Eindnota

Je krijgt een eindnota van Eneco in verschillende situaties. Bijvoorbeeld als je de huur van een apparaat opzegt, gaat verhuizen of je energiecontract beëindigt. We verrekenen de termijnbedragen met de daadwerkelijke kosten van je energieverbruik op de einddatum van onze levering.
Vrouw kijkt naar een tablet

Wat is de eindnota?

Je krijgt een eindnota als je verhuist, overstapt naar een andere energieleverancier of als je een van onze energieproducten niet meer gebruikt. Dit geldt ook voor het beëindigen van bijvoorbeeld je Toon-abonnement of huurapparaat. Op de eindnota staat hoeveel energie je de afgelopen contractperiode hebt verbruikt en welke producten je hebt. En natuurlijk wat daarvan de kosten zijn. Daar hebben we de eerder door jou betaalde termijnnota's al vanaf gehaald. 

Je krijgt de eindnota binnen 6 weken via e-mail of de post. Je kunt deze nota niet bekijken via Mijn Eneco als je geen klant van Eneco meer bent.

Geef je meterstanden door

Is de eindnota voor energie? Dan hebben we je meterstanden nodig om de eindnota te maken. We mailen je zodra je meterstanden online door kunt geven. Of we sturen een bericht via de post. Je kunt dan op de laatste dag van je contract (of als je verhuist op de datum van de sleuteloverdracht) de meterstanden aan ons doorgeven. Daarmee berekenen we hoeveel energie je precies verbruikt hebt. Alleen díe energie betaal je. Je kunt ook alleen je contract voor gas opzeggen, bijvoorbeeld als je naar een seniorenwoning verhuist waar geen gasaansluiting is. Dan krijg je alleen een eindnota voor je gas, maar blijf je wel klant voor stroom.

Het kan zijn dat je termijnbedrag te laag was en dat er op je eindnota staat dat je moet bijbetalen. Maar je termijnbedrag kan ook te hoog zijn geweest, waardoor je juist geld terugkrijgt. Op de eindnota staat het verschil tussen je verbruik en de betaalde termijnbedragen. Zo zie je in een oogopslag of je moet bijbetalen of geld terugkrijgt.

Geef direct je meterstanden online door. Houd je opnamekenmerk bij de hand. Meer weten over hoe je je meterstanden doorgeeft? We hebben voor je op een rijtje gezet hoe je dat het snelst doet.

Boete op je eindnota? 

Als je het contract voor het einde van de vaste looptijd beëindigt, betaal je een opzegboete.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice