Meterstanden warmte doorgeven
Stap voor stap je warmtemeterstanden doorgeven
- We mailen je
Dat doen we altijd als je meterstanden aan ons moet doorgeven. Hebben we geen e-mailadres van je? Dan krijg je een meterstandenkaart via de post. - Loop naar je meterkast
Je warmtemeter hangt meestal laag bij de grond in je meterkast. Op de teller staan je meterstanden in GigaJoule (GJ). Bij sommige meters vragen we ook een kubieke meterstand (m³). Dit doen we ter controle. Zo kunnen we zien of je warmtemeter nog goed meet. - Voer de meterstanden in
Je kunt de meterstanden gemakkelijk online doorgeven. In de e-mail of op de meterstandenkaart staat je opnamekenmerk. Vul dit nummer en je huisnummer in. Vervolgens voer je de meterstanden in. Geef je de meterstanden op papier door? Vul ze dan in op de meterstandenkaart. - Wees er op tijd bij
Zijn de meterstanden voor je jaarnota? Dan heb je twee weken de tijd. Als je verhuist of nieuw bent bij Eneco, moet je binnen vijf werkdagen je meterstanden doorgeven. - Gelukt!
We sturen je een e-mail om te bevestigen dat het doorgeven van je meterstanden gelukt is.
Welke warmtemeter heb je?
Je kunt op de warmtemeter zien welk type je hebt. In de handleidingen hieronder staat uitgelegd hoe je de meterstanden kunt aflezen:
Staat je type warmtemeter hier niet tussen of heb je vragen over het aflezen van de warmtemeter? Neem contact op met onze Klantenservice.
Warmwatermeter aflezen
In je meterkast hangen meestal ook twee ronde watermeters. De ene is voor je koude water, die is vaak blauw. De andere is de warmwatermeter. Twijfel je? Voel dan voorzichtig aan de leiding. Als die warm is, heb je de juiste meter te pakken. De meter geeft een meterstand in kubieke meter (m³) aan die je doorgeeft. Woon je in een wat ouder huis, dan kan de warmwatermeter ook in de kelder of kruipruimte zitten.
Veelgestelde vragen
Meterstanden voor je jaarnota of eindnota kan je nog aanpassen. Neem daarvoor even contact op met onze Klantenservice.
Meterstanden die je zelf hebt ingevoerd voor inzicht in je verbruik, kan je niet aanpassen. Daar werken wij hard aan.
- Afhankelijk van de situatie in je woning of bedrijfspand wordt het warmteverbruik voor het verwarmen van water apart berekend of samen met het warmteverbruik om je woning te verwarmen.
Je kunt ook op je jaarnota zien of er een aparte warmtapwatermeter in je woning aanwezig is. - De warmtemeter meet hoeveel warmte er is afgenomen in je woning. Hiervoor meten we hoeveel warm water door de binneninstallatie stroomt en de temperaturen van het aan- en afgevoerde water.
Zo kan de hoeveelheid geleverde energie nauwkeurig worden vastgesteld. Op de warmtemeter lees je de meterstand in GJ af. Je betaalt voor de hoeveelheid gigajoule (GJ) die je hebt afgenomen. Bij sommige meters vragen wij ook een kubieke meterstand (m³) als controlestand. Zo kunnen we zien of je warmtemeter nog goed meet.