Inclusief jaarlijks nieuwe filters

Vraag aan

*: Inclusief installatie, exclusief eventueel meerwerk

WarmteWinner + Toon + Onderhoud

Ik heb nog geen Toon:

WarmteWinner + Toon + onderhoud

 • WarmteWinner inclusief Toon én installatie € 2950
 • Je krijgt na installatie gegarandeerd € 1500 subsidie terug op de aanschafprijs
 • Maandelijkse kosten voor onderhoudsabonnement WarmteWinner en cv-ketel: € 12,95. Maandelijks Toon abonnement € 4,50.
 • Inclusief jaarlijks nieuwe filters

Vraag aan

*: Inclusief installatie, exclusief eventueel meerwerk

Voordelen van het onderhoudsabonnement

De WarmteWinner, Toon en je cv-ketel werken samen om je huis te verwarmen. Wij zorgen ervoor dat je niet in de kou komt te zitten: dankzij het onderhoudsabonnement worden eventuele storingen of problemen aan de WarmteWinner of je cv-ketel direct opgelost door een specialist van Eneco. We zijn 24/7 bereikbaar voor storingen. Voor 15.00 uur gebeld, dezelfde dag nog een monteur. Geen voorrijkosten en arbeidsloon bij onderhoud. Daarnaast komen we om het jaar langs voor een onderhoudsbeurt.

Heb je al een onderhoudsabonnement voor je cv-ketel bij een andere leverancier? Dan kun je dat opzeggen. Heb je al een onderhoudsabonnement bij Eneco? Dan zetten we dat automatisch om.

WarmteWinner monteur

Veelgestelde vragen

 • Wat houdt het onderhoudsabonnement precies in?

  Met het onderhoudsabonnement kun je altijd bellen of e-mailen als er problemen zijn met je WarmteWinner, en komt er een gespecialiseerde monteur bij je langs om de problemen op te lossen. Omdat de monteur alles weet van zowel je WarmteWinner, cv-ketel en Toon kan hij - ongeacht aan welk apparaat het ligt - het probleem voor je oplossen.

  Daarnaast komen we om het jaar bij je langs voor een onderhoudsbeurt voor je WarmteWinner en cv-ketel. Het door een specialist laten onderhouden van de WarmteWinner in combinatie met je cv-ketel zorgt er niet alleen voor dat de WarmteWinner optimaal presteert, maar ook dat beide apparaten langer mee zullen gaan.

 • Waarom zit onderhoud aan mijn cv-ketel ook bij het onderhoudsabonnement op de WarmteWinner?

  De WarmteWinner, je cv-ketel en Toon werken intensief met elkaar samen. En als ze optimaal op elkaar zijn ingesteld leveren ze het beste rendement. Als er een probleem is, is het niet altijd in één keer duidelijk aan welk apparaat het ligt. Doordat je bij Eneco een onderhoudsabonnement hebt voor alle apparaten, kan onze monteur het sowieso voor je oplossen, waar het ook aan ligt.

 • Ik heb ergens anders al een onderhoudsabonnement voor mijn cv-ketel. Moet ik deze nu opzeggen?

  Ja. Om gebruik te maken van de WarmteWinner, dien je over te stappen naar het Eneco onderhoudsabonnement. Dit betekent dat je je huidige onderhoudsabonnement bij een andere leverancier op moet zeggen. Wij helpen je daar graag bij. In dit overzichtvind je de meest voorkomende aanbieders van een onderhoudsabonnement en waar je terecht kunt voor het opzeggen van je abonnement. Ook hebben wij alvast een opzegbrief voor je gemaakt.

 • Is de WarmteWinner geschikt voor mijn woning?

  De Eneco WarmteWinner® is een slimme vervanging van je mechanische ventilatiebox en werkt samen met je cv-installatie en met Toon. Het is dus noodzakelijk dat je al mechanische ventilatie hebt en een Toon. Daarnaast is er natuurlijk voldoende ruimte nodig om de WarmteWinner naast je cv-ketel te kunnen plaatsen. Als je een open verbrandingstoestel hebt (zoals een gashaard, geiser, hele oude cv-ketel) of een open haard, kun je helaas geen gebruikmaken van de WarmteWinner. Ook als je in gestapelde bouw woont (zoals een appartement), is de WarmteWinner meestal geen geschikte optie. Voordat de WarmteWinner wordt geïnstalleerd, doen we een telefonische en daarna nog een fysieke schouw om te kijken of jouw woning geschikt is voor plaatsing van de WarmteWinner. De installateur helpt je bovendien om het hoogst mogelijke rendement uit de WarmteWinner te halen door de WarmteWinner en Toon op jouw woning in te stellen.

 • Hoe en wanneer krijg ik subsidie op de WarmteWinner?

  Je krijgt gegarandeerd € 1500 subsidie op de WarmteWinner. Voorwaarde hiervoor is dat je het installatiebewijs en betaalbewijs indient. Zodra de WarmteWinner bij jou thuis is geïnstalleerd, krijg je van ons een e-mail met uitgebreide instructies voor de aanvraag. De RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) streeft ernaar om aanvragen binnen 8 weken af te handelen. De uitbetaling volgt maximaal 1 week na goedkeuring van de aanvraag.

 • Hoeveel geld bespaar ik met de WarmteWinner?

  We hebben de afgelopen 2 jaar de WarmteWinner in de praktijk getest, in allerlei soorten huizen. Uit deze testperiode blijkt dat in de meest gunstige gevallen een besparing mogelijk is tot 50% op het gasverbruik van je verwarming. Hoeveel geld je met de WarmteWinner bespaart hangt sterk af van het stroomverbruik dat ervoor in de plaats komt – de WarmteWinner verbruikt stroom. De besparing is bijvoorbeeld afhankelijk van de grootte van je woning, het bouwjaar en de mate waarin je woning is geïsoleerd. Belangrijker nog, zijn je huidige stookgedrag en de wijze waarop je de ventilatiebox gebruikt (waar je ook stroom voor verbruikt). Onze installateur helpt je om het hoogst mogelijke rendement uit de WarmteWinner te halen, door de WarmteWinner en Toon op jouw situatie in te stellen.

 • Hoe werken mijn Toon, WarmteWinner en cv-ketel samen?

  De WarmteWinner vervangt je mechanische ventilatiebox en zuigt daardoor warme lucht uit verschillende ruimtes in je huis. De WarmteWinner haalt energie uit de warme lucht en warmt daarmee het koude cv-water op. De WarmteWinner pompt het verwarmde cv-water direct via de leidingen naar de radiatoren. De cv-ketel springt bij als de WarmteWinner het niet alleen redt. En Toon? Die houdt in de gaten wat de temperatuur is in je woning, hoeveel warmte afkomstig is van de WarmteWinner en hoeveel vanuit je cv-ketel. Ook geeft Toon een seintje aan de WarmteWinner en cv-ketel als er wat bijgestookt moet worden om het huis op de gewenste temperatuur te houden.

 • Heb ik Toon nodig voor de WarmteWinner?

  De Eneco WarmteWinner werkt het allerbeste met Toon, de slimme thermostaat. Toon weet precies hoe hij je WarmteWinner en cv-ketel aan moet sturen om het beste rendement te halen. Met Toon heb je inzicht in je gas- en stroomverbruik en bedien je de ventilatie. Toon geeft ook een seintje als de filter vervangen moet worden. Handig, zo hoef je het zelf niet te onthouden. We installeren de WarmteWinner dan ook uitsluitend in combinatie met Toon.

Neem contact op

Heb je nog vragen?

Ons adviesteam staat voor je klaar en is bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur.

088 - 8 955 955 (Je betaalt je gebruikelijke belkosten.)